Erik ten Hag till Manchester United? Del 1 från Johnny Boy

Det florerar en hel del rykten om att den 52-åriga holländaren Erik ten Hag är Manchester Uniteds nya manager. Något som minst sagt har eskalerat de senaste veckorna.

Erik ten Hag är ett namn som många fotbollsfans har fått ögonen upp för under de sista åren. Främst för att hans Ajax spelar en otrolig underhållande fotboll. Man gillar att spela en aggressiv possessionsbaserad fotboll och påbörjar oftast sin press djupt inne på motståndarnas planhalva för att forcera fram misstag och skapa farliga målchanser omgående. Visst är det så att man tämligen omgående drar paralleller till en viss Pep Guardiola?

EtHs kontrakt med Ajax löper ut nästa år och det krävs att United betalar en nätt summa på omkring två miljoner pund för att lösa kontraktet i förtid.

Erik har en smått sanslös vinstprocent på 73% sedan han tog över Ajax.

Mest noterbart är hans titlar i Eredivise och en semifinal i 2018-19 års upplaga av Champions League där man bland annat städade av Real Madrid på Santiago Bernabeu på ett sällan skådat sätt.

Manchester United har saknat en stabilitet ända sedan Sir Alex lade den berömda hårtorken på hyllan. Det har lett till att man bytt tränare oftare än vissa byter underkläder. Det här har självfallet orsakat stora problem och den typen av instabilitet är det absolut sista en storklubb vill ha.
Det är också grundproblematiken till att vi ser ett United som är ljusår ifrån det man en gång var.

Hur ska då Erik ten Hag kunna styra upp det sjunkande skeppet?

// Johnny Boy