Speltips

V75 Umåker – 63 miljoner i jackpot

V75 ® 13 maj, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: V75 Umåker - 63 miljoner i jackpot

V75 med Spets & slut – Dubbeljackpot 63 miljoner

Denna lördagen är det dags att ”packa väskorna” för att åka upp till björkarnas stad, Umeå, där travets elitserie kommer checka in. En av Norrlands finaste banor & är faktiskt en av få banor där det körs race på året om. Att ha med sig är det långa upploppet på 184 meter, det klassas som ”medel” sett till Sveriges banor men jag själv tycker att upploppet känns längre än så.

Vi fick se otroligt fina lopp på Åby förra lördagen, där den största stjärnan för dagen på Svensk mark (kanske i hela Europa), San Moteur vann i överlägsen stil i Paralympiatravets final med hela 3 längder. Otroligt fin häst & man bara längtar tills sista helgen i maj nu för att se vart denna resa tar vägen. Men till det tråkiga denna lördagen var att 7 rätt gav endast 510kr, men samtidigt så fick vi se sporten från dess vackraste sida. Det innebär att det blev jackpot på 5 & 6 rätt på Åby, samt 5 rättspotten från söndagen på Vermo följer också med till denna omgången på Umåker, så nu har vi en fin jackpot på 63 miljoner att spela om.

Här nedan kommer ni få min spets-spik & några av dragen i omgången. En andel kostar 150kr & systemet består av 10 exklusiva andelar. Systemlänken hittar ni längst ned på sidan. Trevlig läsning.

Spets-spiken

6.Kate River – Jörgen Westholm (18%)

V75-6 STL Diamantstoet – 2140m Voltstart:

– Ett lopp/klass som i grunden brukar kosta sina streck & här det brukar skrälla. Jag kommer försöka schasa bort några betrodda hästar i andra lopp & går därför emot merparten av spelarna där jag tar ställning i diamantstoet. Jörgen selar ut Kate River som nu har gjort fem starter denna säsongen & kommer med lysande form. Vann senast i en fin stil & nu står man helt perfekt inne på pengarna till denna starten. Man saknar 1000kr i intjänade pengar för att starta med 20m tillägg. Startsnabb märr, så spårlottningen blev ju helt perfekt här med springspår & detta är ledaren runt om i mina ögon. Spets & slut som gäller, tål givetvis att vinna på andra sätt men spets som man ska laddas mot här. Lägg även till att man vann i en säker stil senast utan att dra det norska huvudlaget, vilket att man nu även har den växeln sparad till denna starten. Tycker även att Stall Westholm är riktigt på gång nu också med sina hästar. Spets & slut Kate River!

Motbud saknas inte, men när Kate River står såpass ”exakt” inne på pengar & startar 20 meter framför dom, i mina ögon, värsta motståndarna i loppet så är det en rolig spik. De två främsta motståndarna i min rank är 12.Indivia – Örjan Kihlström (24%) & 14.Vilja T.Y.C. – Per Lennartsson (6%). Indivia har vunnit 5/6 senaste starterna så det är en märr som vet hur man sätter nosen först, men tycker spår 12 är lurigt & tveksamt hur hon kan öppna från start. Sedan har vi Vilja T.Y.C. som nu fått ett lopp i kroppen efter behandling & ha fått stå över lite jobb. Platsbud i första hand. Spännande ändring då det är anmält första barfota fram på hästen. Sedan måste vi givetvis nämna 15.Great Skills – Daniel Wäjersten (22%). Topp sto i årskullen & tjänat överlägset mest i fältet. Årsdebut, 40m tillägg & skor runt om till denna starten gör att jag rankar ner henne till häst nummer 4 i min rank. Men ska på förhand vara bland dom tre.

Rank: 6 – 12 – 14 – 15 – 3 – 10 – 2 – 11 – 1 – 13 – 5 – 4 – 8 – 9 -7.

Speldrag i omgången

V75-1: 12.Dream Sensation – Robert Bergh (2%) – Här var jag länge inne på att enbart spela dom tre mest betrodda men samtidigt är vi uppe i norr & det känns då som att Bergh inte ska lämna något åt slumpen. Detta är en stark & rejäl häst som vunnit 5/9 lopp denna säsongen. Struken senast för hovböld men nu återställd & tränat bra. Stark häst som tål göra jobbet.

V75-2: 1.Beast – Hanna Olofsson (3%) – Fått en liten ”paus” sedan senaste starten då man laddat till denna starten & inte velat gå ur klassen. Hästen lär ha gått framåt en hel del med senaste loppet då han enbart fått gå tung träning inför den starten, ska ha flyttats framåt en hel del till denna starten. Spår 1 kan vara en fälla, men ett lopp i rygg på ledaren?

V75-4: 7.Money Smile – Per Linderoth (9%) – Står perfekt inne i loppet på pengar & detta är en häst som det snackades om endel inför starten på Solvalla senast (V75 9e maj). Gick med sparat över mål senast & har siktats hit. Spår 7, krävs endel tur i inledningen men blir att räkna med om det löser sig.

V75-5: 11.Smedheim Solan – Per Linderoth (0,34%) – På förhand står väl detta loppet bland dom tre mest betrodda men detta superdraget är helt bortglömt där bakom. Visst, spår 11 & kort distans är ju inte att föredra, men slår man ut ett snitt på distans & tränarens form så är det just Smedheim Solan som toppar den listan före storfavoriten i loppet Månlykke A.M. (42%). Vid körning/klaff är ”Solan” med där framme. Sedan är frågan: formen på favoriten?

V75-7: 3.Frodo S. – Björn Goop (9%) – tycker Björn låter väldigt uppåt här & tror en hel del på Frodo bakom favoriten L.L.Royale. Han spikar själv L.L.Royale i Björnkollen, men Björns häst kan mycket i sina bästa stunder & har 6/8 segrar från spets. Tätare starter nu känns som ett plus.

Tack för att ni tog er tid att läsa om mina tankar i omgången, där hästarna som det skrivs om givetvis finns med på mitt system ”spets & slut”. En andel kostar som sagt 150kr & systemet består av endast 10 andelar. Väl mött!

//Jojo

Jonas Johannesson's andelsspel

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson