Speltips

V75 Solvalla – Jackpot 32 miljoner

V75 ® 12 oktober, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Solvalla - Jackpot 32 miljoner

V75 Solvalla med SPETS OCH SLUT (14/10)

Hade man inte haft fullt upp med annat var & varannan helg nu, så hade det enda alternativet varit att befinna sig på plats på Solvalla denna afton, för dra mig baklänges vilken tävlingsdag man fått till denna lördagen. Hatten av till samtliga inblandade till denna omgången. Sen att man valt att samla ihop till en större jackpot en omgång som denna delar jag ut 10 av 10 hästar till ATG, bra gjort!

Även i prispengarna som delas ut till hästarna i loppen har det satsats rejält & där är det hela 28 miljoner som ska ut, sett till dom 14 lopp som körs.

Efter Elitloppshelgen så är nog denna omgången sett till vilka hästar som kommer från framför allt Frankrike den största travdagen efter sista helgen i maj, om inte större sett till bredden på lördagens tävlingar. I alla fall i mina ögon, sen saknas det kanske en häst som Francesco Zet i startlistan som pricken över i’et i UET Elite Circuit Finale (V75-1) där vinnande ekipage får 2.800.000kr. men annars finns det inget annat att önska till det loppet. Min favorithäst San Moteur är med, men från sämsta tänkbara spår 8 över 2140 meter. Goops häst ska aldrig räknas bort, men är inte mer än ett ”garderingsbud” för mig denna omgången. Hästen ska komma med fin form & man har laddat mot detta loppet, hoppas få en bra resa för att gå kunna få gå snabbt över upploppet. Man vill vinna, men samtidigt så har man planer på Frankrike & P’dA. Kapaciteten finns för att krossa motståndet här givetvis & ska med på kupongen.

Förutom det stora loppet som jag nyss nämnt här ovanför så är det även final i Europa-derbyt, Kriteriet & Oaks, samt STL-finaler att grotta ner sig i denna omgången. Riktig super-lördag med andra ord. Glöm inte att det även är V65 som drar igång innan V75 på Solvalla denna lördag, där det är STL-finaler med på kupongen också.

Här ska ni få min bästa spik i omgången samt några av mina drag som kommer att finnas med på mitt system SPETS OCH SLUT. En andel kostar 150kr & systemet består av 10 exklusiva andelar.

Omgångens bästa spik

2.Fame And Glory – Björn Goop (26%)

V75-6 Svenskt Trav-Kriterium – 2140 meter auto:

Jag väljer att ta ställning för en av Timo Nurmos TRE hästar i Kriteriet, Fame And Glory (Dom andra två är 3.Nouri Di Quattro – Erik Adielsson & 4.Our Pride – Magnus A Djuse). Jag går rätt ut på Calgary Games lillebror, Fame And Glory & lika dom andra tre hästarna från Nurmos stall i loppet så har Fame And Glory vunnit i samtliga starter, men jag tycker detta är den hästen som sticker ut allra mest. Ett perfekt startspår också, från bricka 2 är det bara att följa bilen så sitter Björn bra på det direkt. Hästen är kanske ingen startraket, kan öppna bra men ingen spets att vänta initialt tror jag, utan jag tror man är den hästen som vi kommer få se utvändigt om ledaren & där ifrån plockar han ner allt över upploppet. Jag tror det är 4.Our Pride – Magnus A Djuse (30%) som laddas hårdast mot spets & det landar i min spetshäst i loppet. 5.Boscha Diablo – Johan Untersteiner (6%) är också det ett ekipage som kan öppna snabbt. Hade sagt fördel ”Diablo” om man haft spåret innanför 4.Our Pride men nu får han nog det svårt att ta sig förbi, dock känns Johans häst kvickare i benen, risk för lite körning? Men dubbelt Nurmos att vänta i ledningen alltså om jag tror som jag gör på min första take här.

Fame And Glory är rejäl & har en riktig ”motor” i sig, stark, flegmatisk & speedig. Tycker man ”lekt hem” samtliga lopp & senast gled man undan från Frank S.H (spår 10 i detta loppet) över upploppet. Jag vet hur högt Nurmos håller Fame And Glory i stallet & har även fått till mig att han tycker detta är en bättre häst än sin storebror Calgary Games & det säger väl sitt. Stämmer dom orden då tycker jag att man kan ta ställning här. Visst att det handlar om treåriga hingstar & valacker men samtidigt är det nu, i dessa loppen nästa stjärna brukar kliva fram. När man kollar i lopparkivet så tycker jag mig se en otroligt snygg & flegmatisk häst som sagt, rejäl på alla sätt & vis. Jag hoppas detta är en häst vi får följa i framtiden på den stora scenen. Jag sticker ut hakan & säger att min vinnare Fame And Glory passerar mållinjen under en 1.13-tid. ’Fame And Glory är rejäl & har en riktig ”motor” i sig, stark, flegmatisk & speedig. Tycker man ”lekt hem” samtliga lopp & senast gled man undan från Frank S.H (spår 10 i detta loppet) över upploppet. Jag vet hur högt Nurmos håller Fame And Glory i stallet & har även fått till mig att han tycker detta är en bättre häst än sin storebror Calgary Games & det säger väl sitt. Stämmer dom orden då tycker jag att man kan ta ställning här. Visst att det handlar om treåriga hingstar & valacker men samtidigt är det nu, i dessa loppen nästa stjärna brukar kliva fram. När man kollar i lopparkivet så tycker jag mig se en otroligt snygg & flegmatisk häst som sagt, rejäl på alla sätt & vis. Jag hoppas detta är en häst vi får följa i framtiden på den stora scenen. Man har inte bestämt mer än att det blir vanlig vagn även i finalen. Man har kört med tunga skor & lättat allt eftersom, man gick med lättare skor senast & man överväger eventuellt att köra barfota runt om men jag tror man landar i att spara hovarna & tävla med lättare skor. Sen hintar Nurmos även om att det kan komma att bli ryckhuva för första gången på hästen. Jag sticker ut hakan & säger att min vinnare Fame And Glory passerar mållinjen under en 1.12,7.

Rank: 2 – 4 – 7 – 10 – 5 – 3 – 6 – 9 – 1 – 8 – 11 – 12.
Tvillingförslag: 2 mot 4 , 7 , 10. (50kr/häst = 150kr)

Sju speldrag i omgången

V75-1: 2.Go On Boy – Romain Derieux (9%)

V75-2: 2.Luxury River – Adrian Kolgjini (6%)

V75-3: 9.Staro Mack Crowe – Rikard N Skoglund (3%)

V75-4: 9.Ninetta Boko – Robbin Bot (7%)

V75-4: 12Dial Square – Örjan Kihlström (6%)

V75-7: 3.Mellby Joker – Daniel Wäjersten (5%)

V75-7: 4.Ture L.A. – Johan Untersteiner (8%)

Tack för att ni tog er tid. Här har ni fått lite av mina tankar inför lördagens omgång & hoppas just du vill hänga med på en andel. För er som inte riktigt håller med mig här ovanför, så kommer jag även köra systemet ”Joo & Alex spelvärda” denna lördagen då det är jackpot. Vi (Jag & Alex) analyserar & kommer gemensamt överrens om den raden, så det systemet kan komma att se helt annorlunda ut än hur ”mina” hästar här ovanför finns med på den kupongen eller ej. En andel kostar 77kr & det systemet består av 20 andelar (exklusivt). Varmt välkomna att delta på ett eller båda systemen!

Joo & Alex spelvärda (77kr/20 andelar exklusivt): https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/245205_V75_2023-10-14_5_7

Ska även meddela att det är dags för en liten paus gällande mitt system efter denna lördagen & kommer enbart spela ev. jackpot-omgångar den kommande tiden. En paus behöver man ta ibland, bara sunt. Så nu krämar vi ut det sista denna lördagen. Ha en fin helg & på återseende!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson