Fotboll

För dig som gillar fotboll har vi tips och andelsspel för alla smaker!

Andelar Speltips

Speltips

Andelar

Här hittar du speltips till fotboll och fotbollsandelar. Men framför allt vår kärleksförklaring till sporten som får våra hjärtan att bulta.

Speltips till fotboll

Läs vår speltips till fotboll! Varför? Jo… Här hos oss på MinAndel brinner våra spelexperter sport i allmänhet. Men i stort sett alla älskar fotboll och ingen verkar kunna skydda sitt sig mot att förälska sig i sporten och sitt favoritlag. Finns kärleken så finns det alltid ett enormt engagemang och intresse, vilket är några av de viktigaste delarna i att bli en bra tippare på fotboll. Våra experter skriver speltips som du kan läsa här hos oss, helt gratis.

Speltips fotboll – Spelformer

Våra gratis speltips till fotboll är med inriktningen streckspel, där våra experter är som bäst. Deras speltips ligger som grund till de andelsspel de gör för våra kunder. Spelformerna vi riktat in oss på hos ATG och Svenska Spel är såklart Stryktipset, men också Europatipset, Topptipset, BIG 9 och ibland Bomben.

Här kan du helt gratis ta del av våra fotbollstippares analyser speltips kring matcherna på kupongerna. Var finns det potential för en skrällvinst? Vilka lag är säkra singelstreck? Vi analyser och skriver speltipsen. Allt du behöver göra är att välja om du ska spela själv eller köpa in dig i tipparnas andelsspel.

Fotboll speltips

Fotbollsandelar – Tillsammans vinner vi mer

Att köpa fotbollsandelar till t.ex. stryktipset eller BIG 9 ger dem flesta en större chans att vinna och att vinna stort. Istället för att lägga in ett system själv för 200 kr och aldrig få med dom där stora skrällarna, så är det oftast mer fördelaktigt att istället köpa en andel för 200 kr.

Fotbollsandelar betyder att du köper in dig i en av våra fotbollsexperters system. Du garanteras genomarbetade och välanalyserade system där du har en andel i vinsten. Är det totalt 10 andelar systemet består av så får du 1/10 av vinsten. Det betyder också att tipparen du köpt andel av, har 2000 kr att göra systemet för. Han eller hon får då med mycket fler streck i kupongen, än vad du skulle gjort själv för dina tvåhundra kronor.

Om du köpt en eller två fotbollsandelar så får du ett större system i handen framför tvn och möjligheten att få vara med om en miljonvinst ökar markant.

Fotbollsandelar – Våra spelformer

Svenska Spel har flest spelformer inom streckspel och fotbollsandelar och har varit den enda aktören ett bra tag. Nu finns det utmanare och nu senast är det ATG som tagit sig an fotboll på streckspel med sin nya spelform BIG 9. Där ska nio matcher tippas 1X2 samt man ska även tippa om det blir mer eller mindre än 2,5 mål i varje match.

Hon Svenska Spel så är det fortfarande Stryktipset som är det stora flaggskeppet tillsammans med lillasyrran Europatipset. Topptipset körs varje dag och ibland finns det andelsspel i spelformen Bomben, med fotboll. Fotbollsandelar är väldigt populära, vilket inte är oväntat då sporten är så pass stor ute i världen.

Fotbollsandelar

Störst vinst på fotbollsandelar 2021

Under 2021 så vanns det flera miljonvinster på fotbollsandelar där andelsköparna fick dela på enorma pengar. Den största vinsten var på 3,5 miljoner och delades på 11 andelar som gav 322 106 kr vardera.

Vår kärleksförklaring till fotboll

Fotboll. Världens överlägset mest populära sport. Satan vad man älskar den. Senaste tiden har vi väl kanske inte haft Asien och Kina att tacka för så där jättemycket med tanke på coronaviruset, men här passar sig ett tack. Tack för att några galningar 400 år f.kr började sparka runt en läderboll fylld med fjädrar.

Fotboll betyder mer än livet självt för så många människor. För att citera en gammal påve, Johannes Paulus II:

”Av alla oviktiga ting i världen är fotboll den viktigaste.”

Och det är liksom sant, fotboll är ju egentligen oviktigt. Det är en sport, en underhållningsform, det är egentligen inte mycket annat. Vad händer om ditt lag förlorar? Ingenting. Vad händer om ditt lag vinner? Ingenting. Jag vet, det provocerar. Det provocerar även oss att skriva det, men det är ju sant. Fotboll är oviktigt, precis som Johannes Paulus II sade. MEN, vi kan inte komma på en annan sport, ett annat fenomen som är så oviktigt men som samtidigt rör upp så mycket känslor och är så betydelsefullt för så många människor. Vi kan ta mig fan inte det. Därför är också fotboll det viktigaste i världen. Fotbollen får folk att känna saker.

Citatet med stort C

Kanske det absolut vackraste någon någonsin sagt om fotboll kommer från en svensk rörmokare.

Sol.
Lärkdrill.
En perfekt crossboll.
Kioskluckan öppen
sprucken fotbollskorv
med senap
och en kall dricka.
Ibland är livet
stolpe in
och tre poäng.

Dikten heter Premiärmatchen och är skriven av Bengt ”Cidden” Andersson, en svensk poet och rörmokare. För mig är detta svensk fotboll i sin renaste form. Så vackert. Den moderna fotbollens ursprung hämtar vi från 1800-talet i England. Den brittiska fotboll som sedermera skulle bli den största och mest populära i hela världen. Med bara några enkla omskrivningar av ”Ciddens” dikt tror jag att man kan fånga även den brittiska fotbollen i sin renaste form, låt mig testa.

Regn.
Hästhovar mot asfalt.
En sen glidtackling.
Kioskluckan öppen
Shepherds pie
med mashed potatoes
och en kall ”pint”.
Ibland är livet
stolpe in
och tre poäng.

Typ så känner vi i våra hjärtan då vi hör ordet fotboll.

Här kan du läsa våra tankar kring hockey och trav!

Utdrag ur historien

Fotbollen engagerar och väcker känslor, det har vi redan varit inne på. Tänkte att vi skulle ta en liten tripp längs minnenas allé och gå igenom händelser som rört upp känslor på ett eller annat sätt.

  1. Roberto Carlos otroliga frisparksmål i ”för-VM” 1997 mot Frankrike.

Nej men alltså detta mål är bland de mest otroliga man sett. Några av våra tippare var förvisso inte ens född när den gode Roberto smaskade till läderkulan, men trots detta har man försökt replikera bollbanan på skolgården hela ens uppväxt. Det finns liksom ingen logik i skottet. Ni alla har sett det, så vi behöver inte beskriva det. Men det kan vara den mäktigaste frispark som slagits på en fotbollsplan. Och vi är tämligen säker på att det än idag, 24 år senare, försöks att replikera frisparken på skolgårdar runt om i världen. Det säger en del. Även fast när Roberto Carlos själv berättar hemligheten säger han så här: ”Bollen var på väg att gå långt utanför, men vinden tog den tillbaka mot mål. Det var ett mirakel.”

Emmanuel Adebayor kanske inte är känd för sitt konsekvenstänk och har stått för en del hjärnsläpp. Detta tror jag nog måste vara hans allra vassaste hjärnsläpp. Adebayor gör flytten från sitt Arsenal där han haft en framgångsrik period till nyrika Manchester City. I första mötet med sin gamla klubb i City-tröjan gör han givetvis mål, släkten är värst osv, men det är i målfirandet som det slår slint i skallen på honom. Adebayor väljer att älga fram över hela planen till andra sidan mot Arsenalsupportrarna för att sedan glida fram på knäna och möta supportrarnas ilska. Satan vad han njöt Emmanuel. Känslor kamrater, känslor. Ingen kan någonsin förklara varför han gjorde som han gjorde, inte ens han själv tror jag. Men det går till historien som ett av de mest hjärndöda målfiranden som skett på en fotbollsplan, och då har det skett udda målfiranden det ska sägas…

Denna är kanske för given, men jag måste ha med den. Det är trots allt kanske den mest osannolika fotbollssagan som skett i modern tid. Det ska inte gå, det ska inte gå. Men det gick. Claudio Ranieri förvandlade det sjunkande skepp Leicester, som året innan höll på att åka ur Premier League, till en så välstämd orkester att man spelade sig hela vägen till ett guld. Utan någon som helst tvekan dessutom. Att få Danny Drinkwater och Robert Huth att se ut som Luka Modric och Sergio Ramos är en bedrift som ej kommer att upprepas, det vill jag lova. Kanske att Claudio Ranieri inte har hyllats nog för det han gjorde. En saga som den moderna fotbollen behövde, en saga som vi än mer sällan kommer att få uppleva i dagens pengakåta fotbollsvärld.

Fotboll

Fotboll i Europa

Europa är i framkant när det gäller fotboll, pengar och kvalitet. Här finns de bästa spelarna, de bästa lagen och de bästa ligorna. Det går inte att komma ifrån. Premier League har jag pratat om en del, världens mest populära och enligt mig bästa liga. Älskar skiten.

Men höjer man blicken och kikar på de övriga ligorna i Europa, vad hittar vi då? Främst Serie A tycker jag, den italienska fotbollen är en livsstil. Du lever laget du håller på. Försök hitta en mer passionerad liga än Serie A, jag väntar.

Sedan har vi Spanien och La Liga, den liga som senaste åren haft de två absolut bästa lagen i världen. Barcelona och Real Madrid. Båda har prenumererat på ligatitlar, cuptitlar och framför allt Real Madrid som prenumererat på den mest ärofyllda trofén av dem alla, Champions League. Nu har väl de båda lagen sina egna problem att tas med och har tappat en del, men faktumet kvarstår att de är två av de överlägset största varumärkena i världen.

Tyskland och Bundesliga. Currywurst och en kanna öl i ett partytält utanför arenan och de absolut vassaste fansen i Europa. Den läktarkulturen vi hittar i Tyskland, wow! Även fotbollen som spelas kan ibland bli något bortglömd kan jag tycka, tyskarna är bra, riktigt bra. Som Gary Lineker en gång sa: ”Fotboll är ett enkelt spel. 22 spelare jagar en boll i 90 minuter och till sist vinner alltid tyskarna.”

Jag ska ej glömma den franska ligan, Ligue 1. Så har jag nämnt de fem största ligorna i Europa. Jag är inget fan av Ligue 1 det måste jag säga, framför allt inte hur den har sett ut senaste åren. Kan ett annat lag än PSG vinna? Ja ja, jag vet att Lille vann fjolårets upplaga, men ni förstår vad jag menar. Hur som helst går det inte att komma ifrån att vi just nu har ett lag som på pappret kanske är det mest stjärnspäckade någonsin. Svårt att ta in.

Avslutningsvis är det värt att gå tillbaka till påve Johannes Paulus II. Alla människor ser fotboll på sitt eget sätt, och jag kan bara tala utifrån hur jag ser den. Men en sak är säker, och låt oss aldrig glömma det.

Av alla oviktiga ting i världen är fotboll den viktigaste.”