Speltips

V86 Solänget 10/7-24 med Axevalla-Carlson

V86 ® 10 juli, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V86 Solänget 10/7-24 med Axevalla-Carlson

Jag stod över V86 förra veckan då jag var övertygad om att det skulle bli låg utdelning med bl.a Francesco Zet som megalampa. Det visade sig vara helt fel då åtta rätt gav nästan 200.000:- trots att Francesco Zet vann…

Den här veckan ser det öppet och mycket intressant ut och jag är inne på att det blir bra betalt även denna veckan. Det är Solänget som kör sin största dag för året och man har laddat länge för denna kvällen.

Nu kör vi!

V86-1, Bronsdivisionen, 2140a:

6 B Sacamano är i kanonform och var riktigt fin senast. Går från alla positioner och är ett givet segerbud även här. 4 Invisible Sun avslutade fint senast och är på väg mot formen. Kan göra ruskigt bra lopp emellanåt och är ett hett motbud ikväll. 1 Global Crusader är väldigt startsnabb och distansen är den rätta nu. Enormt bortglömd, jag tror han tar ledningen och ser det inte som helt omöjligt att han kan leda det här runt om. Kan dock också släppa direkt och hoppas på fritt i tid. 8 One Cristal har inte helt oväntat varit klart förbättrad i två starter för Redén. Uselt läge nu men går starkt till slut och är en av de som kan vinna. 2 Ajlexes Hans är snabb ut och har väl en hyfsad chans till att bli släppt till ledningen. Kan rinna undan därifrån, annars kan det bli tufft. Sista strecket till 12 Kingslayer Pellini som har skyhög kapacitet och en ruskigt vass avslutning. Van vid tuffare motstånd och trots ett litet uppehåll så kan han blåsa ner alla över upploppet.

Rank: A: 6-4 B: 1-8-2-12 C: 3-9-7-5 D: 10-11

V86-2, Säterbests minne, Kallblodsdivisionen, 2140a:

5 Eld Prinsen är omgångens megalampa och det finns väl en stor risk att han tar ledningen och är totalt överlägsen det här gänget. Men i så fall får han vara det, jag blåser på med sju streck här och vädrar favoritfall trots att jag rankar honom som etta… 10 Guli Hektor har bra fart i sig och felfri är han en het utmanare. 7 Norrlands Jerven var fin vid segern senast och får återigen Örjan i vagnen. Stark och tål tuffa upplägg. 9 Borkvinn SK blandar och ger men är rätt bra när han fungerar. Felfri kan han utmana och han går starkt till slut. 11 BB Pave Faks är inte helt säker på benen men felfri är han riktigt snabb och kan gå en rejäl repa till slut. 2 Monster Mustasch har två lopp i kroppen efter att ha varit borta länge. Kan avsluta ruskigt snabbt och lär sikta på rygg ledaren. Med fritt i tid kan han överraska. 3 Vinn Tabac är inte så tokig och kan få en fin resa. Avslutar starkt och är inte helt golvad.

Rank: A: 5-10-7 B: 9-11-2-3 C: 1-8-12 D: 4-6

V86-3, Klass 2, 2640:

8 Arn Silvio har efter försäljning hamnat hos Anna Näslund och gör nu debut i hennes regi. Hästen har alltid visat skyhög kapacitet men har galopperat bort sig en del. Han är inte helt säker på benen men de gångerna han går felfritt är han enormt bra för klassen. Har mött bra motstånd tidigare och känslan är att det är lite enklare emot den här gången. Det gäller bara att hitta ut i fritt läge i tid och låta hästen sköta sig själv, då tror jag han är helt överlägsen och vinner detta. Chansspikas!

Rank: A: 8 B: 3-4-1-6 C: 11-9-12 D: 7-2-5-10

V86-4, Silverörnen, Gulddivisionen, 2140a:

7 Bengan var fin vid segern senast och var knappast trött över mållinjen. Visade fin form och möter liknande motstånd igen. Går från alla positioner och har en bra chans att plocka ner alla igen. Jag dubblar dock med stallkamraten 5 Versace Face som hängde med bra senast på innerspåret och såg fin ut. Redén ska ändra lite på vagnen då den skavde till slut på honom och låter väldigt uppåt om hans chans ikväll.

Rank: A: 7-5 B: 2-6 C: 8-3 D: 1-4

V86-5, Super Ariels lopp, Diamantstoet, 2140:

13 Dino Cream hängde med bra från rygg ledaren senast och avslutade helt ok över upploppet mot betydligt tuffare hästar än hon möter ikväll. Kan öppna bra och hamna bra på det direkt. Har dessutom en vass avslutning och kan mycket väl blåsa ner alla till slut. 9 Grit Brodda var inte som bäst senast och kan betydligt bättre än så. Brukar vara rätt tuff i loppen och går alltid starkt till slut. Med i segerstriden här. 10 Mellby Lion avslutade bra i ett försök till Stosprintern senast men missade finalen. Bra form men står tufft inne i loppet. Kan dock flyga fram till slut och är en av de som ska räknas. 14 Just More Fun är i fin form och avslutade bra senast. Lurigt med bakspår på tillägg, men kan hon hitta en bra rygg att gå i så kan hennes avslutning räcka långt här. 7 Queen Tresher har galopperat på slutet men har ändå gått rätt bra och formen är bättre än raden. Kan avsluta sylvasst och med fritt i tid är hon inte helt golvad. 4 Asap Annie var sjuk senast, så den starten är bara att glömma. Kan få en fin resa här och kan avsluta vasst. 6 Sparkling Night vinner inte ihjäl sig, men har ett fint läge här och är startsnabb. Från ledningen kan alla rinna undan och det är hennes chans här.

Rank: A: 13-9-10 B: 14-7-4-6 C: 2-15-8-11 D: 1-3-5-12

V86-6, Nordgubbens minne, Kallblodsdivisionen, 2140:

12 Tekno Jerven galopperade efter 100 meter senast men gick riktigt starkt efteråt och avslutade vasst över upploppet som fyra. Det var inget dåligt motstånd precis och han visade knallform. Visst, han är inte helt att lita på, men felfri tror jag han vänder ut och in på det här sällskapet och chansspikar!

Rank: A: 12 B: 6-3-5-11 C: 7-9-10-1 D: 4-2-8

V86-7, Klass 1, 2140a:

6 Cash Back Bi skuttar och far i loppen men han vill verkligen trava hela vägen och har hög kapacitet. Såg fin ut fram till sista 100 i comebacken senast som han vann lätt från ledningen. Segerstrider felfri. 7 Cherokee Face satt fast med gott om krafter kvar senast och visade fin form. Kan hamna lite knepigt till härifrån men är rätt så tuff och klarar de flesta upplägg. Med i segerstriden igen. 12 Nikylon är osäker, men felfri duger han långt i klassen. Kan avsluta ruskigt starkt och kan skrälla.

Rank: A: 6-7-12 B: 3-9-8-1 C: 4-10 D: 11-5

V86-8, Silverdivisionen, 1640a:

4 Mizai gör sällan ett dåligt lopp och är i riktigt fin form. Han är enormt startsnabb och kommer han till ledningen så är loppet förmodligen över. Men det ser ut som att det vankas svar invändigt och då kan det bli lite besvärligt för honom, även om han går bra bakifrån också. 8 Mellby Joker är i fin form och avslutade bra senast. Risigt läge, men går ruskigt snabbt till slut och är inte borta på något sätt. 3 Grand Ready Cash är riktigt bra i grunden och har sett väldigt formstark ut på slutet. Går upp i klass nu men har skyhög kapacitet. Får en fin resa och går alltid starkt till slut. 7 Beacon Kronos var ute i fjärdespår sista 500 senast men gick inte till attack förrän 275 kvar. Hade långt fram då men avslutade strålande och visade att formen är på väg. Har fart så det räcker och blir över för klassen men är inte helt att lita på ännu. Kan segerstrida felfri. 12 Hankypanky Pinkman har även han bra fart i sig och trots läget går det inte att räkna bort honom. Örjan kan få för sig att köra offensivt med honom och då är han ett hett motbud.

Rank: A: 4-8 B: 3-7-12 C: 5-1-6-9 D: 2-10

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 234:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V86” – systemet:

Vi siktar högt som alltid!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson