Speltips

V86 Mantorp 9/8-23 med Axevalla-Carlson

V86 ® 9 augusti, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V86 Mantorp 9/8-23 med Axevalla-Carlson

Veckans V86-omgång avgörs på Mantorp och innehåller bl.a fyra försök till Breeders’ Crown. De fyra främsta i de loppen blir kvalificerade för semifinalerna i november, vilket gör att det kan bli lite knepigt kört. Men jag är ändå inne på att kuskarna vill vinna loppen och kör för seger i alla läger. Omgången ser riktigt intressant ut och spelvärdet är högt då det är jackpot. Nu kör vi!

V86-1, Bronsdivisionen, 2140a:

11 Faeza Zet gick vad hon kunde senast men var totalt chanslös mot bl.a Zeudi AMG. Bättre distans ikväll och kan mycket väl vara starkast och bäst till slut. 6 Lady Beluga stred tappert från dödens senast och är i bra form. Distansen är dock inget plus, men får hon spara speeden biter den bra till slut ändå. 4 Demon var långt ute i spåren runt sista sväng senast när han galopperade bort sig. Hade krafter kvar och formen ser ut att vara fortsatt fin. Ingen startraket men går desto bättre till slut. 12 Joe Dalton dummade sig långt innan bilen släppte fältet senast och var borta direkt. Gick dock bra efteråt och håller formen. Felfri sänker han många under slutvarvet, kanske alla. 8 Hobart är en tuffing som är i fin form. Var bra senast och trots spåret så tror jag han är med i matchen om segern här.

Rank: 11-6-4-12-8-10-5-7-9-2-3-1

V86-2, Breeders’ Crown, treåriga hingstar/valacker, 2140a:

4 SG Dracarys fick bestämma i ledningen senast och gick okörd undan med någon längd till slut. Startsnabb och tar förmodligen hand om ledningen, det kan vara game over då. 10 Kuiper var riktigt fin vid segern senast och visade lite av vad han kan. Går bra bakifrån också och är ett givet segerbud här. 1 L Way Joli blev påkörd senast och fick aldrig chansen. Satt fast med rubbet kvar innan dess och formen ska vara fortsatt bra. Hittar han ut i fritt läge i tid så kan han blåsa ner de den sista biten.

Rank: 4-10-1-3-5-11-8-2-12-7-6-9

V86-3, Takter-trofén, Gulddivisionen, 2140a:

1 Indy Rock värmde som en kung senast men tappade en sko mitt i loppet och galopperade bort sig. Lurigt läge här då han inte är någon raket från start, men hittar han ut i tid så vänder han ut och in på det här gänget. 8 Holy Water är alltid ute mot tuffa sällskap och sköter sig oftast bra. Formen är fin och det är enklare emot ikväll. Har en ruskig speed till slut och är med i segerstriden. 10 Husse Boko kördes invändigt senast och hängde med bra utan att pressas. Behövde det loppet och lär vara klart förbättrad nu. Kan även han avsluta vasst och är med i matchen. 2 Akilles Face vägrar jag att släppa. Fick en hygglig resa senast men hoppade bort sig med 900 kvar. Han har skyhög kapacitet när han fungerar och felfri tror jag han bara vinner det här loppet. Men med tanke på alla galopper så går det ju inte att lita helt på honom.

Rank: 1-8-10-2-9-4-5-6-7-3

V86-4, Breeders’ Crown, treåriga ston, 2140a:

5 Kinglet Bird var inte helt frisk i E3-finalen och kroknade in på upploppet. Har flyttats till Redén efter det och gör en intressant start nu. Startsnabb och svårslagen från ledningen, men riskerar svar invändigt och då kan det bli problem. 6 Kind Of Magic FR är obesegrad efter tre lopp och utvecklas hela tiden. Tuffaste motståndet hittills nu, men hon kan vara av rätt sort och klara det också. 4 Ni Hao Bros gick invändigt hela vägen senast och hängde med bra som fyra. Det var tre ruskigt bra hästar hon hade framför sig och insatsen var bra. Kan öppna snabbt och blir intressant här. 10 Knickers Sisu var nära galopp i sista sväng i E3-finalen senast men höll ihop det och avslutade bra som tvåa. Går starkt till slut och är med i segerstriden här också. 7 Pure Harmony satt kvar när attackerna kom senast och fick aldrig fritt, trots att hon var långt ute i spåren på upploppet. Gick i mål med rubbet kvar och såg fin ut. Kan slå till nu istället.

Rank: 5-6-4-10-7-12-11-2-8-3-1-9

V86-5, Klass 2, 1640a:

3 Oligark Tooma klarade inte av publiken och uppståndelsen under Elitloppshelgen och blev stekhet i ledningen. Rusade iväg och hade gjort sitt med 600 kvar. Har inte startat sedan dess, men tränar som en kung och ska vara i fin form enligt tränaren. Han är startsnabb och jag tror han tar ledningen direkt här och sedan får de andra bara se ryggen på honom och kusken. Spets och slut, jag spikar!

Rank: 3-8-2-9-6-4-5-1-10-11-7-12

V86-6, Klass 1, 2640a:

2 Sandokan avslutade bra till delad seger senast och är i bra form. Får en fin resa här och är given i segerstriden. 5 Mud Hill var läskigt bra senast och bara rusade ifrån resten av gänget. Klarar distansen och kan utmana om segern även här. 1 Global Billboard var bra vid segern senast och är i bra form. Kan leda detta runt om, men går bra bakifrån också. 10 Excellent Diamond är stark och tuff, fin vid segern senast. Formen är på topp och han har ett starkt slutvarv att tillgå. Med i segerstriden. 7 Kyrie Eleison mötte ett billigt gäng senast och vann på ett bra sätt. Tuffare emot nu men är en rätt bra häst och han är med och gör upp om segern ikväll också. 9 Kaxig In fick backa sig sist senast, men avslutade bra sista 300 i opressad stil. Gillar distansen och är bra i grunden, om än lite ojämn.

Rank: 2-5-1-10-7-9-11-6-12-3

V86-7, Breeders’ Crown, fyraåriga ston, 2140a:

3 Cabaret Artist var ute i Jarlsberg Grand Prix senast och mötte riktigt bra motstånd. Hon gick vad hon kunde, men var chanslös mot de två främsta. Bättre distans ikväll och formen är bra. Jag är helt inne på att hon får en fin resa här och avgör på ett bra sätt via sin vassa avslutning. Jag spikar!

Rank: 3-2-8-7-11-9-4-5-6-1-12-10

V86-8, Breeders’ Crown, fyraåriga Hingstar/valacker, 2140a:

5 Barack Face hoppade bort sig i första kurvan senast och visade att han fortfarande inte är att lita på. Är dock ruskigt bra när han går felfritt och formen ska vara fortsatt bra. Kan få en fin resa här och kan mycket väl vinna. 7 Dubai Kronos avslutade riktigt bra på innern senast och såg mycket fin ut. Är i dunderform och tappar han inte för mycket från start så är han med i matchen här också. 1 Bedazzled Sox gick ok senast och formen är bra. Står äntligen till för ledningen igen där han är flera klasser bättre. Kan leda runt om. 4 Staro Mack Crowe gjorde två riktigt vassa insatser i Sprintermästaren och visade att han tillhör kulltoppen. Med i segerstriden här också. 10 Heartbeat Thunder var blek senast men det var samtidigt tufft motstånd. Kan få en fin resa här och vi vet hur vass han kan vara över ett upplopp. 8 Dancer Brodde blev störd till galopp senast och kördes sedan bara runt i opressad stil. Riskerar en jobbig resa här men har hög kapacitet och är inte golvad på något sätt.

Rank: 5-7-1-4-10-8-11-2-9-12-6-3

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 287:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas!. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V86” – systemet:

Ni hänger väl på?

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson