Speltips

V75 Solvalla 25/3-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 25 mars, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Solvalla 25/3-23 med Axevalla-Carlson

Solvalla kör V75 under lördagen och vilken tävlingsdag man har fått ihop! Det är topptrav rakt igenom och gillar man inte det här, då gillar man inte trav… Om vi koncentrerar oss på V75, så är det sex STL-finaler och ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie och det är stora pengar att köra om. Just med tanke på att det är STL-finaler så lär det bli bra körning i loppen och ledarna kommer nog inte få sitta stilla där framme. Jag tror som vanligt att det kan skrälla lite här och var och jag går som vanligt för lite högre utdelning… Nu kör vi!

V75-1, Silverdivisionen, final, 2140a:

Ett väldigt jämnt lopp där jag egentligen inte kan räkna bort någon, så jag inleder med att strecka alla…. Tipsettan till 5 Eros Zola som var riktigt fin vid segern senast och visade toppform. Ännu bättre distans för hans del idag, men det kompenseras åt fel håll med att Björn Goop kör. Flemmings hästar går bäst för just Flemming, men med den formen och kapaciteten som Eros Zola har så tror jag ändå att han är med och gör upp om segern. Vad har hänt med 3 Hell Patrol? Oduglig hos Goop, men har nu hittat stilen på allvar i Norge. Bollade med t.ex Ble du Gers och Hede Darling från ledningen senast och såg fantastiskt fin ut. Bra även vid V75-segern näst senast och måste tas på allvar även här. 7 King Of Everything var smällfin senast när skorna rycktes och biken åkte på. Lurigare läge idag, men går bra bakifrån också och är med i segerstriden igen. 2 Marre’s Dreamboy har gjort det ok på V75 på slutet, men utan att ha det rätta flytet. Nu ryker framskorna och läget blev bra. Jag tror han kommer göra ett topplopp och tycker han är väldigt intressant här. 11 Axel Ruda siktar på en historisk finaltrippel i Silverdivisionen och han gör alltid sitt. Läget är inte roligt, men nu åker skorna av och han kommer avsluta som ett skott över upploppet. Det kan gå… 1 Borups Victory tyckte inte det var lika roligt senast i dödens, men gjorde det ändå bra. Innerspåret är alltid lite smålurigt och det kan bli en startgalopp. Annars är han snabb ut och lyckas han behålla ledningen blir han såklart farlig, men jag tycker inte han är någon att hålla i handen denna gången… Som sagt, jag streckar alla…

Rank: 5-3-7-2-11-1-6-4-8-9-10

V75-2, Klass 2, final, 2140a:

Att gå på favoriten som spik i Klass 2 brukar inte vara någon höjdare så det gör vi inte längre. Tipsettan till 5 Star Muscle som gick bra på V75 näst senast och såg fin ut senast när han fick luckan lite för sent. Nu blir det barfota runt om och jänkarvagn, båda för första gången. Hur slår det ut? Det kan bli himmel eller helvete, resultatet får vi i loppet, men jag är inne på att han gör ett kanonlopp och segerstrider idag. Det är samma utrustningsändringar på favoriten 7 Frankie Godiva. Han gjorde det bra senast och att han åkte dit kort före mål tar jag inte så hårt på, då man innan loppet gått ut med att det var lite av ett preparélopp. Han är stark och tuff och kan mycket väl plocka ner de från dödens om det behövs, men det är samma sak här: klarar han alla ändringarna? 10 Sultan Sea blev allt fel för senast men han visade hur bra han är gången innan när han vann lätt från ledningen. Även här rycker man skorna och bike för första gången, hur tacklar han det? Felfri är han med i matchen, tror jag. En som inte ändrar något är 12 Judge D som helt överlägsen senast och är i toppform. Sämsta läget, men är tillräckligt bra för att kunna runda hela gänget under slutvarvet ändå. Och faller de tre förstnämnda bort, ja då är väl vägen öppen för honom? 9 Frazze är på väg mot toppformen och har gjort två bra lopp i år. Kan få en fin resa härifrån och har en vass avslutning. Han är inte golvad på förhand. 6 Diamant Vendil har varit heroisk i sina två senaste starter och blir bara bättre och bättre. Gillar att vara med där framme så det finns en risk att det blir dödens igen. Men det klarar han av och har han en kanondag kan han sänka de den tunga vägen.

Rank: 5-7-10-12-9-6-1-3-4-8-2-11

V75-3, Margaretas Tidiga Unghästserie, fyraåriga hingstar/valacker, 2140a:

Ett grymt vasst fyraåringslopp och merparten av det här gänget lär vara med i de stora loppen för kullen i år. Tipsettan till 6 Coquaholy som avslutade helt ok i sin årsdebut och såg fin ut. Nu ryker skorna och biken åker på, vilket jag ser som att man tror hårt på honom här. Walmann lär också ganska uppåt i en podd i veckan. Hästen går ruskigt starkt till slut och jag är inne på att han kan blåsa ner alla över upploppet. 11 Tetrick Wania galopperade bort sig i starten i årsdebuten senast men gick bra efter det. Har ju enorma fartresurser och felfri är han given i segerstriden. 2 Letsdoit fick en snäll årsdebut när han släppte ledningen till stallkamraten och hängde med hela vägen. Kan öppna bra och ska kunna få en fin resa. Kan också avsluta vasst och får ju dessutom Magnus A Djuse i vagnen. Kan skrälla! Favoriten 5 Bedazzled Sox har missat ”pallen” en gång på 15 starter och det var i Kriteriet där han blev heroisk fyra efter en stor startgalopp. Ruggigt fin häst som kan öppna bra och når han ledningen kan det vara game over för de andra. Men det är trots allt årsdebut och inte den viktigaste uppgiften han har i år…

Rank: 6-11-2-5-1-7-12-8-9-3-10-4

V75-4, Honey Mearas avtackningslopp, Diamantstoet, final, 2140:

6 Athena Face blir klar favorit efter sin vassa avslutning senast, men jag tror inte alls på henne idag och går emot. Jag spikar istället 14 Love No Pain som var ute mot stenhårt motstånd i Stoeliten senast. Det blev lite för tufft för hennes del men hon hängde ändå med fram till upploppet. Ken Ecce var dock smart och körde ingenting med henne till slut när han insåg att loppet var kört. Här är det bra motstånd också, men ändå enklare emot. Dessutom flyger skorna av och det gör henne minst 30 meter bättre. Kan hamna bra till från start och hon går otroligt vasst till slut. Jag är helt inne på att hon bara blåser ner det här gänget över upploppet!

Rank: 14-3-1-10-15-6-7-9-4-12-5-2-13-11-8

V75-5, C Th Ericssons memorial, Gulddivisionen, final, 2140a:

7 Ferrari Sisu blev störd till galopp kort efter start senast och satt dessutom fast i en konkurrent i samma veva. Kom loss men hade tappat enormt mycket mark. Kom ikapp fältet invändigt och fick sedan en fin lucka runt sista kurvan. Avslutade ok, men utan att Conrad körde något med honom. Formkurvan pekar uppåt och här kan han få en hyfsat bra resa. Han går otroligt starkt till slut och jag tror han bara forsar förbi allt och alla över upploppet. Ni har väl inte glömt hur han vann på Bergsåker i början av december?

Rank: 7-5-12-9-2-6-3-8-1-4-10-11

V75-6, Klass 1, final, 2140a:

2 Dynamite Sensation är i kanonform och avgjorde snyggt efter en fin resa senast. Kan öppna bra och jag är inne på att han tar ledningen här. Kan mycket väl leda runt om i så fall, men kan också plocka ner de i spurten. 5 Bugatti Hall avgjorde med en ruskig speed över upploppet senast och såg dunderfin ut. Barfota runt om för första gången nu och han kan öppna helt ok. Kan få en fin resa och är med i striden igen. 6 Boli You SM var stark senast då han vann från dödens. Kan öppna riktigt vasst men kan samtidigt bli vrålhet om han laddas för hårt. Går starkt till slut också och ska räknas igen. 8 Marabou Brodda är stenhård och i ruskigt bra form. Det är tufft emot här, men hon har visat att hon är tuff själv och med lite flyt på vägen kan det gå. 1 Bad Manner störtdök till andraplatsen förra lördagen och såg fin ut. Kan få en drömresa på innern och med fritt i tid är det inte helt omöjligt att blåsa ner de den sista biten. Formen finns! 10 Dream Sensation är även han i bra form och Bergh kommer garanterat att köra framåt tidigt. Hästen är stark som få och kan ta ner de från dödens.

Rank: 2-5-6-8-1-10-7-9-4-11-3-12

V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

11 High On Pepper blir klar favorit och ska så vara. Han är stark, tuff och tål att gå en del i spåren. Dessutom i fin form. Om Jorma inte somnar till där bak under första varvet så kan han vara helt stenklar. Men då jag inte litar helt på Jorma, så plockar jag med 6 Ready Doc som hängde med bra senast och nu ska gå barfota fram. Kan avsluta bra och är inte helt borta. Jag tar dessutom med 4 Enge Eros som är i bra form och tål att göra loppen själv. Kan sänka alla från dödens…

Rank: 11-6-4-12-2-3-5-10-9-1-7

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 252:-. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson