Speltips

V75 Solvalla 2/12-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 2 december, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Solvalla 2/12-23 med Axevalla-Carlson

Det är lördag och dags för veckans givna höjdpunkt, nämligen V75 på Solvalla. Idag ska man tacka av Torbjörn Jansson, som körde sitt sista lopp den 14 oktober, samt att man inviger ett museum till minnet av Margareta Wallenius-Kleberg som gick bort i våras. Och så har man ju då en riktigt intressant V75-omgång!

Omgången ser som sagt väldigt intressant och trevlig ut. Det är ju dessutom barfotaförbud nu och det spetsar till det ytterligare. Vilka blir 30-40 meter sämre med skor? Vilka gynnas av skor? Jag är helt inne på att vi får se en del oväntade prestationer från en hel del av hästarna, samt att det även kommer att bli väldigt bra betalt för sju rätt. Och givetvis siktar jag på att vi ska vara med och hugga! Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2640:

7 Liberty Boko fick en fin resa senast och avslutade riktigt bra. Är på väg mot toppformen igen och fick ett kalasläge här då han är snabb ut. Jag tror han tar hand om ledningen och därifrån blir han livsfarlig. Kan mycket väl leda runt om, men möter samtidigt tufft motstånd och det blir gardering. 5 Targaryan galopperade i starten senast men kom tillbaka bra och grejade en tredjeplats via en bra avslutning. Formen sitter där och distansen är inga problem. Klarar hon starten felfri så är hon med i matchen. 2 Jimbaran Zon var ruskigt bra senast då han trots en galopp efter 500 meter bara mosade allt och alla i en snabb avslutning. Går förmodligen inte att stoppa om han går felfritt, men spåret kan verkligen ställa till det. Dessutom, det är inte Conrad som kör idag. Inget ont om sonen Marc Elias, men hur ofta vinner han på V75? 12 Windmill Jam har inte vunnit hittills i år, men har ändå gjort några bra insatser. Han trivs bra över distansen, går bra med skor och har en vass avslutning. Kommer första årssegern nu? 1 Miramax BR har gjort fem starter i Sverige och gjort det bra. Får sitt elddop nu, men har visat sig klara distansen bra och är inte så tokig. Gör dock volt-debut i Sverige, frågan är hur han öppnar? 6 Myrsjös Timeout behövde loppet senast efter att ha fått en paus och varit sjuk. Klarar distansen bra och är bra i grunden. Kan få en fin resa här och är inte golvad. Sista strecket till 3 The Pirate som gjort det bra på slutet. Det är dock några veckor sedan senaste starten, men har han inte tappat formen under tiden så ska han inte glömmas bort här. Dessutom har Lövdal fortfarande en ruskig segerprocent med egentränat (10 segrar på 20 starter!).

Rank: A: 7-5-2 B: 12-1-6-3 C: 11-10-8-9 D: 4

V75-2, Klass 2, 1640a:

Lägsta klassen över kort distans, här kan det hända grejer! Tipsettan till 3 JS Camaro som fick en fin resa senast och avgjorde på ett bra sätt över upploppet. Lär gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen och fick ett fint läge här. Kan öppna bra och lär få en fin resa igen. Kan gå både i ledning och från kön, så han ska räknas i alla lägen. 5 Mirasol var klart förbättrad senast men fick ge sig med 100 meter kvar mot en för dagen bättre häst. Har visat att hon kan öppna snabbt och kommer hon till ledningen här blir hon att räkna med. 2 Global Dependable fick gå först i tredjespår senast med 900 kvar och mattades den sista biten. Gjorde det ändå helt godkänt, även om han kan bättre. Spännande läge här då han är snabb ut och ska dessutom gå med rycktussar för första gången idag. Ska inte nonchaleras. 11 Mellby Jail gjorde det bra senast men mötte en bättre häst och fick ge sig med 100 meter kvar. Bakspår på kort distans är aldrig roligt, men MAD lär köra offensivt och lita på hästens styrka. Kan avgöra trots läget och en förmodad tung resa. 6 Jollywood är mer stark än snabb och lär gynnas kraftigt om det går lite för fort under första varvet. Det blev dubbla galopper senast varav Adrian får ta på sig den första (körde upp i vagnen framför), men annars är hästen travsäker. Kan avsluta starkt och är med i matchen. 4 Cherieff Sund har visat bra kapacitet, men formen är klart tveksam efter att han var sjuk för några veckor sedan. Är dessutom inte helt att lita på, men felfri och med en bra resa så kan han vara med och fightas om segern till slut. 7 Lady Vici fick en drömresa senast och avgjorde på ett snyggt sätt när hon fick fritt utrymme. Med en smygresa här fäller hon många till slut igen, kanske alla? 9 Kong Venience har inte vunnit lopp än, men har visat att kapaciteten finns där och han är inte så tokig. Kan avsluta vasst och är inte helt borta. Men det är som sagt ett öppet lopp och jag blåser på med streck för alla…

Rank: A: 3-5-2-11 B: 6-4-7-9-1-8 C: 10-12

V75-3, Frances Bulwarks/Olle Anderssons lopp, Gulddivisionen, 2140a:

Här kommer den stora motorsågen fram! 6 Moni Viking är utan tvekan den bästa hästen i fältet, men han har inte startat sedan Oslo Grand Prix i juni och har varit skadad igen. Han brukar dessutom behöva lopp i kroppen innan han är redo att segerstrida och att då göra honom till den mest spelade hästen i omgången är helt obegripligt. Tacksamt dock för mig då jag går emot, streckar fyra hästar och placerar storfavoriten som andra reserv. Tipsettan till 3 Sourire Frö som dock inte imponerat på slutet. Han är däremot startsnabb, tar ledningen och därifrån har sämre hästar hållit undan tidigare. Så därifrån kan det gå. 2 Milliondollarrhyme är i hygglig form och har avslutat fint i de senaste starterna. Kan också öppna bra men går lika bra i ryggar. Med fritt spelrum med 200 kvar blir han farlig över upploppet. 4 Night Brodde var lite väl laddad senast och hoppade bort sig direkt. Även han är snabb ut, men jag tror att Marc hellre placerar honom i rygg ledaren och hoppas på fritt till slut. Kan såklart funka och han har en vass speed att tillgå. Sista strecket till 8 Global Adventure som har två raka segrar efter en lång frånvaro och sett fin ut. Gör nu debut för Wäjersten och miljöombytet kan ha trissat upp formen ytterligare. Tråkigt läge, men går riktigt vasst till slut och är med i segerstriden ändå.

Rank: A: 3-2-4-8 B: 7-6 C: 1-10-5 D: 9

V75-4, Hästägarkannan, 3140:

Ett öppet stayerlopp med dryga tillägg för de med mest pengar. Tipsettan till 6 Blue Boy Face som är stark och hanterar distansen på ett bra sätt. Han är dessutom riktigt snabb under slutvarvet och kan mycket väl blåsa ner alla här. Har dock en tendens till galopp någonstans i loppen, men felfri segerstrider han. 11 Kinky Boots gick ett starkt slutvarv senast och avgjorde med lätthet till slut. Är i väldigt bra form och är ett givet segerbud igen. 15 Ferrari Sisu gick även han ett mäktigt slutvarv senast och skojade med motståndet under de sista 350 meterna. Står nu med 80 meters tillägg vilket är rätt mycket och det är något tuffare emot än senast, men visst ska han ses med en bra chans här också. 10 Reven Dejavu har verkligen hittat stilen igen efter tränarbytet och har fem segrar på åtta starter för Fredrik Wallin. Fixar distansen bra och får han lite draghjälp under vägen så är han med i segerstriden återigen. 7 Wings Level är i bra form och avslutade fint senast. Behöver en smygresa för att göra sig gällande här, men kan ju få just det med en så vass kusk som MAD. Snabb som en reptil över upploppet och kan mycket väl skrälla. 3 Mateo Di Quattro gick mestadels i dödens senast och gjorde ett bra lopp. Är i bra form, gillar distansen och blir det ett lite snällare upplägg här så kan han absolut duga. 2 Starstrucked fick en fin resa senast och hängde med bra som tvåa. Har varit lite down ett tag, men verkar vara på väg uppåt igen och är inte så tokig. Kan få en fin resa här och är inte helt golvad. Sista strecket till 14 High On Pepper som har två raka segrar med sig. Han är stark och tål att göra en del jobb själv, men min känsla är att han går bäst med tätkänning. Dessutom har Katja Melkko ett virus som åker runt i stallet och som oftast inte visar sig förrän i lopp. Kan såklart vara kärnfrisk och vinna ändå, men ska inte spikas i alla fall.

Rank: A: 6-11-15 B: 10-7-3-2-14 C: 1-13-9-12 D: 5-4-8

V75-5, Guldklockan, Diamantstoet, 1640a:

Gasglada lärlingar över kort distans, då kan det väl bara sluta på ett sätt? Jag är inne på det i alla fall och det är att bästa hästen vinner den här gången. 7 Golden Rain var blek senast, för att uttrycka sig snällt, och var knappast helt hundra den dagen. Men Flemming hade inte anmält hit om han inte varit säker på att hon är frisk och redo att göra en toppinsats igen. Hon går bra i ryggar och har en ruskigt vass avslutning. Alex Persson är dessutom en bra och lovande kusk i form och gör få misstag i sulkyn. Kan man ramla ner i ett bra läge här så tar man alla till slut. Spikas!

Rank: A: 7 B: 12-11-8-1 C: 10-5-6-3 D: 4-2

V75-6, Torbjörn Janssons avtackningslopp, Silverdivisionen, 2140a:

10 Hannibal Face fick rena drömresan senast och tackade för det med en snygg avslutning över upploppet och en säker seger. Gick bra redan i starten innan, men dubbla galopper fällde honom då. Han är fortfarande inte helt att lita på, men tuff och stark när allt fungerar. Han tål att göra grovjobbet själv och har ändå en vass avslutning att tillgå. Jag tror han går iväg med varvet kvar och mosar ner alla i god tid innan mållinjen. Dagens bästa spik!

Rank: A: 10 B: 6-5-9-3 C: 2-7-1 D: 4

V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

Till att börja med så steker jag favoriten 4 Kendall Jackson. Han är en bra häst som är i bra form och tävlar på hemmaplan, men han är bäst över kort distans och dessutom så möter han två stentuffa hästar som jag tror är bättre. Tipsettan till 3 Brady DE som jag trodde skulle vara uppe i Gulddivisionen redan, men han var sjuk under sommaren och fick ställas av en period då. Gjorde en bra comeback senast och lär vara ytterligare förbättrad till idag. Han är riktigt tuff, tål att göra jobbet i dödens om det behövs och är garanterad i segerstriden. Jag dubblar dock med 8 Michigan Bro som man aldrig slutar förundras över. Han kan se tokslagen ut, men plockar då fram fighterhjärtat och brottar ner de till slut ändå. Satt fast bakom en trött häst senast och galopperade med 200 kvar, men såg annars fin ut. Avslutar alltid vasst och är med i segerstriden igen.

Rank: A: 3-8 B: 5-4-6-1 C: 7-2-11 D: 9-12

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 285:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson