Jämtlands Stora Pris – Allt du behöver veta om loppet

Vilket år hölls Jämtlands Stora Pris för första gången?

Jämtlands Stora Pris hölls för första gången år 1995. Sedan dess har loppet blivit en årlig tradition på Östersundtravet och lockar både hästägare, tränare och spelare från hela landet. Ett tips inför årets lopp är att titta på hästarnas form och prestationer tidigare under säsongen samt att hålla koll på eventuella formtoppar och svackor som kan påverka deras chanser i loppet. Lycka till med spelandet!

För tips till årets Jämtlands Stora pris så klickar du här!

Vad är det förstapriset som delas ut i Jämtlands Stora Pris?

Det första priset som delas ut i Jämtlands Stora Pris är 600 000 kronor (2023). Detta gör loppet till ett av de mest prestigefyllda inom svensk travsport och lockar de bästa hästarna och kuskarna från hela landet. Förutom det stora prissumman är det också äran som lockar, att få vinna en av de äldsta och mest respekterade tävlingarna i Sverige. För att lyckas krävs det dock både talang, skicklighet och en hel del tur på vägen.

Kuskar som vunnit Jämtlands Stora Pris flest gånger?

Jämtlands Stora Pris är ett av de mest prestigefyllda travloppen i Sverige, som lockar deltagare och entusiaster från hela landet. När det gäller vanliga vinnare av loppet är det svårt att peka ut några specifika hästar, eftersom det är så många faktorer som spelar in i travsporten. Däremot kan man titta på de mest framgångsrika kuskarna och tränarna genom tiderna för att få en uppfattning om vilka som har en ökad chans att vinna. Till exempel har kusken Erik Adielsson vunnit loppet fyra gånger, likaså legenden Stig H Johansson. Flest vinster har Åke Svanstedt med sina fem vinster. Andra kuskar som vunnit många gånger är Stefan Mellander och Örjan Kihlström.

Stjärnhästarna i resultatlistan

I dagens tävlingar inom travsporten vet man aldrig säkert vilken häst som kommer att vinna, så det är alltid lika spännande att se vem som tar hem segern på Jämtlands Stora Pris varje år. Däremot så finns det två hästar som sticker ut i resultatlistorna. Victory Tilly har vunnit hela fyra gånger och Zoogin har tre raka vinster. Mycket imponerande, som alltid, med dessa två tidigare travstjärnor.

Jämtland Stora Pris 2023

I detta års upplaga får vi se stjärnhästar som Hail Mary, Brother Bill, Click Bait och Iznogoud AM. Erik Adielsson sitter upp bakom den sistnämnda, Per Lennartsson bakom Click Bait, Magnus A Djuse bakom Brother Bill och Örjan Kihlström är tillbaka bakom Hail Mary.

Loppet körs på lördag den 10 juni och startar kl. 18:20 i V75-6. Där 2140 meter autostart som gäller. Är för varmblod som är tre år eller äldre och som har minst 900 001 kr intjänat.

Biljetter till årets evenemang

Du köper dina biljetter via https://secure.tickster.com/sv/yvmyrxh7dhxannd/products

Där kan du välja mellan endast inträde eller lägga på olika mat- och sittplatspaket.

Jämtlands Stora Pris

Restauranger på Östersundstravet

I Spiltas Restaurang kan du boka en tre rätters middag för 750 kronor. Du måste dock köpa inträdesbiljett via Tickster. För att boka bordet och maten ringer du 063-570040.

I Restaurang Krubban i publikhallen serveras en buffé på kött och fisk för 450 kr. För det här paketet gör du din bokning och betalning på Ticster via länken ovan.

På restaurang Målläktaren serveras Dagens rätt för 180 kr. Utöver det finns det olika dryckestält där inget mat serveras.

Vem vann Jämtlands Stora Pris 2022?

Se det geggiga loppet här under:

Jämtlands Stora Pris 2022