Svenska hästar inför Prix d’ Amerique 2024


I takt med uppladdningen till Prix d’Amérique 2024, ett av travsportens mest eftertraktade och prestigefyllda evenemang, riktas strålkastarna mot de svenska deltagarna som representerar Sverige på denna globala arena. Ett av de mest omtalade namnen är San Moteur, ledd av den välrenommerade tränaren Björn Goop. San Moteur, en lysande stjärna inom svensk trav, hade ambitionen att säkra sin plats i Prix d’Amérique genom att göra en framskjuten placering i Prix de Bretagne, det första steget i kvalificeringsprocessen. Trots en imponerande uppvisning av styrka och hastighet, avslutade San Moteur loppet på en sjätte plats, vilket innebär att en plats i Prix d’Amérique 2024 fortfarande är öppen för hästen. Hästens avslutning var dock i yttersta världsklass och de sista 200 metrarna gick i rasande tempo och betydligt snabbare än legendhästen och tidigare vinnaren av Prix d’ Amerique, Face Time Bourbon. San Moteur klockades på galna km-tiden 1.02,6 medan FTB spurtade in 1.02,6 år 2020. Se filmen från Equidia nedan:

En annan framträdande svensk häst som förtjänar uppmärksamhet är Francesco Zet, tränad av Daniel Redén. Denna dominanta tävlingshäst har uppnått en anmärkningsvärd prestation genom att förbli obesegrad i sina senaste sjutton starter, cementerande sin status som en av Sveriges främsta kandidater för Prix d’Amérique 2024.

På den internationella fronten presenterar Prix d’Amérique 2024 en imponerande lineup av konkurrenter. Idao de Tillard från Frankrike är en av huvudfavoriterna, med en imponerande meritlista som inkluderar sjutton gruppracesevinster. Andra konkurrenter som sticker ut är Ampia Mede SM, som tog andraplatsen i förra årets lopp, och Hooker Berry, fjolårets vinnare. Horsy Dream, med en stark prestation i förra årets lopp, är också en häst att hålla ögonen på.

San Moteur Prix d' Amerique

Ett annat svenskt namn som väcker intresse är Hohneck, vinnare av Elitloppet 2023. Trots sina meriter räknas han inte som en av de främsta favoriterna för Prix d’Amérique 2024, delvis på grund av hans preferens för kortare distanser.

Sammanfattningsvis, medan San Moteur ännu inte har säkrat sin plats i Prix d’Amérique 2024, fortsätter förväntningarna och hoppet att vara höga för denna och andra svenska deltagare som Francesco Zet. Tävlingen utlovar att bli en högklassig och spännande händelse, och entusiaster från hela världen ser fram emot att se om någon av de svenska hästarna kan kröna sig som segrare i detta anrika lopp.