Speltips

V75 Östersund – Jämtlands stora pris 10/6

V75 ® 9 juni, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Östersund - Jämtlands stora pris 10/6

V75 Östersund med Spets & slut

Travets Elitserie drar på Norrlands-turné & sommartravet är igång. Denna lördag är det som sagt Östersund som står som värd & helgen efter är det Boden-travet som står som arrangerar tävlingarna. En fantastisk period vi går mot helt enkelt med fint trav, sommar & semester. Bara att njuta av livet!

Östersunds bana har ett långt upplopp som mäter trevliga 218 meter & det var faktiskt på just Östersund jag satte min allra första sjua på V75. I V75-6 hittar vi också Jämtlands Stora Pris, loppet som ska avgöras över 2140m auto & vinnande ekipage får 600.000kr. Vädergudarna i norr ser ut att leverera bra väder med solsken & prognosen visar mellan 23-25 grader. Tycker det är en spännande spelvärdomgång, räkna med en snabb bana men där det långa upploppet kommer bjuda in hästar bakifrån. Här nedan kommer min bästa spik & några speldrag i omgången som finns med på mitt system SPETS OCH SLUT. En andel kostar 150kr & systemet består av 10 exklusiva andelar. Varmt välkomna & väl mött.

Omgångens bästa spik

6.Doctor Gio – Alessandro Gocciadoro (24%)

V75-1 STL Klass I – 2140m Autostart:

Näst lägsta klassen & jag tänker ta ställning direkt i inledningen. Jag hoppas Alessandro sänder framåt direkt för Doctor Gio kan öppna bra & jag tror på stor chans att hästen kommer till ledningen efter en bit, trots att man möter 5.Coffey – Claes Sjöström (5%) som har spår innanför. Men ett offensivt upplägg av våran italienska pilot, gör att man ”som sämst” sitter utvändigt om ledaren (vilket jag hoppas man placerar sig som) & det är också en bra position för Doctor Gio som är stark & rejäl. Man sätter på skor runt om till denna starten & det är för att hästen då blir snabbare från start enligt Gocciadoro. Lite stel & osmidig på travet i senaste starten på Gävle, som också var den första på svensk mark. Med ett lopp i kroppen i Sverige & trots hur hästen såg ut så blev han slagen av en smygkörd häst på linjen. Jag tror hästen gått framåt ytterligare efter det loppet & jag tror man kommer gå ned i procent, så man blir andrahandare här. Gocciadoro har fin segerprocent & merparten av hästarna går bra. Jag tror på revansch trots en häst (& ett bra klass I-lopp) att man plockar ner samtliga. Hålligång Gocca!

Ska man gardera i ett sådant lopp så är känslan att det sticker iväg med streck direkt i inledningen. Håller helt klart Doctor Gio först, men sen hittar vi två fina hästar från Daniel Wäjersten i loppet också, 9.Kingslayer Pellini – Björn Goop (7%) som jag gillar skarpt & nu med Björn upp i sulkyn samt amerikansk vagn på, så kan det bli ytterligare en/två växlar här. Jag rankar faktiskt detta ekipaget som trea i loppet & tror man kan få en fin smygresa här ifrån. Sedan har vi min 2a andrarankade häst i loppet, en spänannde amerikanare som nu gör sin andra start i sin nya regi (bortsett från kvalloppet), 10.Lindysmusclemania – Daniel Wäjersten (24%). Hit har man siktats på i en längre tid & man vann från spår 11 på samma bana i mitten av maj. Detta blir omgångens ”rakethäst”. Båda Wäjerstens hästar gynnas givetvis om det blir en utdragen körning i inledningen, men jag hoppas att Gocciadoro håller sig lugn & lägger sig i ”dödens” om Claes svarar med Coffey i ledningen. 7.Fat Rabbit – Örjan Kihlström (12%), denna duo tränare+kusk har vaknat till ordentligt nu. Dock så är jag inte så imponerad av Fat Rabbit & det säger jag med risk för att få stå med dumstruten på. Hästen är lite mer av det ”entaktade” hållet & jag tror man gynnats av längre distans. Visst, hästen har vunnit 5/11 starter i karriären, men såg inte så ”trevlig” ut senast. Spännande ändringar med både barfota runt om & amerikansk vagn anmält för första gången på Fat Rabbit. 8.Jackpot – Magnus A Djuse (13%) måste givetvis också nämnas. Supertrevlig häst som jag tror en hel del på framöver men bortlottad här i mina ögon & jag tror det behövs galopper samt maxklaff för att vinna loppet. Ny i klassen men samtidigt så visar han en fin kapacitet & Magnus i sulkyn har ju trollat i loppen förut.

Rank: 6 – 10 – 9 – 5 – 8 – 7.

Speldrag i omgången

V75-2: 9.Kavaleren – Marcus Lilius (4%) – I grunden är detta ett lopp som på förhand känns väldigt starkt med ett trehästarslås som innehåller dom mest betrodda. Men ju mer jag kollar på olika parametrar så dyker det upp två intressanta speldrag i loppet & inte minst på Kavaleren. Krävs klaff givetvis & sedan kan 40m bli långt fram. Ramstad Balder är min förstahäst i loppet & som han såg ut i segern på Färjestad 7/4 samt hur han följde upp det på Speedrace’t under Elitloppshelgen är nästan löjligt vilken snygg Ferrari han såg ut som. MEN, 1640m voltstart & sett till distans, hästens form & hur hästen har presterat i vanlig vagn så hittar vi Kavaleren bland ”dom tre”.

V75-3: 12.H.C.’S Crazy Horse – Daniel Wäjersten (14%) – Sett till procent kanske inte DET speldraget ni vill ha men jag överväger faktiskt att spika detta ekipaget här. Jag rankar in formen, tränarens form & hur han tävlat i ”tuffa lopp” där toppar hästen listan. Jag tror det blir rörigt i inledningen här & det gynnar mitt speldrag. Även anmält första barfota runt om! Har inte bestämt helt än, men spikar jag inte lutar det åt att gå hyfsat kort, kanske ett lås med 7.Felicia Zet – Örjan Kihlström. Jag tycker Wäjersten’s ”crazy horse” tar ett kliv efter varje lopp han gör & det är en stark samt rejäl häst. Van att möta tufft motstånd & detta är inget startfält som skrämmer hästen. Kan bli en spännande lösning i Bronsdivisionen med en häst i absoluta toppform.

V75-4: 9.Cabaret Artist – Zeb Jonasson (6%) – Ett intressant lärlingslopp & som grädde på moset så är det även Diamantstoet som i vanliga fall kan vara ett skrällvänligt lopp. Isabell Cash är en häst jag tokgillar & kanske bara vinner men jag singlar inte i detta loppet. Jag kom över en intervju med Daniel Redén som tränar Cabaret Artist & han låter väldigt positiv till hästen. Ett lopp i kroppen nu & årsdebuten slutade med en bra andraplats efter en tuff inledning, vilket gör att hon bör gå framåt ganska så mycket till denna starten säger tränaren själv i intervjun. Hon kan öppna bra & lär rygga dom startsnabba märrarna framför, så hon kommer få en fin smygresa i ett andraspår direkt. Zeb är en bra talangfull kusk & en som kommer ta för sig mer för varje start som går. Rejäl häst & tål gå hårt i loppen.

V75-5: 4.I Am Timmie – Jan Ove Olsen (7%) – Ett spännande drag vid gardering av omgångens stora favorit 2.De Facto – Magnus A Djuse. Lägsta klassen & jag tycker mig se i arkivet att detta är en häst som utvecklats fint samt gått väldigt fint i sin nya regi hos Olsen. I det senaste loppet visade hästen att han även tål gå i ledningen trots flera hårda ”tryck” från konkurrenterna men ändå hålla hela vägen till en i slutändan klar seger. ”Timmie” har 3/3 segrar från spetspositionen & startsnabb det är hingsten som sagt. Samtidigt tål man flera olika upplägg så över 2640m behöver man inte ”bränna av” direkt från start utan kanske nöja sig med en fin position direkt. Favoriten i loppet kan ju också öppna & lär kunna spetsa initialt, men travet såg inte alls bra ut i kurvorna förra helgen för De Facto (gick riktigt bra över upploppet) & frågan är då om Jan Ove laddar mot spets för att ”känna” på favoriten? Jag tror man testar för spets. Hästen tål som sagt den långa distansen & har fina 3-1-0 på sina 5 starter över aktuell distans. Detta landar faktiskt i mitt roligaste drag i hela omgången.

V75-7: 2.L.L.Royale – Rikard N Skoglund (6%) – Har inte vunnit än denna säsongen på sina 6 starter. Men bra läge & rätt distans gör att jag inte kan släppa detta ekipaget i detta loppet. Hästen är betydligt bättre än vad rasen visar. Man har hamnat i dåliga ryggar & inte fått det att lösa sig i loppen, men med det innebär det samtidigt att hästen inte gått sig tom i sina senaste lopp. Formen ska vara bra & ett perfekt startspår som sagt.

V75-7: 7.Frodo S. – Björn Goop (8%) – Björn har verkligen vaknat till liv & han brukar skörda framgångar under sommarhalvåret här hemma i Sverige. Frodo S, har fin form & fint värde till dessa procenten. Frågan är om hästen är i sitt livs form för dagen? Spår 7 är lite väl långt ut på vingen & det krävs att det löser sig. En het häst i grunden & kan krångla, lika väl som när det klaffar så står han sig mot hästar i gulddivisionen. Kan öppna & jag hoppas Goop hittar ner i en bra rygg tidigt utan att hästen ska få hetsa upp sig allt för mycket.

Här har ni fått lite om min bästa spik samt några av dom roliga dragen i omgången på mitt system, SPETS & SLUT. Ni hittar länk till systemet här nedan. Känslan är att det snart är stolpe in & systemet kan få ratta in en fin sjua igen. ”Håll i, håll ut” sägs det. Hoppas du vill hänga med på en andel på mitt system & länk hittar ni här nedan. Ha en trevlig helg!

Väl mött!

//Jonas Johannesson

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson