Speltips

V86 Solvalla 19/6-24 med Axevalla-Carlson

V86 ® 19 juni, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V86 Solvalla 19/6-24 med Axevalla-Carlson

Veckans V86-omgång avgörs på Solvalla som lockar med riktigt fina lopp, såsom ”Prix Diana Zet” och ”Prix Readly Express” för att nämna de två huvudnumren. De övriga loppen håller bra klass också och vi får helt enkelt en sportslig kanonkväll på ”Valla”. Spelmässigt brukar sådana här kvällar dock vara iskalla, men jag ser möjligheterna ikväll och går för att ta ner månen! Jag plockar helt sonika bort hela fem favoriter, så det här blir inget för fegisar, den saken är klar.

Tänk på att V86 startar kl 19.20! Nu kör vi!

Kvällens omslagshästar: Staro Mack Crowe (vänster) och Joviality (höger)

V86-1, Klass 1, 2140a:

Ett jämnt lopp där i stort sett ingen är chanslös och jag blåser på med streck för alla. Tipsettan till 1 Call Me Gleipner som har siktats mot detta och fick ett perfekt läge då han är snabb från start. Kan leda runt om men möter tufft motstånd och det finns en hel del roliga motbud. 5 My Honky Tonk Man har hög kapacitet men gillar att gömma det. Felfri kan han besegra vem som helst i det här gänget och han har en riktigt vass avslutning. 12 Riverdale Z drog hårt i ledningen i Frankrike senast och hade gjort sitt när man svängde in på upploppet. Är ändå lite på gång igen och har hög kapacitet. Med minsta lilla klaff från det här besvärliga läget så är hon med i matchen. Men som sagt, jag streckar alla…

Rank: A: 1-5-12 B: 11-9-3-6 C: 4-2-7

V86-2, Runar Sandbergs lopp, spårtrappa, 1640a:

6 Hidalgo Heldia blev sin vana trogen stekhet i rygg ledaren senast och togs ut i dödens i tufft tempo. Slocknade med 350 kvar och närmast skrittade in över mål. Här lär det bli ett helt annat upplägg med öppet spår bakom bilen och eftersom han är vrålsnabb från start så är jag helt inne på att han bara brakar till ledningen. Lär köras där ikväll och jag tror han har en toppchans att hålla hela vägen. Chansspikas!

Rank: A: 6 B: 9-5-4-1 C: 3-8-10-7 D: 11

V86-3, Prix Diana Zet, 2140a:

Ett mycket jämnt lopp för fyraåriga ston och ja, jag gör som i första avdelningen och tar med alla… Tipsettan till 1 Queen Of America som inte riktigt fått till det ännu i år. Nu har hon spetsläge då hon är startsnabb och med Jorma i vagnen lär det bara finnas en taktik – ledningen. Kan mycket väl hålla hela vägen och ska inte nonchaleras. 9 Staro Raili går från klarhet till klarhet och blir bara bättre för varje start. Fin vid spetssegern senast och börjar nu laddas upp mot Stochampionatskvalen om tre veckor. Har en ruskigt vass avslutning och det är inte helt otroligt att hon kan blåsa ner alla över upploppet. 7 Adriatica gör årsdebut och hon var ju helt enorm förra året. Kapaciteten är skyhög, men man kan inte begära att hon går ut och städar av alla direkt efter sju månaders träning. Ska naturligtvis räknas tidigt ändå. 10 Granger gör även hon årsdebut efter lång vinterträning och är svårbedömd. Men även där är kapaciteten väldigt hög och hon går inte heller att räkna bort. Ja, det blir alla även här…

Rank: A: 1-9-7 B: 5-10-6-3-2 C: 4-8

V86-4, Schyssta loppet, 2140:

8 Knockout Charlie fixade karriärens första seger senast och fick visa att han både kan och vill vinna lopp. Har radat upp fina insatser och är hästen i loppet. Nu provar man barfota runt om för första gången och det blir intressant att se hur han löser det. Jocke Lövgren brukar inte sitta fast med så här fina hästar och han lär hitta fritt i tid. Hästen går alltid vasst till slut och jag tror han tuggar ner det här gänget i god tid innan mållinjen. Spik!

Rank: A: 8 B: 7-3-2-4 C: 10-12-5-9-14 D: 15-1-11-13

V86-5, Klass 2, 2640a:

3 Kite Runner är stark och klarar distansen utan problem. Kan öppna hyggligt och lär få en fin resa. Körs förmodligen fram i dödens med minst varvet kvar och kan tugga ner alla till slut. 2 Ready West blev störd till galopp senast, så den starten är bara att glömma. Kan öppna bra och når han ledningen kan han bli svårfångad. Går dock bra rån andra positioner också och sa räknas tidigt. 7 Imperial Wine är både stark och snabb och löser distansen utan svårigheter. Är lite på gång och är inte så tokig. Med lite flyt på vägen kan han blåsa ner alla över upploppet. 6 Competivo var fin vid segern senast och är klart uppåt i form. Kan få en bra resa här och är med i segerstriden igen. 8 Dostojevskij var blekare än vanligt senast, men alla kan ju ha en dålig dag. Styrkan finns där och han går riktigt starkt till slut. hamnar han inte för tokigt till i kön så kan han blåsa ner de till slut. Sista strecket till 4 Allan Zonett som var fin vid spetssegern näst senast. Gick bra i Danmark efter det också. Gillar distansen och skulle kunna skrälla med lite hjälp på vägen.

Rank: A: 3-2 B: 7-6-8-4 C: 1-10-5 D: 11-9

V86-6, Itaka Sunds lopp, Diamantstoet, spårtrappa, 2140a:

3 Narita gick sista 700 i spåren senast och gjorde ett mycket bra lopp som trea. Är starkt på gång uppåt i form och fick ett fint läge här. kan öppna bra och Lugauer lär vara offensiv. Kan hålla hela vägen. 7 Mi Amore Bros är i bra form och har verkligen tjänat ihop till en seger nu. Har alltid vassa avslutningar och ska inte räknas bort här. 5 Esperia Font var riktigt fin senast och visade sin klass. Kan öppna bra också och lär få en fin resa. Går starkt till slut och är med i segerstriden.

Rank: A: 3-7-5 B: 10-11-4-6 C: 12-1-9 D: 8-2

V86-7, Icelands lopp, 2140a:

9 Demon kördes fram till dödens med varvet kvar senast och satte press på ledande/vinnande Thereisnolimit sista 400, men föll på eget grepp och tröttnade den sista biten. Behövde samtidigt det loppet och lär vara minst en klass bättre nu. Ska kunna få en fin resa från det här läget och har en riktigt vass avslutning att tillgå. Jag tror han bara blåser ner det här sällskapet under de sista 500 meterna och vinner det här hur lätt som helst. Spik!

Rank: A: 9 B: 4-2-8-6 C: 10-3-1 D: 5-7

V86-8, Prix Readly Express, 2140a:

1 Killiam Fromentro var inte riktigt lika fin senast som han var i starten innan, men höll undan till seger ändå och visar att han strider hela vägen. Han är snabb ut och håller han upp ledningen kan han bli extremt svårfångad. 11 Bicc’s Tobee blir bättre för varje start och avslutade bra över upploppet senast. Kan han hitta en bra rygg att gå i här så blir han livsfarlig över upploppet igen. 4 Express Cash är stentuff och räds inte dödens om det behövs. är oerhört stark och ger sig sällan i en slutstrid. Skulle kunna plocka ner de från dödens och måste räknas tidigt. 8 Pure Steel fick loppet kört i halsen senast men avslutade på ett bra sätt och såg fin ut. Lurigt läge här men hittar han en bra rygg att gå i blir han farlig till slut igen. 10 Pantocrator är i bra form och har en ruskigt vass avslutning att tillgå. Kan mycket väl fälla alla över upploppet. Favoriten 7 Fame And Glory gör årsdebut och är svårbedömd. Har dock skyhög kapacitet, men jag är ändå inne på att detta blir en för tuff uppgift för honom. Chansas bort.

Rank: A: 1-11 B: 4-8-10 C: 3-7-2 D: 6-5-9

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 263:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken. Tack vare en strykning i V86-1, så blir systemet nu 225:- billigare och därmed kostar varje andel 239:-. Det innebär att ni får 24:- tillbaka direkt efter V86-1, enligt ATG:s regler.

”Carlsons V86” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande kväll!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson