High Five tips och andelar

High Five - Speltips och andelar till franskt trav som du inte vill missa. Läs tipparnas tips eller köp andel i deras High Five system. Välkommen!

Speltips Andelar

Speltips till High Five från våra utlandsexperter

Ta del av deras speltips till High Five här. Alltid gratis

High Five andelar - Frankrikes formstarkaste andelsspel

Köp andel av våra experter och lugga fransmännen på vinsten

High Five introduceras

High Five släpptes under hösten 2020 av Svenska Spel. Då kom nyheten att High Five var den nya spelformen i deras produktsortiment. Här spelar man på trav och inte vilket trav som helst utan Franskt trav. Svenska Spel har ingått avtal med det Franska spelbolaget PMU vilket betyder att vi Svenskar spelar om samma pengar som bland annat Fransmännen gör. Med det så blir potten att spela om varje dag riktigt stor och speciellt söndagar som är stora dagen för spelformen.

Fakta High Five

Hur fungerar High Five?

Det är ett franskt travlopp som ska dissekeras. Det gäller att hitta dom fem första i loppet i rätt inbördes ordning. Alltså rätt häst på placering 1 till och med 5. Men du kan även vinna om du prickar de tre första hästarna utan inbördes ordning, och bättre. Du kan välja flera hästar på en position och du kan ha samma häst på flera positioner. Men då kostar det också mer. såklart. För varje rad som du spelar får du betala 5, 10 eller 20 kr.

High Five

Köpa andelar eller spela själv?

High Five andelar

Ska du köpa våra High Five andelar eller spela själv. Det beror på hur duktig du är som tippare och hur stor bankrulle du har för spel. Enklast och antagligen det säkraste spelet är att köpa High Five andelar av våra tippare. De är pålästa och kunniga på franskt trav. De kommer också mest troligen göra större system än vad du skulle vilja spela för, vilket ger dem högre chans till vinst. Du kommer alltså vinna oftare med High Five andelar än om du spelar själv.

High Five andelar med MinAndel på Svenska Spel

High Five kan du spela på Svenska Spel från och med år 2020. Här kan du köpa andelar av våra tippare som specialiserar sig på trav och i synnerhet franskt trav. Tillsammans med oss på MinAndel kan du vara säker på att du får andelar i system som är noggrant komponerade utifrån djuplodade analyser från våra experter. Vill du veta mer om dom så hittar du t.ex. Joakim Sjöholm här. JOAKIM SJÖHOLM

High Five tips

Hos oss är det några av våra travexperter som också älskar den franska travsporten och följer den slaviskt. Jocke Sjöholm som vi nämnde ovan. Men även vår miljonvinnande tippare Johan Ulvestål som älskar trav i alla former. De skriver High Five tips som du kan välja att antingen rygga i form av andel, eller läsa våra High Five tips och spela själv. Det kostar mer, men du får hela vinsten själv!

Andelar och tips till andra spelformer på Svenska Spel och ATG

Andelsspelen har verkligen vuxit upp som svampar och nu kan man i stort sett köpa andelar i varje streckspel där ute. ATG och Svenska Spel är de två överlägset största på marknaden. De har andelsspel till spelformer som V75, V86, GS75, V64, Stryktipset, Europatipset, Topptipset, PowerPlay (hockey), Bomben och den senaste BIG 9. Där utmanar ATG Svenska Spel genom att lansera ett streckspel på fotboll.

Svenska spel börjar med spel på franskt trav

 Under hösten 2020 så introducerade Svenska Spel franskt trav i sin produktkatalog. Det är ett samarbete med det franska spelbolaget PMU som samarbete med över 100 olika partners runt om i världen. Alla spelar om en gemensam prispool och spelformen som på Svenska Spel heter High Five heter i Frankrike Quinté. 

Högsta vinsten nånsin på Quinté kom 2011 då en spelare vann över hisnande 10 miljoner Euro. Under 2019 så var största vinsten 808 174,37 Euro. Spelformen har funnits hos PMU från redan 1989 och varit en succé hos fransmännen. 

Nu får även vi Svenskar chansen att spela om om franska miljonerna. 

Om du vill läsa mer om PMU så hittar du det här!