Speltips

V75 Rättvik – Dalatravet & Jackpot

V75 ® 5 augusti, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Rättvik - Dalatravet & Jackpot

V75 Rättvik med ”Spets & slut” (lördag 5/8)

Fin lördag att vänta på Dalatravet med en fin jackpot att ta del av på Rättvik. Totalt är det 44 miljoner i jackpot, vilket betyder strax över 20 miljoner extra i potten. Jag tycker det är en intressant omgång som sagt & jag tror på minst ett sexsiffrigt belopp på 7 rätt denna afton.

Banan på Rättvik har en oval på normala 1000m samt ett upplopp på 187m. Att ha med sig på denna bana är att det kan gå fort, riktigt fort i ledningen. Så att sitta i spets eller ryggledare kan vara vinnarkonceptet här. Som spelare gillar jag nästan att se hästen i ledningen eller andra utvändigt. Utvändigt om ledaren behöver ju inte vara helt fel men ledaren är alltid bra att ha, samt andra utvändigt om det varit en hård inledningen på loppet. Spår 1 är inte helt fel heller, inte bara så att man ”blir över” som man kan bli på vissa banor. Jag har två spikar som jag tror kommer sitta i spets tidigt i loppet & dom kommer ni få här nedan, samt några av mina speldrag som känns helt givna på min kupong.

Denna lördag är det även premiär för ett annat system som jag kör tillsammans med min kompis Alex Olsson, länk kommer längre ned på sidan efter ”min grund” till mitt egna system. Gällande premiär-systemet tillsammans med Alex så är det ett exklusivt system för 77kr/andel & består av totalt 20 andelar, där fokuset är att få ett STORT värde om raden hittar hem.

Men denna texten gäller mitt system SPETS OCH SLUT, så inget annat. Nu kör vi!

Omgångens bästa spik

4.Click Bait – Magnus A Djuse (43%)

V75-3 STL Gulddivisionen / Ego Boys minne – 1640m Autostart:

”Clicken” har växt ut till en liten favorithäst för mig genom åren, en häst som är svårt att inte tycka om. Startsnabb & stark. Allround & kan gå från alla lägen. Detta är min spetshäst i loppet & som formen känns för dagen så tycker jag att man ska ha en sämre dag för att inte plocka ned detta gänget. Jag sticker ut hakan & säger allt under 50% på detta ekipaget så är dom understreckade. Click Bait är nog kanske landets startsnabbaste häst & jag tror vi kommer få se en fin insats denna afton. Vädret lovar väl inte allt för gott, slagit om helt i väderprognosen & det är väl just vädret emot, skulle jag säga om det inte blir en fast bana. Click Bait är en häst som behöver fäste & då är inte en sönderregnad bana att rekommendera. Magnus i sulkyn tillika så tränaren Tarzan Melander låter båda väldigt upprymda & optimistiska inför uppgiften. Lägg där till att man i den senaste starten på Hagmyren sparade hovarna bak på hästen för att kunna gå barfota runt om i denna starten, vilket är helt optimalt för hästen. Vecka – vecka start nu bör göra att vi får en laddad Click Bait till denna starten & jag tror man går en hög 1.09-tid.

1.Best Ofdream Trio – Kim Eriksson (14%) kommer det snackas endel om & jag hoppas det är till fördel på spelprocenten för min spik. Jag håller detta ekipaget som min fjärderankad i loppet. En häst som lovar gott & startsnabb som kan nå ledningen men tror man inte lyckas hålla ut dom andra hästarna utifrån. 2.Ajlexes Cubano – Tomas Pettersson (1%) ska otroligt mycket till om man ska vinna loppet, men detta är en ruggigt startsnabb häst & jag tror man kan sitta i ledningen initialt innan ”Clicken” kommer åkandes. 3.Global Badman – Daniel Wäjersten (11%) är en häst som vi kommer få se bland Sverigeeliten i många år framöver om denne får vara frisk. I denna starten håller jag hästen som 3a i min rank & jag tycker detta kan vara en rolig ”tvillinghäst” om man spelar sådant.

