Speltips

V75 Östersund 10/6-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 10 juni, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Östersund 10/6-23 med Axevalla-Carlson

Det är V75 två gånger om i helgen, först idag med den ordinarie omgången på Östersund, och så imorgon söndag på Bjerke med bl.a Oslo Grand Prix. Underbart med storloppen som kickat igång på allvar nu!

Lördagens V75:a avgörs alltså på Östersundstravet och det är en mycket intressant och trevlig omgång. Sportsligt har vi flera höjdare med Jämtlands Stora Pris som huvudnummer. Spelmässigt är det ruskigt intressant då det i mina ögon finns en del konstiga favoriter och samtidigt en del otroligt spelbara skrällar. Ta chansen och häng med på en andel, den kan vara guld värd efter det att sista loppet gått i mål… Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2140a:

Favoriten: 10 Lindysmusclemania

Unghäststjärna i USA som räknades som en av favoriterna inför Hambletonian för två år sedan men blev skadad och kom aldrig till start där. Har efter två års frånvaro gjort en start för Wäjersten och svepte då ett ganska enkelt gäng men gav ett fint intryck ändå. Man har laddat för detta loppet en tid och helt klart handlar det om en bra häst, men det är inte bara att gå ut och kliva runt det här gänget. Det är betydligt tuffare motstånd idag och det kan bli för tufft för honom.

Tipsettan: 4 Olly Håleryd

Galopperade direkt i starten senast men gick ruskigt bra efteråt och satt till slut fast bakom en mur av hästar med krafter kvar. Såg riktigt fin ut och hade nog segerstridit utan galoppen. Lär laddas mot ledningen igen och kommer hon dit lär inte Ove A släppa. Det är inte helt otänkbart att loppets enda sto leder detta runt om.

Skrällbud: 12 Invisible Sun

Ruggigt fin häst med skyhög kapacitet, men har oftast ställt till det för sig själv. Nu har han sett fin ut på slutet och man har laddat mot detta loppet en tid, men blev lite molokna när man fick spår 12. Man drar ändå skorna och sätter på jänkarbiken och det kan ge en grym effekt. Klaffar det bara lite för honom så kan han mycket väl runda hela gänget.

Sammanfattning: Ruskigt jämnt lopp där nästan ingen är borta ur segerstriden – jag tar alla…

Rank: 4-12-11-10-6-8-5-9-3-7-1-2

V75-2, Sjunga Bests minne, 1640:

Favoriten: 11 Stjärnblomster

Var helt utan sting i Elitkampen senast och hängde bara med på innerspåret. Har annars mött enkla gäng i år och har inte imponerat lika mycket som tidigare. Har hon ledsnat lite på det här? Jag är lite inne på det, men jag kan såklart ha fel. Jag tror hursomhelst att hon som bäst blir tvåa här, för min spik, den rör hon inte idag…

Tipsettan/spik: 14 Ramstad Balder

Urläcker i Speedracet senast och var även fin i årsdebuten som han vann på Färjestad. Har ett intressant läge här med springspår på tillägg och kan hamna hyggligt på det direkt. Är också vrålsnabb den sista biten och det långa upploppet på Östersund gynnar honom. Jag är helt inne på att han bara blåser ner det här sällskapet idag och vinner med en säker längd, minst.

Skrällbud: 8 Ros Borken

Är inte så tokig och kan få en fin resa här. Med fritt i tid kan han avsluta bra och kan nypa en plats bland de tre med lite flyt. Men jag tror inte att han vinner.

Sammanfattning: Spik på den formstarkaste hästen, vilket väl inte är helt fel…

Rank: 14-11-1-8-13-3-5-9-6-12-4-7-2-15-10

V75-3, Bronsdivisionen, 2140a:

Favoriten: 7 Felicia Zet

Vann bekvämt från dödens senast och var klart bra, men det var i ärlighetens namn ett ganska så blekt motstånd. Kommer mer och mer i form och gör säkert en bra insats även här, men det är tuffare emot och det är inte helt säkert att hon löser detta.

Tipsettan: 10 Marlon Boko

Har mest sprungit och sovit i de två loppen han gjort i år men hade lite sparat senast i alla fall. Nu går man dock all in med honom och rycker alla skorna samt sätter på biken för första gången. Som tidigare sagt så kan det bli en grym effekt och han är väldigt snabb till slut. Kan mycket väl blåsa ner alla över upploppet och är ett hett segerbud.

Skrällbud: 3 Mizai

Fick gå lite för tidigt senast för att kunna utmana på allvar men gjorde det bra ändå. Är i fin form och fick ett bra läge. Kan öppna bra och kommer få en fin resa. Har en härligt vass avslutning när han får sitta still till 300 kvar och kan trycka till de till slut. Ska räknas tidigt, enligt mig.

Sammanfattning: Här kan det skrälla, men favoriten åker med. 4 Bon Jovi Jet och 2 Declan är klart intressanta också.

Rank: 10-3-4-2-7-12-1-8-9-6-5-11

V75-4, Wångens stora ungdomspris, Diamantstoet, 2140a:

Favoriten/spik: 8 Isabelle Cash

Gjorde årsdebut under Elitloppshelgen och fick då gå i dödens hela vägen. Fick ge sig över upploppet mot Celiaz som liftat med i rygg hela vägen, men var ändå riktigt bra. Med det loppet i kroppen lär hon ha gått framåt ytterligare och möter nu ett gäng hon normalt sett bollar med. Trots spåret lär hon köras framåt tidigt och jag kan se henne vinna detta från dödens om det behövs. Spikas.

Skrällbud: 7 Just More Fun

Fin från ledningen senast och är i bra form. Öppnar riktigt fort och kommer hon till ledningen så körs hon där. Leder loppet länge i så fall, men får ge sig till slut mot min spik.

Sammanfattning: Lövdal har respekt med sig i de här loppen, samtidigt som han har bästa hästen. Jag tror de löser detta.

Rank: 8-7-9-13-15-4-1-2-5-11-14-10-12-6-3

V75-5, Klass 2, 2640a:

Favoriten: 2 De Facto

Såg bedrövlig ut i aktionen förra lördagen och smågalopperade i kurvorna. Kunde ändå avsluta vasst över upploppet och såg då mycket finare ut, men helhetsintrycket var inte roligt. Bara en vecka sedan dess och jag blir förvånad om han ser bättre ut idag. Jag tycker det här är dagens i särklass sämsta favorit och steker honom totalt.

Tipsettan: 4 I Am Timmie

Har gjort tre starter för Jan Ove Olsen och varit bra i samtliga. Senast var han rent av riktigt bra då han kördes till ledning efter en bit och sedan fick flera tryckare på vägen, men svarade upp och vann med en säker längd tillgodo. Jan Ove siktar mot ledningen här också och hittar man dit kan han och hästen mycket väl leda detta runt om, trots tuffare motstånd.

Skrällbud: 11 Portofino

Gjorde debut i ny regi senast och gick mycket bra efter en startgalopp. Lär vara ytterligare förbättrad med det loppet i kroppen och kan avsluta vasst. Inte helt borta, så länge Fredde B inte somnar…

Sammanfattning: Svag favorit och det kommer rensa bra vem som än vinner av mina fem hästar…

Rank: 4-7-10-8-11-2-1-3-5-9-6

V75-6, Jämtlands Stora Pris, 2140a:

Favoriten: 3 Hail Mary

Fick tömma sig rejält i sitt försök i Elitloppet när han i ursinnestempo gick i dödens och höll bra fram till sista 100. Räddade en finalplats men hade inget mer att ge där. Har kommit ur det bra enligt Daniel Redén, annars hade han inte startat här. Det finns väl en viss chans att han kan ta sig till ledning och då blir han svårslagen, men det kan också bli dödens för honom och då är han sårbar. Kan vinna, men ska garderas.

Tipsettan: 6 Rackham

Gick bra i Paralympiatravets final och avslutade bra senast också. Har formen på topp och trivs bäst med jämnt, hårt tempo. Går ruskigt starkt sista 6-700 och kan mycket väl sänka alla här. Segerstrider!

Skrällbud: 10 Power

Är kraftigt på väg tillbaka till den form han hade som fyraåring, men kanske inte riktigt är där än. Kan få en fin resa här och har en vass avslutning och det är inte helt otroligt att han trycker till de till slut ändå.

Sammanfattning: Hail Mary är väl den som sticker ut, annars ett jämnt lopp. Men jag tror såklart det står mellan mina fem hästar. Alessandro Gocciadoro har vunnit detta loppet de senaste två åren med Vernissage Grif. Slår han till med 9 Always Ek här? Inte helt omöjligt.

Rank: 6-4-9-3-10-8-1-7-2

V75-7, Storsjöpokalen, Silverdivisionen, 1640a:

Favoriten: 10 Glamorous Rain

Laddades framåt direkt senast och satt i ledningen efter 600 meter, från spår 12! Fick sedan massage av Zeudi AMG, svarade upp mot henne men fick ge sig kort före mål mot Iceland Falls som fått en fin resa. Gjorde ett grymt lopp ändå. Anmäldes först till Jämtlands Stora Pris, men Redén ångrade sig när han insåg att hon fick plats här istället. Kan runda hela fältet, men det får inte strula för mycket på vägen.

Tipsettan: 5 Barbro Kronos

Kanonbra på Mantorp näst senast och gick även bra senast, trots att det strulade lite för henne på vägen. Är i kanonform och har en riktigt vass avslutning. Kräver dock en vilsam resa fram till 300 kvar, då är hon som allra bäst. Kan mycket väl blåsa ner alla över upploppet.

Skrällbud: 7 Frodo S

Ytterligare en häst som har knallform och han har nog aldrig varit bättre. Har levererat två väldigt vassa avslutningar i de två senaste loppen och ser dunderfin ut. Vill också ha det lite serverat, men får han det är han ursnabb till slut.

Sammanfattning: Två spurtkanoner mot en som går hela vägen, vem vinner? Jag tror dock det står mellan dessa tre, de andra är lite sämre…

Rank: 5-7-10-8-2-4-12-3-6-1-9

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 287:- och varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Ni hänger väl på?

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson