Speltips

V86 Jägersro/Solvalla 27/3-24 med Axevalla-Carlson

V86 ® 27 mars, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V86 Jägersro/Solvalla 27/3-24 med Axevalla-Carlson

Travet blev sämre för varje meter och i sista kurvan kunde inte Nyatrix hålla ihop det längre. Hon galopperade i ledningen och därmed rök chansen till sex rätt igår.

Vi tar dock nya tag och ikväll är det dubbeljackpot på V86 när Jägersro och Solvalla kör. Jag är inne på att det kan skrälla till lite här och var ikväll och att det blir en hyfsad slant för åtta rätt till slut. Självklart är planen att vi ska vara med och hugga i just den potten. Nu kör vi!

V86-1, 2640a:

5 Mateo Di Quattro gjorde ett jättelopp senast då han kördes fram mot dödens med 1300 kvar. Fick tjuvsvar i 400 meter innan han kunde landa i dödens med 900 kvar. Tryckte sig till ledningen med 700 kvar och stack undan i en klar ledning, men stumnade till slut och blev upphunnen kort före mål. Ikväll är det perfekt distans och enklare emot. Han går från alla lägen och mot det här gänget så tror jag det blir en klar seger. Spikas!

Rank: A: 5 B: 3-10-8 C: 1-2-9 D: 6-4-7

V86-2, Stall Courant Solvallaserien 350, fördel ston, 2140a:

10 Roger More var fin senast och är under stark utveckling fortfarande. Avslutar vasst och är med i segerstriden återigen. 4 Dame Lane är i bättre form än vad raden visar och ett intressant läge med Goop i vagnen. 7 Eteria gör årsdebut, kan vara bästa hästen i fältet, men ska garderas då hon varit borta länge. 9 Gentiane Evening satt fast med rubbet kvar senast. Kan avsluta starkt och är inte golvad. 12 Caughtredhanded höll bra i dödens senast och är i bra form. Avslutar vasst och kan dyka upp i segerstriden. 5 Establishment är inte så tokig och får Adielsson i vagnen ikväll, mycket intressant. 11 Solkattens Olivia hängde med bra senast bakom omöjliga Relevant Stride. Snabb till slut och inte golvad. 1 Angel Of Trix gjorde årsdebut senast och behövde loppet. Fint smygläge här och kan överraska med fritt i tid.

Rank: A: 10-4-7 B: 9-12-5-11-1 C: 8-2

V86-3, Wången Cup, 2140a:

12 Nat King Cole fick en fin resa senast och avslutade bra, men var utan chans att nå ledande/vinnande Azzurro. Formen är som den ska och han möter lite enklare motstånd ikväll. Jag är helt inne på att Dante bara dundrar runt alla och avgör detta i god tid före mål. Spik!

Rank: A: 12 B: 6-2-3-1-9 C: 10-4-5 D: 11-7

V86-4, Stolopp, fördel tre/fyraåriga, 2140a:

6 MT Tapdancer fick en fin resa senast och avslutade riktigt vasst, men det saknades en halv nos till seger. Ska kunna få en fin resa igen och kan plocka ner alla till slut. 10 Norris är i riktigt fin form och var klart bra senast. Kan också avsluta vasst och är med i segerstriden. 11 Global Enterprise har fått en liten paus efter senast men är bra i grunden och ska kunna vara med i segerstriden även här. 7 Eleven As gör comeback och är svårbedömd. Kan öppna väldigt snabbt och skulle kunna hålla undan om hon får ledningen. Här har vi också omgångens svagaste favorit i form av 1 Lavender som är snabb ut, men väldigt blöt till slut. Jag tror inte hon har med segern att göra här.

Rank: A: 6-10-11-7 B: 5-2-1 C: 9-4 D: 3-8

V86-5, Svensk Travsports unghästserie, fyraåriga ston, 2140a:

Två ston höjer sig över de övriga och då streckar jag bara de två. Det är 6 Vivienne Tif som var riktigt fin vid segern senast. Kan öppna bra och kommer hon till ledningen kan hon bli svår att nå. Den andra är 7 No Time To Steel som vann säkert från ledningen senast. Kan avsluta vasst och utmanar om segern.

Rank: A: 6-7 B: 5-2-3 C: 8-4 D: 9

V86-6, Stall Courant Solvallaserien 650, fördel ston, 2640a:

3 Capiroska Font avslutade bra senast och börjar hitta formen på allvar. Får en fin resa och är vass till slut. Dags för första segern i Sverige? 8 Rosemary Tile är riktigt tuff emellanåt och kan även avsluta vasst. Knepigt läge, men dyker säkert upp i segerstriden igen. 9 Donna Summer rusade i ledningen senast och höll undan. Helt annat läge nu men går bra bakifrån också och ska inte nonchaleras. 6 Joker Mearas gör årsdebut och kan behöva lopp i kroppen. Gillar dock distansen och är bra i grunden. 4 Carroty gör också årsdebut och gillar även hon distansen. Kan öppna vasst och kommer hon till ledningen kan det hålla hela vägen. Sista strecket till 1 Ninja’s Kiss som kan få en drömresa i rygg ledaren och med fritt i tid kan hon blåsa ner de till slut.

Rank: A: 3-8 B: 9-6-4-1 C: 2-7 D: 5-10

V86-7, 1640a:

2 Casteggio öppnade bra senast men rullade över i galopp efter 200 meter. Har annars sett fin ut i Italien och känslan är att han kommer göra ett bra lopp här också. Kan leda runt om, bara han går felfritt. 4 Capo Face är en riktigt fin häst som nu gör årsdebut. Det brukar vara väl förberett när Kolgjinis hästar kommer ut och det lär vara så här också. Öppnar bra men går från alla positioner och är med i segerstriden. 9 I Am Fredrik sladdade i fältet senast men avslutade bra sista 400 i alla fall med ett bra upplopp. Kan en del men är en humörhäst. Har han vaknat på rätt sida är han med och gör upp om segern. 12 Ytowns Magnifik är ett yrväder och Jocke har lite svårt att hålla honom. Brukar rusa iväg i stor ledning och än så länge har det funkat helt ok. Lyckas han hålla sig lugn så finns det fina fartresurser i honom och han kan runda hela gänget.

Rank: A: 2-4 B: 9-12 C: 1-7-6-8 D: 5-11

V86-8, Stall Courant Solvallaserien 150, fördel ston, 1640a:

5 Pellegrino Pellini var fin vid segern senast. Öppnar bra och blir släppt till ledningen efter en bit? Kan absolut hålla undan därifrån. Stallkamraten 4 Ninepoints Lady har varit sjuk sedan senast och är lite svårbedömd. Öppnar snabbt men släpper till kompisen? Med fritt i tid kan hon utmana om segern. 7 Dreamtide gjorde ett bra lopp senast och visade att formen sitter där. Avslutar vasst och är med i segerstriden igen. 3 KFC Sox är inte så tokig och kan få en fin resa här. Går bra till slut och är inte helt borta. 11 Vanilla Run närmar sig första segern och är i bra form. Har en vass avslutning och kan dyka upp i segerstriden med lite flyt på vägen. 8 Gourmet Brodde fick en fin resa i årsdebuten senast. Fick fritt med 150 kvar och avslutade bra men hoppade bort andrapriset kort före mål. Knepigt läge, men går hela vägen och felfri är han inte golvad på något sätt.

Rank: A: 5-4-7 B: 3-11-8 C: 1-2-9-10 D: 6

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 245:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V86” – systemet:

Efter ikväll är det ”V75 Spring Race” som gäller med V75-omgångar under torsdag, fredag, lördag och så avslutas allt med jättejackpotten på söndag. Jag gör andelar till alla dagarna och hoppas ni hänger på!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson