Europatipset

- Ta del av allt här!

Här kan du läsa om Europatipset samt MinAndels speltips och andelsspel för spelformen! Klicka här för fler speltips!

Snabbfakta Europatipset

  • Spelbolag: Svenska Spel
  • Introduceras: 1993 (Italienska Stryktipset)
  • Utdelningsprocent: 65%
  • Antal matcher per kupong: 13 matcher
  • Kostnad: 1 kr/rad
  • Typ av tippning: 1X2
  • Sport: Fotboll från de europeiska ligorna
  • Spelinlämning: Spelombud, Svenska Spels hemsida eller app
  • Andelsspel möjligt: Ja

Europatipset som spelform

Europatipset är en spelform som liknar stryktipset väldigt mycket och där du ska tippa 13 matcher om det blir hemmavinst, bortavinst eller oavgjort. Matcher är dock inte utvalda som på stryktipset utan här tar man med matcher från ligorna i Europa mestadels i Italien, Spanien och England i till exempel Championship, Premier League, Bundesliga, Allsvenskan, Europa League, Champions League och Superettan. Det kan bli utdelning från 10 rätt och upp till 13 rätt. Såklart påverkas utdelningen av hur mycket som totalt spelats för samt hur många som har spelat på spelformen

Ett flertal miljonvinster har spelformen genererat genom åren vilket har fått spelformen att öka i popularitet samtidigt som både spanska och italienska ligan har ökat i intresse hos de Svenska fotbollsfansen.

Europatipset lanseras

Spelformen stryktipset lanserades tidigt och blev snabbt en favorit bland tipparna. Men efter ett tag så sjönk omsättningen då matcherna från engelska ligan spelades på lördag och söndagar, d.v.s. på olika dagar. Det gick inte längre att kunna rätta sin kupong samma dag.

Svenska Spel valde då att lansera det Italienska Stryktipset där fokuserade på matcher på söndagar medan stryktipset tog sig an lördagsmatcherna.

Vanliga frågor och svar om Europatipset!

Andra speltips och andelsspel

Tipparna på MinAndel har olika specialistområden där några tippar på flera sporter medan andra grottar ner sig i sin favoritsport. De lägger ut sina tankar, speltips och andelsspel på MinAndel.se där du gratis kan ta del av dem.

De tippar på spelformer hos Betfair Exchange, ATG och Svenska Spel som t.ex. V75, V86, Stryktipset, PowerPlay, Bomben och ToppTipset.

Vad är Europatipset?

Europatipset är en poolspel hos Svenska Spel där du som tippare ska tippa 13 matcher från ligor runt om Europa. Du ska tippa hemmavinst, bortavinst eller oavgjort på samtliga matcher och få så många rätt som möjligt. Utdelning av vinst kan ske på 10 till 13 rätt. Andelsspel till Europatipset fungerar som alla andelsspel. Du hittar en bra tippare som erbjuder andelar i sitt system. Sedan köper du valfritt antal andelar i tipparens system och vid vinst så vinner du lika stor del av vinsten som du har andelar i systemet.

Var köper jag andelar till Europatipset?

Du köper andelar till Europatipset hos Svenska Spel. Aningen från någon privatperson eller en tippare hos ett ombud. Du måste ha ett konto på Svenska Spel och satt in pengar på ditt konto för att kunna köpa andelar. Klicka här för att köpa Torsviks Tobaks andelar!

Var köper jag bäst andelarna till Europatipset?

Du köper dom bästa andelarna till Europatipset av tippare som vinner mest pengar. Hos Torsviks Tobak har vi flera tippare som vunnit flera miljonbelopp genom åren och som satsar stenhårt på andelsspel och fotboll.

Våra spelexperter

Våra tippare är spelexperter på en eller flera olika spelformer. De har en gemensam nämnare. De älskar alla sina sporter och att vinna pengar till sina andelsköpare. En del har varit aktiva själv inom sin sport medan en del har levt på betting. Vi har en noga balans av erfarna tippare och nykomlingar med stor potential.

Vi kan lugnt säga att vi har dom hungrigaste tipparna i Sverige!