PowerPlay

- Ta del av allt här!

PowerPlay är spelformen där 8 matcher ska tippas enligt 1×2, som t.ex. stryktipset. Här kan du ta del av våra speltips till spelformen samt våra andelsspel och vinster. Om du vill läsa fler speltips, klicka här!

PowerPlay som spelform

PowerPlay, eller PP som det också kallas, är en efterlängtad spelform hos SvenskaSpel och för andelsspel, där man får en blandning av stryktipset och oddset. Här är det ett mindre antal matcher som ska tippas än på t.ex. stryktipset. 8 matcher ska analyseras och tippas med ett 1×2 upplägg. Matcherna plockas i olika grad från SHL, NHL, KHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan samt diverse europeiska ligor och cuper.

Spelformen har funnits länge hos Svenska Spel men är från början ett uttryck för när ett hockeylag får spela med en man mer på banan p.g.a. utvisning av spelare i motståndarlaget. Det är alltså ett uttryck från ishockeyn och därför är det också hockeymatcher som ska tippas.

Grundfakta PowerPlay

 • Introducerades: 2009
 • Typ av odds: Löpande
 • Utdelningsprocent: 70%
 • Antal matcher per kupong: 8 matcher
 • Typ av tippning: 1X2
 • Sport: Ishockey
 • Spelinlämning: Spelombud, Svenska Spels hemsida eller app – Spela själv här!
 • Andelsspel möjligt: Ja – Köp här!

Rolig fakta om NHL

 1. 1962 när Toronto Maple Leafs vann Stanley Cup råkade de under segerfesten kasta in bucklan i en brasa. Det blev rejäla skador och klubben fick betala reparationer. Bucklans inskriptioner har förövrigt en mängder stavfel på spelare och tränare.
 2. Tidigare hade Pittsburgh Penguins en levande pingvin som masket!
 3. NHL’s Winter Classic som spelas varje år på uterink hade sin föregångare som hade premiär redan 1993. Det sjuka är att den spelades utomhus i Las Vegas, d.v.s. i öknen.
 4. Buffalo har en gång draftat en påhittad person, med flit.

Frågor och svar om PowerPlay?

Hur fungerar PowerPlay??

Spelformen PowerPlay fungerar på samma sätt som ToppTipset. Du ska tippa 8 matcher utifrån 1X2, men skillnaden är att det är hockeymatcher i PowerPlay. Vinst delas ut för 8 rätt och utdelningen beror på hur många som hade 8 rätt samt hur stor omsättningen var.

Köp andel i våra tippares PowerPlay system här!

Var köper jag andelar till PowerPlay?

Du köper andelar till PowerPlay hos Svenska Spel, men du kan även gå via MinAndel.se där du kan titta närmare på förutsättningarna för alla våra andelsspel. Hos Svenska Spel så hittar du våra andelar hos ombudet Torsviks Tobak.

Klicka här för att komma dit!

Bästa andelarna till PowerPlay?

Du köper dom bästa andelarna till PowerPlay av den tippare som tjänar mest pengar på sina andelsspel. Ett enkelt svar, men också sant. MinAndels tippare har flera storvinster med sig i bagaget och lever och andas hockey.

Kolla in våra andelar här!

PowerPlay andelsspel

Hur fungerar PowerPlay andelsspel?

PowerPlay är en spelform på Svenska Spel där man ska tippa 8 hockeymatcher enligt 1X2. Du kan köpa in dig i våra tippares andelsspel till PowerPlay och luta dig tillbaka. Vid 8 rätt delar andelsköparna på vinsten som styrs av omsättning och antal system med 8 rätt.

Kolla närmare på våra andelsspel här!

Var hittar jag speltips till PowerPlay?

Du hittar bästa speltipsen till PowerPlay hos oss på MinAndel. Du har flera tippare att välja mellan och samtliga har bevisat att det är mycket vassa tippare. Flera storvinster talar sitt eget språk.

Läs våra tippare speltips och vinn stort tillsammans!

PowerPlay Speltips

Speltips på andra sporter

Förutom PP så tar våra tippare sig an andra sporter och spelformer som t.ex. fotboll med Stryktipset, Måltipset, Europatipset och ToppTipset. Utöver PP så har vi också andelsspel på Bomben, där man oftast tippar slutresultatet på 3 hockeymatcher. Vi har även ett gäng travtippare som delar med sig av sina bästa tips inför våra stora streckspel som V75, V86, GS75, V64, V65 och V4.

Om du vill läsa dessa tips klicka här!

Mer om MinAndels tippare

Våra tippare är noggranna utvalda för att ha en balans mellan erfarna tippare med flera miljonvinster med sig, och unga aspirerande stjärntippare. Samtliga har ett djupt genuint intresse för sina sporter och tar sig an tippandet med stort hjärta och stor kunskap.

Sedan Svenska Spel började erbjuda andelsspel via ombud, i oktober 2019 så har våra tippare dragit in flera hundra tusen på andelsspel på PP. Utöver det så har de också prickat full pott i andra spelformer som nämndes ovan.  Vår största vinst är på över 6,6 miljoner där två av våra tippare satte 8 rätt på V86 i augusti 2019. Det blev många glada tillrop från kunder.

Vi kan lugnt säga att vi har Sveriges hungrigaste tippare!

Mer om PowerPlay

Powerplay som ord kommer såklart från engelskan och används inom ett flertal sporter som hockey, innebandy och cricket bland annat. Det används också i vissa sporter som ett begrepp för en kraftfull insats i en specifik matchsituation.

I hockey så står ordet för att man som lag får spela med en person mer än motståndslaget under en begränsad tidsperiod. Det laget med fler spelare har ett numerärt överläge och spelar powerplay så länge de har fler personer på plan än motståndarlaget.

Anledningen till att man får spela med en eller flera spelare mer är att någon eller flera personer i motståndarlaget har brutit mot reglerna och därigenom blivit utvisad i två minuter eller mer.

Om laget med numerärt överläge gör mål under sitt powerplay så släpps en spelare ut från utvisningsbåset och får delta i spelet. Det gäller dock endast om utvisningen är på två minuter.

Här nedan kan du se några mål i PowerPlay från NHL.

Rolig fakta om Powerplay

Under början av säsongen 19/20 i NHL satte en svenskt ett annorlunda rekord kopplat till PP. Victor Olofsson i Buffalo Sabres blev första spelare i NHL att göra sina första 7 mål i ligan via endast PP. Han avslutade säsongen 18/19 med två mål i PP för att sedan plocka upp taktpinnen under denna säsong med 5 mål i PP. Det gjorde att han blev historiska i de amerikanska historieböckerna gällande hockey och framför allt NHL.

Rögle har gjort ett förvandlingsnummer i SHL från förra säsongen. 18/19 hade man näst sämst statistik i powerplay med usla 17,71% i mål. Endast Mora var sämre. Under denna säsong, 19/20 ligger man tvåa i SHL med målprocent på 26,38%. Färjestad som toppade fjolåret får i år ligger denna säsong tvåa efter Rögle.

Värt att veta är dock att grundserievinnarna 19/20 Luleå ligger trea från slutet när det kommer till PP%.

Mest powerplay mål under en NHL-säsong toppas av Pittsburgh Penguins som säsongen 88/89 gjorde hela 119 mål på 80 matcher. Tittar man i statistiken så ser man att många rekord innehavs av lag som spelade 20-30 år sen. Logiken tyder alltså på att man blivit bättre på försvara sig i PP.

Men under säsongen 17/18 så låg faktiskt Colorado Avalanches på ett målsnitt över 30%. Under pågående säsong så ligger Edmonton över i målprocent på 29,8%. Kanske ser vi ett begynnande trendbrott i NHL.