Readly Express vinner Elitloppet 2019

Readly Express ser ut att vinna Elitloppet 2019. Så såg det i alla fall ut idag när han och Börn Goop tog hem Critérium de Vitesse på våldsamma 1.08,9 på distansen 1640 meter autostart.

Det var inget dåligt gäng han mötte heller på Cagnes Sur Mer. Fjolårsvinnaren Bold Eagle, som Franck Nivard körde sönder första 500 metrarna med hopp om att få överta ledningen av Dijon. Han var slut långt före upploppet och dalade i fältet. Dijon höll däremot väldigt bra i ledningen. Succéhästen från Prix de Amerique, Bahia Quesnot drog fram Readly Express och avslutade även hon bra. Se det loppet här: http://minandel.se/prix-de-amerique-2019/

Men bäst avslutade Readly Express och Björn Goop som flög fram på upploppets sista 100 meter.

Critérium de Vitesse 2019 Readly Express

Elitloppet 2019 – En legendarisk duell

Vi vet sedan tidigare att siktet är inställt på Elitloppet för Readly Express och nu kommer tränare Timo Nurmos ta hem hästen för några lopp i Sverige innan det är dags för Elitloppet sista helgen i maj. Frågan är, vem ska kunna stoppa Readly Express i år? Propulsion kommer väl tvåa som vanligt?

Vore annars välförtjänt med vinst för StallZet, men dagens prestation gör det nästan otänkbart, om inget oförväntat händer. Jisses amalia!

Elitloppet 2019
Elitloppet 2019

ATG står Readly Express i 2,75 ggr pengarna för vinst i Elitloppet 2019. Bara lasta in och hämta ut den 26 maj.

Dijon står i 18 ggr degen och såg inte helt ovass ut idag. Propulsion då? Jo, han är andrahandsfavorit just nu och står i 5 ggr pengarna.

Hur som helst så blir det en fartfest att vänta, och vi kommer definitivt vara där.

På lördag är det V75 på Mantorp och det ser ut att bli en tunn historia i gulddivisionen med endast 7 hästar i loppet. Dock intressant med årspremiären för Milligan´s School som tog hem Sundsvall Open Trot förra året. Vad får han för år mån tro?