Speltips

V86 Åby/Solvalla 29/11-23 med Axevalla-Carlson

V86 ® 29 november, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V86 Åby/Solvalla 29/11-23 med Axevalla-Carlson

Dags för veckans V86:a och ännu en gång är det Åby och Solvalla som delar på det hela. I mina ögon ser det ut som en rolig och öppen omgång där det kan hända nästan vad som helst. Och det lär knappast bli någon favoritparad, det är jag säker på. Vädret kan ju ställa till det lite, med snövarningar lite här och var. Så det är inte helt säkert att man kan gå barfota ikväll, det kan vara värt att kolla upp innan. Nog tjötat, nu kör vi!

V86-1, 1640a:

Tipsettan: 4 Puer Da Vincit

Hamnade i dödens senast och det är en position han inte gillar. Var tidigt slagen men kom tillbaka hyggligt över upploppet och sammantaget så gjorde han det ok. Trivs bäst i ledningen och det har han verkligen läge för ikväll. Han är startsnabb och jag räknar kallt med att man kör till ledningen direkt och därefter är det game over. Jag tror han leder det här runt om och inleder med en spik!

Favoriten: 5 SG’s Fortunate

Kommer med två raka segrar, men hade tur senast då ledaren galopperade med segern klar 100 meter före mål. Är dock i bra form, men möter lite tuffare konkurrens ikväll och jag tror han får det riktigt svårt.

Rank: A: 4 B: 9-10-6-1 C: 5-11-7 D: 3-8

V86-2, Solvallaserien 650, 2140a:

Tipsettan: 10 Laban Lagö

Håller hygglig form men är fortfarande lite strulig av sig. Avslutade bra senast och såg fin ut. Lurigt läge ikväll, men har en ruskig avslutning och kan mycket väl blåsa ner alla till slut.

Favoriten: 4 Never Mind’em

Blir jättefavorit och har varit ute mot tufft motstånd på slutet, så det är befogat. Satt fast i Europaderbyt senast, vilket säger en del. Det har dock varit tuffa lopp och han kan, med rätta, vara lite sliten i det här läget av säsongen. Är motståndarna beredda att ta fighten mot favoriten kan det bli riktigt jobbigt för hans del, men gör de det?

Skrällen: 9 Mellby Indigo

Gjorde ett bra lopp senast och avgjorde på ett fint sätt. Är i bra form och har ett starkt slutvarv. Kan vara med i segerstriden om allt klaffar.

Rank: A: 10-2-4 B: 11-9-5-6-1 C: 7-8

V86-3, Knutsson Rising Star Cup 2023, final, 2140a:

Tipsettan: 4 Fritjof SH

Gick ett starkt slutvarv senast och höll bra som fyra mot tufft motstånd. Något enklare emot ikväll och han lär få en fin resa här. Är både stark och snabb till slut och jag är inne på att han har en bra chans att blåsa ner alla till slut.

Favoriten: 5 Rendez Vous

Hoppade bort sig direkt senast och formen är ett frågetecken. Han är dock snabb från start och det finns i leken att han tar sig till ledningen ganska tidigt här. Kan definitivt hålla undan i det läget, men finns formen där?

Skrällen: 10 T Rex Face

Högkapabel häst som gjort comeback efter tre års frånvaro. Formen blir bättre för varje start och han har bjudit på fina avslutningar i de senaste starterna. Kan få en bra rygg att gå i och är snabb till slut. Inte helt golvad.

Rank: A: 4 B: 5-10-7 C: 8-3-9-6 D: 11

V86-4, Solvallaserien 150, 2140a:

Tipsettan: 4 Cumulus FG

Har hoppat bort sig två gånger på raken nu och båda gångerna har han sett ut som vinnaren av loppet. Formen är med andra ord bra, men han måste lära sig att gå felfritt hela vägen. Kan mycket väl krossa alla från dödens, om han bara går felfritt.

Favoriten: 10 Zaire Heldia

Har två raka segrar i Norge och var riktigt bra senast då han vann enkelt från dödens. Det ser ut att finnas en del potential i den här hästen och han kan avsluta vasst också. Inte omöjligt att han bara rundar allt.

Skrällen: 8 Netflix

Blev störd till galopp i starten senast och tappade mycket mark. Kom dock tillbaka runt sista kurvan och avslutade mycket bra i pigg stil. Det finns bra fart i honom och felfri tror jag han är med och gör upp om segern ikväll.

Rank: A: 4-10 B: 8-2-3 C: 7-11-6-9 D: 5-1

V86-5, Stayerlopp, 3140:

Tipsettan/Favoriten: 6 Fairplay

Gick ett starkt slutvarv senast och avgjorde på ett bra sätt. Såg fin ut och visade full form. Lär köras offensivt här och det är inte omöjligt att han tar sig till ledning i ett tidigt skede. Totalt oslagbar om det blir så, men går bra bakifrån också och har en toppchans till andra raka. Spikas!

Skrällen: 11 Hyannis Port

Gick äntligen felfritt senast och hängde med rätt bra som fyra. Med det loppet i kroppen lär han vara ytterligare förbättrad till ikväll och han älskar den långa distansen. Går starkt till slut och kan vara god tvåa bakom min spik…

Rank: A: 6 B: 11-8-9 C: 4-10-7-5 D: 2-3

V86-6, Stolopp, 2140:

Tipsettan: 7 Make It A Star

Avslutade bra efter en sen lucka senast och visade att formen pekar rakt uppåt. Fick ett bra läge här då hon öppnar snabbt och från ledningen kan hon bli väldigt svårslagen. Går dock bra bakifrån också och ska ses med en hygglig chans här.

Favoriten: 9 Jeannica

Kördes till ledning efter 600 meter senast och dansade undan till en lätt seger. Hon är bra när hon håller sig lugn, men har stora problem med voltstart som det är ikväll. Hon fick ett lurigt spår också och jag tror inte hon fixar det. Oddset på att hon står och studsar i starten är väl 1,25?

Skrällen: 1 Global Opportunity

Gjorde det bra i comebacken senast och vann via en bra avslutning. Intressant läge här då hon kan öppna bra och lyckas hon håla upp ledningen är hon ett hett segerbud. Det kan dock blir rygg ledaren och då gäller det att få fritt i tid, för spurta det kan hon.

Rank: A: 7-1-13-12 B: 6-4-10-9 C: 5-3-11-14 D: 8-2

V86-7, 2640a:

Tipsettan: 10 Bold Knick

Har stått för två starka avslutningar i de senaste loppen och ser ut att hålla sin fina form. Bättre distans ikväll och kan mycket väl avgöra på sin styrka.

Favoriten: 3 Luca Vialli Boko

Fick en liten paus efter senaste loppet och formen är inte lika bra som i somras. Då var han ruskigt bra när han tog hem bl.a Axevalla Maraton över 4140 meter. Kan öppna bra men jag är inne på att han behöver lopp i kroppen och är inget hett bud alls ikväll.

Låshästen: 7 Lincoln Abe Boko

Är väldigt ojämn av sig, men när han har en bra dag är han riktigt bra. Stark, gillar distansen och lär köras offensivt. Kan mycket väl ta sig till ledningen och leda runt om, men går lika bra bakifrån också.

Rank: A: 10-7 B: 2-1-3-5 C: 9-4-8

V86-8, Solvallaserien 350, 2640:

Tipsettan/Favoriten: 7 Funcio

Satt sist i fältet med 600 kvar senast. Gick med i tredjespår och till egen attack med 300 kvar. Gick fort en bit över upploppet men tappade stilen med 100 kvar och galopperade till slut. Jag tror det var en engångsföreteelse och att han går felfritt ikväll. Han är snabb från start och kommer han till ledningen kan loppet vara över. Har dock en bra avslutning också och ska räknas med en bra chans.

Skrällen: 10 Solkattens Star

Fick en fin resa senast med en perfekt lucka med 200 kvar. Avslutade vasst men hann inte ikapp ledaren. Formen är bra och distansen klarar han på ett bra sätt. Kan få en fin resa här också och med lite flyt på vägen kan han blåsa ner alla över upploppet.

Rank: A: 7 B: 5-3-10-2 C: 9-12-8 D: 4-11-1

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 234:- och varvas max två gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken. I och med en strykning i V86-2 så får vi tillbaka 22:-/andel redan efter V86-1…

”Carlsons V86” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande kväll!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson