Några frågor behöver svar

Nyckeln till att få alla rätt är att hitta rätt svar på några av omgångens frågor, men först lite kort om förra veckan. Bästa chansen vann till odds 3,7 och var en bra inledande spik. (Doctor Doxey Zenz). Ingen av förra veckans skrällförslag vann, men ni som följer mig vet att det inte dröjer länge innan de sitter igen, så spana in dem.

Vilka frågor behöver svar denna veckan då?

V75-3: Släpper Witasp spets med Cool Keeper till 4.Canari Match ? Ja, jag tror det och då är loppet över, Canari vinner lätt.

V75-5: Kommer 3.Highspirit till spets ? Nej, jag tror faktiskt att man svarar med 2.Knifetown Winner som är uppåt i form.

Finns givetvis massa andra frågor att fundera på, vem tar spets, blir det tempo, var skräller det, hur bra är Man At Work osv.. Det är ju lite av charmen med travet, hitta rätt svar på frågorna och du låser upp kassaskrinet till 7:an 🙂

V75-1

2 hästar sticker ut, 8.Erik Sting och 10.M.T Joinville. Svårt att ranka dem inbördes, Erik var sämre senast pga vätskebrist, men jobbar bra så han kommer göra ett starkt lopp, provar spets ? Gått rejäla lopp med tuffa resor, så man kan inte chansa bort honom. Släpps kanske ”billigt” till spets av M.T Insider som tar garantispets. 10.M.T Joinville har dock imponerat med 10/1000m 3 lopp på raken. Kommer ev lättas i balansen och bakspåret är troligen en fördel för felfri avgång. Räkna med ett offensivt upplägg.. Bakom dessa 2 finns 11.Moni To Spare som satt fast med sparat bakom M.T Joinville. Tufft läge och behöver tur. 12. Linus Boy är jämn och säker, gör starka lopp hela tiden och viss chans med positionsflyt. Långsökt att tro 5.M.T Insider håller undan från spets.

V75-2

Om Fredrik vill tror jag att 5.Milliondollarrhyme kan köra sig till spets direkt. Han är mycket startsnabb och jag tror inte någon kan svara. Vid ett mer passivt upplägg, eller om han hamnar i dödens kan han vara sårbar och en gardering är lämplig i ett annars rätt öppet lopp. 4. Eldorado B gick bra senast 10.6/900m och skall vara startsnabb. 9.Pikachu Face var lysande bra senast i dödens och vann lätt trots tufft tempo. Gillar Rättviksbanan men bytat hö som är ett litet frågetecken. 6.Quick Crown gick 11.7/1900m efter galopp senast, behöver smyglopp men i nuvarande form finns chansen. 10. Minnestads Equador avslutade 11.3/1000m senast, formen finns men gynnas inte av läget. Under radarn går 3.Royaldoodle som suttit fast två gånger. 2.Exclamation Mark tror jag mindre på.

V75-3

Om 4.Canari Match tar spets är loppet över. Ingen tar honom från dödens i detta loppet, så stora frågan blir om Leif Witasp svarar spets med 3.Cool Keeper ? Då Canari bör vara framme direkt så borde Leif släppa eftersom rygg ledaren kan ge fina 100.000kr i 2a pris. 6.Queer Fish är stark och bra, men han plockar knappast ner Canari från dödens utan toköppning. 5.Unique Juni gör gulddebut och kommer troligen smygas. 10.Caid Griff är jämn med Canari, men läget är tufft. 7.Charrua Forlan är en hygglig sprinter men tufft läge och behöver en hel del flyt.

V75-4

Riktigt utmanande proposition för tilläggshästarna. Jag tror de får svårt då flera på start kan springa en 22-tid eller lägre. 7.Ådne Odin är riktigt snabb, visat 20.8/1000m och kommer han till spets är det bra chans. Kan dock vara lite hetsig och har inte vunnit i Sverige på 6 försök, så jag garderar. 2.Eldvin är startsnabb och kan ta spets, men har svårt att räcka på V75. 6.Art Nökkve visar toppform, riktigt bra i dödens på Eldvin näst senast och vann sist. Det blir nog min vinnare i loppet. Skrällchanser har väl 1.Pave Faks, 3.Finnskogs Fokus och 4.Valle Mattis. I kategorin helt galna streck och nästan onödiga skulle jag välja 9.Bro Viking som avslutade 19.5/600m på Bergsåker. Perfekt resa och mycket tur så kan första vinsten sedan 2014 vara ett faktum.

V75-5

3.Highspirit är omgångens näst största favorit speciellt då alla tror på spets och slut. Jag ser en möjlighet att 2.Knifetown Winner svarar spets, då han har lopp i kroppen och visat snabba slutvarv tidigare, så det finns rätt bra kapacitet. 7 segrar och 7 2:or på 18 försök. Öppningen blir sannolikt tuff mellan dessa två och stall Westerholm har även 5.Persos Smokie som avslutade 8.8/700m senast och har lopp i kroppen nu. 12.Man At Work har Timo höga tankar om och han kan vara så bra att han rundar hela fältet. Räkna med en svettig insats. Givet streck. 11.Flash Hammering har 3 raka, krångligt läge nu och har varit struken men är fin i jobb. 10.Baron D’Iverne var fin i ett överpacat lopp senast. Bra form och gynnas av tempo. 6.Brothers In Am är riktigt snabb ut och kanske vill ladda för spets, kan ställa till det.

V75-6

Öppet lopp där 4.Quite Right har blivit favorit på en potentiell spetschans. Jag är dock tveksam till det, då 3.Fairyman är riktigt snabb ut och går barfota samt kanske testas med bike. Låter som man vill köra i spets, eller hur ? 7.One Two Beat nedstruken till ett toppspår och är dessutom riktigt startsnabb. Jag tror nog det kan laddas för spets och öppningen mellan 3,4 och 7 kan bli för tuff. 10.M.T Machiavelli är min vinnare. 3 raka och imponerade näst senast på fin tid. Gynnas av tempo i loppet och spår 10 är inte helt iskallt. 9.Harrington kommer från Stall Nurmos, vann efter lång vila, siktas mot derbyt, vad kan denna rackaren ? 1.Claude Debussy tror jag inte kan vara med i spetsrusningen och hamnar lite krångligt till. 12.Hugo Gustaviar Boko kommer också från Nurmos stall men jag tror inte så mycket på honom.

V75-7

6.Velocity de Vie vann lätt senast, okörd, går bra med 3-4v vila, jobbar starkt och bör normalt ha en bra chans. Han gjorde ett riktigt starkt lopp på Östersund i dödens på 13.1/2640. 15.On Track Piraten är en hedershäst, men var kanske en aning sämre senast på barfota balansen. Nu kör man passivt och attackerar sista 700m, då måste det  bli mycket svårt att räcka till seger. Chansas bort ? 3.Bicc’s Lamborghini gick bra senast och avslutade 12.6/1000m. Kommer provas för spets och kan vinna om han får sitta still i spets. Jag tror dock att Jorma attackerar tidigt med Velocity. 10.Just Wait and See gick en 12 runda senast så formen finns. Gillar distansen och vann i Örebro på fint sätt. 7.Gandhi Boko har hög kapacitet och travar allt bättre.

Skrällarna

V75-2: 9.Pikachu Face (7,1%) var riktigt bra senast från dödens. Jobbar starkt

V75-4: 3.Finnskogs Fokus (5%) Avslutade med ett 22-varv senast, toppform, barfota igen !

V75-5: 5.Persos Smokie (1,9%) är snabb ut och lättplacerad, avslutade 8.8/700m senast och är bättre med loppet.

V75-6: 3.Fairyman (2,6%) låter intressant med barfota efter dödensvinsten senast. Toppform, spetsbud. Snackas om bike också !! ??

Bästa spel (odds/vinstchans)

V75-2: 5.Milliondollarrhyme spets och slut, men kan vinna från andra positioner också. Absolut toppform.

V75tillsammans system

Häng med på mitt tillsammanssystem !

Johnny Bee Good V75tillsammans