TÄVLING !! Vinn en plats i sulkyn prova köra häst.

Köra häst?

Vill du köra häst? Dags för en ny tävling för våra besökare. Den här gången kan du vinna en så kallad tandemkörning på Bergsåkers Travbana. Du får chansen att köra en travhäst på banan och känna på kuskyrket. (Värde 1000 kr)

Tävlingen

Tävlingen pågår fram till 8/10 och då lottas vinnaren och publiceras här på MinAndel.se För att delta behöver du göra följande:

  1. Gå med i Bergsåkers ombudslag på ATG-Tillsammans genom att klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/HHZ8-9MG4-59018

Om du vill ha fler lotter i tävlingen så kan du på Bergsåkers ombudssida på ATG-Tillsammans bjuda in dina travvänner. För varje vän du bjuder in till laget får du en till lott i tävlingen.

Lycka till !!

Bergsåkers travbana tandem

Om att köra häst i tandemsulky

Att köra häst är något utöver det vanliga. En upplevelse som är svår att beskriva för någon som aldrig provat på att sitta bakom en häst. Fartkänslan när man känner hästen använda alla sina muskler och när vagnen möter banan femfaldigas. En del beskriver det som att köra en sportbil utan stötdämpare, framruta där du styr med dina fingertoppar. När du kör i en tandemsulky så har du en licensierad kusk bakom dig i en egen sits, som håller i en förlängning av tömmarna du håller i. Man kan säga att kusken är en guide och nödbroms samtidigt. Du får ha full kontroll över hästen och styr den till 100%. Men det finns en backup om något skulle kännas obekvämt.

För den fulla upplevelsen så rekommenderar vi att man möter upp i stallet i god tid så man får vara en del av förberedelserna med all utrustning och bekanta sig med hästen. Efter att alla förberedelser är klara så sitter du och kusken upp bakom hästen och glider ut från stallet. Du har på dig skyddsutrusning som hjälp, skyddsglasögon och skyddsväst.

Ut på motionsslingan för uppvärmning för att sedan åka ut på anrika Bergsåkers travbana, känd för bland annat Sundsvall Open Trot. Om du vill så kan den här upplevelsen genomföras i samband med tävlingar vilket är en bonus. Andra hästar runt omkring er samt möjligheten att leda en defilering inför ett lopp som inkluderar en provstart.

En sak är säkert. Du kommer garanterat få en upplevelse du kommer minnas och mest troligen få blodad tand.

Lycka till !!