Travtips & andelar till trav idag

Trav, travtips och travandelar av kvalitet hittar du här! Allt från våra travexperter som gör allt för att vinna stort på t.ex. V75, V86, High Five, och Challenge

Speltips Andelar

Speltips

Andelar

Travtips och travandelar ligger oss varmt om hjärtat. Men framförallt den fantastiska sporten trav. Trav och spel har gått hand i hand sen begynnelsen och Sverige har länge varit ett av de mest framträdande länderna i att få fram några av världens bästa travare. Trav är en av Sveriges absolut mest folkkära sporter där prestation blandas med spelets underhållning.

Vanliga frågor och svar om trav och travtips

Vad är trav?

Den korrekta beskrivningen är att trav är en gångart hos hästar. Man kan tävla i trav. Men framför allt är trav en fantastisk sport med oändliga detaljer att diskutera och informera om. Allt från våra fantastiska hästar, kuskar, tränare, uppfödare och skötare, till hur en sko ska vara balanserad för bästa effekt.

Trav idag

För att se trav idag och vilka lopp som körs så rekommenderar vi att du använder ATG.se för att se var det körs trav idag. Besök gärna banorna för en maximal upplevelse, och gärna när något storlopp körs. Har du in den möjlighet och vill fortfarande se trav idag så visar ATG Live alla lopp där ATG har öppet för spel.

Spela trav idag

Hur fungerar andelsspel på trav – Travandelar?

Andelsspel på trav har funnits väldigt länge men det är på senare år som ATG Tillsammans har gjort till tillgängligt till alla som vill spela på trav. Du kan köpa travandelar i andra tippares travsystem. Om systemet sen ger vinst så får du lika stor del av vinsten som du äger av systemet.

Se våra andelsspel till V75 här!

Hur vinner jag på trav idag?

Den som vill vinna på trav har två alternativ. Antingen blir man duktig på det själv, eller så köper man andelar av någon annan som är bättre. Om du ska bli duktig själv så räkna med att lägga ner mycket tid. Om du vill köpa in dig i andelsspel klickar du här!

Var hittar jag travtips idag?

Våra duktiga spelexperter som gör våra andelsspel delar med sig av sina travtips till trav helt gratis här! Speciellt om de hittat något väldigt bra spel eller intressant vinkel på ett speltips, som t.ex. hästar som kommer gå i utrustning som maximerar prestationen.

Trav och travtips idag
Travtips av experterna

Andelar till trav idag – Travandelar

Att köpa travandelar är en bra idé om du inte är otroligt duktig på att tippa på trav. När du köper en travandel så köper du en andel av den eventuella vinsten. Eftersom ni är flera som köper in er så får tipparen en större kassa att göra systemet för, vilket i sin tur öka chansen till full pott.

T.ex om du vanligt vis spelar V75 för 250 kr varje lördag, men istället köper travandel för samma summa och det är nio personer till som gör samma sak. Då har tipparen 2500 kr att göra systemet för. Ja, du vinner ”bara” en tiondel av vinsten, men du kommer vinna på trav avsevärt oftare. Att köpa andelar till trav kommer öka de flestas chans att vinna på trav. Precis som när Viktor Huss gjorde ett system där varje andel kostade 75 kr och det fanns 15 andelar tillgängliga. Vinsten blev hissnande 5,7 miljoner och 380 000 kr för varje andel man köpt.

Den bravaden är svår att göra om med 75 kr, om dessa andelsköpare valt att göra ett eget system istället för köpa travandel.

Travtips och miljonvinster
Hussens miljonsystem

Travandelar som hamnade i kvällstidningarna

När Hussen vann sin storvinst dröjde inte länge innan kvällstidningarna ringde och bad om intervjuer. Till och med ATGs vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde för att snacka med Hussen om sin storvinst. Det var inte första gången något av dessa hörde av sig, eftersom MinAndels tippare tidigare vann halva potten på V86. De genererade ännu större vinst till andelsköparna är Hussen 5,7 miljoner faktiskt. Helt jäkla underbart!

Travtips från travexperter

Travtips är MinAndels andra ben tillsammans med andelar. Hos oss kan du läsa, helt gratis, våra travexperters travtips till V75 och fler spelformer. Travtipsen ligger även som grund för expertens andelsspel, men är fritt fram att använda om du vill göra ett eget system. Våra travtips kommer från vinnande travexperter som lägger ner tid och själ inför varje omgång. Deras travtips till V75 har genererat flera miljoner i vinster redan och mer kommer det bli.

Häng på våra tippares travtips idag

Våra travtips ligger till grunden för våra andelsspel som våra tippare lägger. Där kan du som kunde välja att gå med och köpa in dig i systemen till V75 eller V86 ATG Tillsammans. Vi har även nyligen börjat med andelsspel till stryktipset där vår fotbollsexperter gör systemet varje lördag. Travandelar är inte det enda som genererar vinster!

Travexperterna på MinAndel

Våra travexperter lever och andas trav varje dag och har koll på det senaste som händer inom travsporten och dom bästa spelen så att du kan hänga med och vinna stort eller bara hänga med i surret.

Så ta chansen och kolla in våra V75 tips, V86 tips, V64 tips och tips till Dagens Dubbel. Missa inte heller vår podcast med Marco och Tobbe – 7 rätt, en travpodd.

Gratis travtips

Vi på MinAndel älskar denna sport och gillar att dela med oss av det !!

Travets historia

Travande hästar har funnit sedan urminnes tider och speciellt efter att människan tämjt hästen runt 4000 år f.k. Att spela på hästar och trav gick har gått bra till och från under framväxten av travsporten. T.ex. så blev spel på totalisator förbjudet i Sverige 1898 efter att ha varit igång några år. Man ansåg att det inte var bra för individen eller familjerna med spel på hästar.

År 1900 bildas det som nu heter Svensk Travsport och kort därefter grundades även Wången utanför Östersund. Jägersro invigdes också kort därefter och är Sveriges äldsta travbana. Solvalla fick vänta till 1927 innan den blev av och tog över som huvudbanan för Sverige.

Därefter kom travet igång på riktigt och har sedan dess varit en del av den svenska folksjälen. Det är först på senare år som tyvärr besökarna verkligen drastiskt har minskat ute på travbanorna. Kanske går vi mot nya tider inom travet men andra sätt att tävla, spela och njuta av vår fantastiska travsport.

Vem vet…

2000-talet trav

Om vi hoppar fram ett gäng sekel och tittar vad Svensk Travsport har handlat om senast 20 åren så måste några namn nämnas. Victory Tilly och Stig H Johansson nämns nästan i samma andemening då de tillsammans vann det mesta som kunde vinnas. Fler som bör nämnas är såklart far och son Goop som dominerat travet under många år. Kusken Örjan Kihlström som vunnit elitloppet och Prix de Amerique med Nuncio och Maharajah ska såklart också lyftas fram.

Andra hästar som tydligt gjort avtryck på travsporten är kallblodet Järvsöfaks, Gidde Palema, Gigant Neo, Giant Diablo, Commander Crow, Ready Cash, Torwald Palema, Propulsion och Readly Express.

På tränarsidan måste såklart Kung Åke Svanstedt nämnas då han skördat framgångar länge i vårt avlånga land för att sedan ta över Amerikansk travsport. Lutfi Kolgjini ska också lyftas då han ständigt varit en hög röst och en uppskattad färgklick i trav-Sverige.