Hockey

Speltips - Andelar - Vår kärlek till hockey

Speltips Andelar

Speltips

Speltips till hockey från erfarna tippare

Andelar

Hockey

Här hittar du hockeyandelar och hockeytips, men framför allt vår kärlek till hockey!

Hockey – Ögonblick vi alla minns

Vi har alla våra favoritögonblick kopplat till ishockey. Kanske är det när ett OS avgörs, eller är det när favoritlaget går upp i SHL. Oavsett då är de minnena kopplat till enormt stora känslor, oftast innehållande olika typer av vrål. Hockey berör och speciellt när det är ”mitt” lag som spelar. Då alla har sitt eget favoritlag ute i ligorna så kommer vi här titta på något vi flesta svenskar håller varmt om hjärtat. Tre kronor och ögonblick vi minns.

Foppas straff OS 1994 i Lillehammer

Det var final i OS i Lillehammer år 1994 och Sverige mötte överraskande Kanada som faktiskt var långt ifrån favorittippade. Matchen slutade oavgjort och OS-guldet skulle delas ut efter straffar. Där och då blev Peter Forsberg känd i hela hockeyvärlden när han patenterade sina Foppa-dragning som nu pryder våra frimärken.

CBS gjorde ett spännande inslag om straffen, men ur målvakten Corey Hirsch som stod i mål för Kanada. Ta dig tid och sen den här nere. Väl värt det och såklart… GÅSHUD!

Vändningen mot Finland 2003 – Underläge 1-5

Går knappt att prata hockey utan att Foppa glider in på nått sätt. I denna vansinniga hockeymatch vände Sverige ett underläge med 1-5 mot Finland i VM 2003. Kommentatorn uttrycker precis det alla hemma i de svenska sofforna kände. Även här… GÅSHUD!

Hockeytips och hockeyandelar – Vinna på hockey tillsammans

MinAndels hockeyexperter bjuder på hockeytips och möjligheten att köpa hockeyandelar i deras system till streckspelen PowerPlay och Bomben. Hockeytips till PowerPlay består i analyser av en, flera eller alla 8 matcher som kupongen består av. Där ska tipparen hitta rätt i alla 8 matcher genom 1X2-upplägg. Kupongen kan även ibland bestå av head to head möten mellan spelar där man ska tippa vem som gör mest mål t.ex. Bomben däremot kräver att man ska hitta exakt rätt resultat i oftast 3 hockeymatcher.

Hockeytips

Det kräver mycket av våra hockeyexperter då vi vill leverera högkvalitativa hockeytips, utöver det vanliga. Hockeytips som ger långsiktiga vinster. Djuplodade analyser ger bäst hockeytips där du som besökare helt gratis tar del av dessa speltips. Du väljer själv om du vill ta hockeytipsen och spela själv på streckspelen eller kanske spela på ett resultat i en specifik match.

Våra tippare inom hockey lever och andas sporten. De älskar att grotta ner sig i statistik och följa ligorna, lagen och deras spelare. Men den hemliga delen i framgångsrika hockeytips, är att spela för stora vinster. Det går inte att bli en vinnare i längden genom att alltid spela på favoriterna. Det gäller att hitta spelobjekt som är för lite spelade utifrån vilken chans de har att vinna. Och det… är våra tippare ruggigt bra på!

Hockeytips

Hockeyandelar

Våra hockeyandelar har röjt framgångar på Svenska Spel i några år, efter att de släppt spelformen fri för ombuden. Vi har hockeyandelar till PowerPlay och Bomben och du kan köpa en eller flera hockeyandelar i experternas system. Det betyder att du får lika stor andel i vinsten när det smäller.

Våra experters hockeyandelar är uppbyggda för att vinna stort och att vinna långsiktigt. Hockeyandelar att ta rygg på helt enkelt!

Förutom hockeytips och hockeyandelar erbjuder vi…

För dig som är intresserad av mer än hockeytips och hockeyandelar har vi speltips, andelar och information rörande spelformer inom trav och fotboll. Spelformerna återfinns på Svenska Spel och ATG, som är de enda spelbolagen vi arbetar med för maximal kundsäkerhet. Inom trav har vi speltips och andelsspel till V75, V86, V64, GS75 och High Five. När det gäller fotboll så har vi andelar till stryktipset, europatipset, topptipset, och ibland bomben.

Hockeyandelar

Bästa hockeyspelaren nånsin

När det kommer till vem som är bäst på hockey genom tiderna så åsikterna såklart isär. Senaste åren har Connor McDavid ofta nämnts som den bästa spelaren idag. Men tittar man på titlar och utmärkelser så hamnar han långt ner på listan. Här kommer i alla fall vår topp 5 lista med avstamp där färg dök upp på foton.

  1. Wayne Gretzky
  2. Mario Lemeiux
  3. Bobby Orr
  4. Alexander Ovetjkin
  5. Dominik Hašek

Hockey och olika ligor

Vi har valt att titta lite närmare på tre hockeyligor som finns där ute. Självklart är NHL och vår egen SHL med på den djupdykning. Det tredje valet föll på den ryska KHL som bidrar lite med lite Crazy Ivan till listan.

SHL – Svenska Hockeyligan

Säsongen 2021/2022 så finns det 14 hockeylag i Svenska Hockeyligan. Säsongen består av 52 matcher där varje lag möter varje lag två gånger på hemmaplan och två gånger på bortaplan. Ligan startade säsongen 1975/76 och hette då Elitserien. Flest titlar genom åren har Färjestad BK med 9 titlar från att Elitserien startade. Färjestad är faktiskt ett av två lag som aldrig åkt ut Elitserien/SHL tillsammans med Brynäs IF. SHL rankas som en av Europas bästa ligor där många gör avstamp till de större ligorna som KHL och NHL.

NHL – Nordamerika och världes bästa hockey

NHL känner alla som tittat på hockey till. Världens bästa liga där vinnaren av Stanley Cup får världens respekt. Stenhårda tacklingar, slagsmål och världens bästa hockeyspelare är såklart det som lockar. I USA och Kanada så spelar man på en mindre rink än t.ex. i Sverige. Det gör spelat mer intensivt, med mindre ytor och där skridskoåkande minskar i vikt. Fysik är istället premierat tillsammans med intensitet.

Här har vi sett stjärnor som Wayne Gretzky erövra världen och andra stjärnor misslyckats. Bäst för svenskarna verkar det ha gått för Nicklas ”Lidas” Lidström som ofta dyker upp på topplistorna rörande bästa spelarna nånsin i NHL. Han har vunnit 7 Norris Trophies och 4 Stanley Cups. Oftast rankad långt för spelare som t.ex. Peter Forsberg.

Tiger Williams är den som fått flest utvisningar i NHL. Totalt är det 3 dagar, eller 3966 minuters utvisning.

KHL – Kontinental Hockey League

Det ryska alternativet som skulle bli en europeisk superliga och ersatte högsta ligan i Ryssland 2008. Det blev inte riktigt som man tänkte sig, men det är ett gäng närliggande länder till Ryssland som är med. De tjugofyra klubbar som är med kommer från Ryssland, Finland, Kazakstan, Kina, Lettland och Vitryssland. KHL-säsonger avslutas med slutspelet om Gagarin Cup där CSKA Moskva gick segrande ur säsongen 20/21.

Senaste framgångarna från Svenskar i KHL är Linus Omark som skrapat ihop bra med poäng under säsongerna. Han återfinns nu i Luleå Hockey åter igen.

Nördfakta om hockey

Urval ur hockeyns historia

Hockey, eller ishockey som det också kallas, gör vi speltips och andelar till framgångsrikt. Men hur började allt? Började den på 1500-talet då fåraherdarna vände vandringsstavarna upp och ner? Eller har den moderna människan spela hockeyliknande sporter så länge isen funnits? Självklart är Kanada också med i hockeyns historia där man på 1800-talet fick influenser från brittiska soldater och kärleken var ett faktur. Där spelade man hockey inomhus från 1875 och sakta men säkert togs sporten upp i de europeiska länderna.

Till Sverige kom sporten runt 1920, då hockey också blev en olympisk gren men innan dess hade man spelat bandy här uppe i norden och framför allt i Ryssland. Steget var således inte långt till att börja jaga puck istället för boll.