Trav

- Ta del av allt här!

Här samlas inlägg kopplade till trav från våra travexperter. Det kan vara information om hästar, travbanor, travlopp eller andra saker kopplade till travsporten. Lycka till med travtippandet!

Vanliga frågor och svar om trav

Vad är trav?

Den korrekta beskrivningen är att trav är en gångart hos hästar. Man kan tävla i trav. Men framför allt är trav en fantastisk sport med oändliga detaljer att diskutera och informera om. Allt från våra fantastiska hästar, kuskar, tränare, uppfödare och skötare, till hur en sko ska vara balanserad för bästa effekt.

Hur fungerar andelsspel på trav?

Andelsspel på trav har funnits väldigt länge men det är på senare år som ATG Tillsammans har funnits. Du kan köpa andelar i andra tippares travsystem. Om systemet sen ger vinst så får du lika stor del av vinsten som du äger av systemet.

Se våra andelsspel till V75 här!

Hur vinner jag på trav?

Den som vill vinna på trav har två alternativ. Antingen blir man duktig på det själv, eller så köper man andelar av någon annan som är bättre. Om du ska bli duktig själv så räkna med att lägga ner mycket tid. Om du vill köpa in dig i andelsspel klickar du här!

Var hittar jag speltips till trav?

Våra duktiga spelexperter som gör våra andelsspel delar med sig av sina travtips till trav helt gratis här!. Speciellt om de hittat något väldigt bra spel eller intressant vinkel på ett speltips, som t.ex. hästar som kommer gå i utrustning som maximerar prestationen.

Speltips

Häng på våra tippare!

Våra travtips ligger till grunden för våra andelsspel som våra tippare lägger. Där kan du som kunde välja att gå med och köpa in dig i systemen till V75 eller V86 på ATG Tillsammans. Vi har även nyligen börjat med andelsspel till stryktipset där vår fotbollsexperter gör systemet varje lördag. Vill du prova på framtides spelform ska du kolla in våra tips till Betfair Exchange Spelbörsen här!

Travexperterna på MinAndel

Våra travexperter lever och andas trav varje dag och har koll på det senaste som händer inom travsporten och dom bästa spelen så att du kan hänga med och vinna stort eller bara hänga med i surret.

Så ta chansen och kolla in våra V75 tips, V86 tips, V64 tips och tips till Dagens Dubbel. Missa inte heller vår podcast med Johan Ulvestål.

Trav

Vi på MinAndel älskar denna sport och gillar att dela med oss av det !!

Travets historia

Travande hästar har funnit sedan urminnes tider och speciellt efter att människan tämjt hästen runt 4000 år f.k. Att spela på hästar och trav gick har gått bra till och från under framväxten av travsporten. T.ex. så blev spel på totalisator förbjudet i Sverige 1898 efter att ha varit igång några år. Man ansåg att det inte var bra för individen eller familjerna med spel på hästar.

År 1900 bildas det som nu heter Svensk Travsport och kort därefter grundades även Wången utanför Östersund. Jägersro invigdes också kort därefter och är Sveriges äldsta travbana. Solvalla fick vänta till 1927 innan den blev av och tog över som huvudbanan för Sverige.

Därefter kom travet igång på riktigt och har sedan dess varit en del av den svenska folksjälen. Det är först på senare år som tyvärr besökarna verkligen drastiskt har minskat ute på travbanorna. Kanske går vi mot nya tider inom travet men andra sätt att tävla, spela och njuta av vår fantastiska travsport.

Vem vet…

2000-talet trav

Om vi hoppar fram ett gäng sekel och tittar vad Svensk Travsport har handlat om senast 20 åren så måste några namn nämnas. Victory Tilly och Stig H Johansson nämns nästan i samma andemening då de tillsammans vann det mesta som kunde vinnas. Fler som bör nämnas är såklart far och son Goop som dominerat travet under många år. Kusken Örjan Kihlström som vunnit elitloppet och Prix de Amerique med Nuncio och Maharajah ska såklart också lyftas fram.

Andra hästar som tydligt gjort avtryck på travsporten är kallblodet Järvsöfaks, Gidde Palema, Gigant Neo, Giant Diablo, Commander Crow, Ready Cash, Torwald Palema, Propulsion och Readly Express.

På tränarsidan måste såklart Kung Åke Svanstedt nämnas då han skördat framgångar länge i vårt avlånga land för att sedan ta över Amerikansk travsport. Lutfi Kolgjini ska också lyftas då han ständigt varit en hög röst och en uppskattad färgklick i trav-Sverige.