Värst emot på förhand är 6.Mister Hercules – Örjan Kihlström (22%) som kan otroligt mycket i sina bästa stunder. Vad sägs som loppet på Gävle (vägen till Elitloppet) som han vann efter en grym prestation, för att sedan galoppera i Elitloppsförsöket. En häst som i sina bästa dagar står sig bra mot eliten men lite för ojämn i sina prestationer. Kan räcka hela vägen givetvis & det borde vara detta ekipaget som kommer hamna utanför ”Clicken” tillslut.

Spelvärda spiken

7.Jalapeno K. – André Eklundh (14%)

V75-2 STL Klass II – 2140m voltstart:

Lägsta klassen & ja tar ställning även denna lördagen, trots ni som följt mig en längre tid är att jag egentligen inte gillar att ta ställning i denna klassen. Jag tycker mig dock få ett fint spelvärde på Andrés hingst efter min absoluta favorithäst Propulsion. Spiken grundar sig helt på vad mitt system går ut på, SPETS & SLUT. Springspår & jag har svårt att se någon ta emot dessa när dom trycker på pedalen vid ”KÖR”. Tränaren/kusken Eklundh låter uppåt inför denna starten & tror på en toppchans, samt att man vill till ledningen & där ska man köras. Hästen är 4 år & har ”endast” startat 7 gånger i karriären, så här finns det fortsatt fin utvecklingskurva. Känslan är att hästen flyttas fram efter varje start & inför starten på Rättvik är han även anmäld barfota runt om för första gången. Lägg där till att det även blir rycktussar på hästen, vilket jag tror kan komma att ge en riktigt fin effekt om dom behöver dras. Jalapeno K. har fina statistiken 3/3 segrar från ledningen. Tror detta är en framtida stjärna i stallet då hästen har alldeles för lite pengar på sig sett till sin kapacitet. Hålligång André!

Som tvåa rankar jag 10.Never Mind’em – Örjan Kihlström (30%). Firma Redén/Kihlström kan man aldrig underskatta & visst, segrarna kanske har uteblivit i dom tre senaste loppen men detta är hästen som går bra & har bäst tider sett till snittet i sina lopp. Vanlig vagn & bakspåret är det som talar emot detta ekipaget, men ”gubben i lådan” har löst värre uppgifter under hans karriär i sulkyn.

Trea i min rank är favoriten 5.Decathlon – Magnus A Djuse (40%). En talang som kommer ha alla ögon på sig då detta är ett syskon till Nurmos världsstjärna Calgary Games. Kraven på hästen kommer givetvis därefter, rättvist eller ej. Jag tror detta är hästen som kommer åkandes & sitta utvändigt om ledaren (Jalapeno K.), där ifrån ska man göra jobbet. Jag såg loppet på Eskilstuna sist & hade inte Oskar J A låtit Magnus & Decathlon övertagit ledningen så enkelt tror jag denne fått det tuffare att vinna mot just OJA’s Zazu. En talang som kanske, likt mina två tidigare nämnt är för bra för klass I, så är det klar man ska räknas vid gardering. Lite för mycket procent för min smak.

Speldrag i omgången

V75-1: 7.Corazon De B. – Victor Rosleff (11%)

V75-3: 3.Valle Storm – Örjan Kihlström (4%)

V75-3: 10.Grislefaksen G.L. – Öystein Tjomsland (9%)

V75-5: 3.You To Ezme – Simon Helm (3%)

V75-5: 12.Global Virgin – Malte Handfast (2%)

V75-7: 10.One Kind Of Art – Oskar J Andersson (5%)

Här har ni fått min grund till systemet SPETS OCH SLUT, där ni fått ta del av båda spikarna samt några av speldragen på mitt system. Det ni läst gäller alltså ENBART till mitt system SPETS OCH SLUT där en andel kostar 150kr & består av 10 andelar. Texten här ovan är alltså inte grunden till mitt & Alex system ”Joo & Alex Spelvärda”. Det grundar sig helt på våra gemensamma tankar & vi hoppas kunna nå en fin framgång då vi haft starka gemensamma spel tidigare genom åren. Länk till det systemet hittar ni här nedan. Där kostar en andel 77kr & ett system består av 20 andelar.

Joo & Alex Spelvärda:
https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/245205_V75_2023-08-05_24_5

Väl mött & ha en fin helg!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson