Stina Nilsson gjorde en Steven Bradbury!

VM -VINTER OCH V4- RANK O ANALYS

VM i Seefeldt inleddes med osannolik dramatik. Silverstina slog till igen. Efter det som hände veckorna innan och i loppet får man säga att medaljen var overkligt, luktar bragdguld…
Herrtävlingen höll skyhög klass. De två huvudfavoriterna Kläbo och Ustugoy bråkade med varandra. I loppet och efter mål. I bland klagas det på travdomarna, men alla som såg skidorna igår undrar: vad är detta..?
Kläbo körde rätt över ryssen och det slutade med att ryssen får en varning.
Skadedrabbade Stina Nilsson var borträknad ur medaljjakten men på ett märkligt sätt lyckades hon knipa ett bragdsilver.
Hon lyckades ta sig vidare från kvartsfinalen med minsta möjliga marginal. Caldwell körde bort sig själv och Stina höll foten före över linjen…
I semifinalen ramlade den norska unga sensationen när hon skulle sätta in slutstöten men Stina hade nått final på bästa tid även utan fallet så det var inte lika nära där som i kvarten.

I finalen fick hon ytterkurva i sista backen. Sundling såg urstark ut. Dahlqvist såg också ut som en guldkandidat med bästa biten kvar, båda ville ha ryggen, debutantfrossan slog till… Maja gick för snävt i sista brutala svängen, med travögon är det självklart att hålla spåret i svängen så att inte närkontakt kan uppstå.
Stina hade knappast tagit medalj utan krocken så läge att köpa en triss…

v4 Australien fredag

Spik
6 Mach le More, v4-4
Går ner enormt i klass. Startsnabb och borde få överta men det spelar ingen roll, treåringen vinner detta oavsett position.
Intressant tvillingrace då vi inte tror på andrahandaren här…


v4-1
BJÄSSEN ÄR STORFAVORIT I JÄMNT RACE – TVÅ STORSKRÄLLAR!
A 1-4-8 B 2-5-6 C 7-3-9
spetsstrid:
6 Macca Kelly är mycket startsnabb och men om han tar ledningen igen lär han släppa… Blek insats senast, stannade helt i täten 100 kvar. Fart i grunden men formen ett frågetecken.
4 Left Tannent är troligen först fram att överta om 6 släpper.
2 Courtsinseesion är en jätte, vann från dödens i enklare sällskap före. Ses med vettig chans igen men kan inte öppna från start och då är man sårbar.
Loppet är öppet och lurigt, många svek senast, 4 Left Tennent har fått många lopp i dödens och var svag senast, bra gången innan som tvåa i ett storlopp. Då krossade han ledaren utvändigt, spetsfavorit och given i striden..!
Två intressanta rysare: 8 Fat Prophet har kass startrygg men intressant till 2 %… Avslutat 27 i varje start, klart snabbast i loppet… Näst senast fast med rubbet kvar!
1 Hidden Courage sköt till vasst vid sen lucka näst senast, kan troligen inte hålla ledningen här men kanske vinnarhålet… Bra inne i loppet och 5 %.
5 Hes Okey Doki körs alltid på lång väntan, har en läcker speed!

v4-2
BERLING FRÅN START TILL MÅL
A 2-7-1 B 4-9-3-6-10 C 8
2 Berling blev störd till galopp senast, kördespassivt sen och fick inte fritt.
Han är startsnabb och borde spåra detta tunna lopp från start till mål. 1 Thanks jack ärnog bästa hästen men lär bli över från start och behöver lite flax som favorit…
En som visade form senast var 7 Hayaku Harry, bra startrygg, kan duga. 3-4-6 rysare. Ja, nummer 3 har ju vunnit 2 lopp på 100 starter men tidsmässigt bästa prestatioerna på slutet här… Bra spår också, startsnabb.

v4-3
SÅRBAR FAVORIT I TREÅRINGSLOPPET
SPORTS AGENT HAR IMPONERAT – SE UPP FÖR DEBUTANT…

A 4-9-2 B 1-7-5 C 3-8
4 Sports Agent har svarat för två starka prestioner nu, 9 är en debutant och känns livsfarlig. 2 Franning tar ledningen, galopperade senast, två lopp i kroppen efter lång vila!
1 räknas tidigt men håller knappast ledningen så försöker fälla som stor favorit…
Nummer 7 var bra senast, mötte tipsettan senast och jämna över mål

v4-4
SPIK
A 6 B 2-8-7-1-4-5-9
6 mach la More går ner i klass och emst sjukdom emot… Öppet bakom. 1-2-7 är heta tvillingrysare.

SYSTEM
avd1 1-4-8
avd2 1-2-3-4-7-9
avd3 2-4-9

avd4 6

avd1 1-2-4-5-6-8
avd2 1-2-7
avd3 1-2-4-5-7-9
avd4 6