Sundsvall Open Trot

Vi blickar mot nästa upplaga av Sundsvall Open trot! MinAndel och Bergsåker travbana samarbetar när det kommer till Bergsåkers andelsspel hos ATG. Om du vill haka på Bergsåkers egna miljonvinnande experter så kan du kolla in dem genom att klicka HÄR!

Vem vann Sundsvall Open Trot 2022?

Det blev ett väldigt lätt lopp att beskriva när SOT 2022 avgjordes på Bergsåker Travbana. 6 Don Fanucci Zet var storfavorit men 1 Moni Viking med Björn Goop ville annat och försvarade innerspåret efter start. Sedan stannade Moni Viking där hela loppet. Don Fanucci Zet fick gå utvändigt Moni Viking och vi trodde alla på en spännande upploppsstrid, men DFZ var sig inte lik när han ebbade ut under upploppet till en tredjeplats och var aldrig ett hot mot vinnaren Moni Viking.

Se loppet här:

Startlistan SOT 2022

Det ser onekligen ut som att 6 Don Fanucci Zet har en bra uppgift på pappret. Men har han inte sin bästa dag finns det några spännande ekipage som kan utmana den tidigare elitloppsvinnaren. Kanske kan 3 Best ofdream trio utmana från rygg ledaren? Vaknar talangen 4 Brother Bill på rätt sida så blir det åka av. Stoletheshow har också visat upp fantastisk form nyligen.

Klockan 18:43 får vi se vem som drar längsta strået på Bergsåker detta år.

Sundsvall Open Trot 2022

Vem vann Sundsvall Open Trot 2021?

Det blev en spets och slut-historia för Erik Adielsson och Very Kronos, trots att Esprit Sisu och Whos Who utmanade över upploppet.

Se loppet här:

Vi tror och hoppas besökare kan njuta av Sundsvall Open Trot 2020 i augusti som planerat och att inte Covid-19 ställer till det för den påtänka publiken. Här kan ni följa allt inför evenemanget, försnack om vinnare och de hästar som bjuds in i närtid.

Arrangemanget SOT 2020

Vi har pratat med Norrlands Travsällskap och personalen på Bergsåker om hur tankarna går för årets upplaga. Förutom travlopp världsklass så erbjuder Bergsåker en hel del annat för besökarna.

På publiksidan kommer det finnas 7 restauranger och ett VIP-tält. Det serveras allt från varmkorv till exklusiva a la carte menyer för att möta allas behov. Förutom det kan man köpa en VIP-plats på restaurangen med terrass precis vid målgången, Chambre separé. Banans bästa platser enligt personalen själva. Kostar 795 kr för fredagen och 1750 kr för lördagen. Ingår mat då också.

Tillgång till VIP-tältet kan man redan nu köpa och man väljer mellan tre olika upplägg. Läs mer om det på Bergsåkers hemsida. Ett standardinträde till publikplats för lördagen kostar 200 kr och kan lösas direkt i kassan samma dag som arrangemanget är, eller redan nu hos Ticster.

Du kan som privatperson boka upp tandemkörning via travskolan och få leda definieringen till något av dagens lopp. En överväldigande känsla att sitta bakom en häst och känna dess kraft i tömmarna. Håll utkik här på MinAndel efter en tävling där du kan vinna en plats i sulkyn!

Förutom lopp, mat och dryck så vill Bergsåker göra sitt bästa för att barnfamiljer ska kunna ta del av arrangemanget. Därför finns det ett barnområden med bland annat lekpark och hoppborg. Det brukar också vara framträdandet och godisregn för dom små.

Efter travfesten fortsätter festen

Om du besöker Sundsvall Open Trot 2020 så ska du såklart ta del av den välrenommerade efterfesten på Södra Berget. Gratisbussar går dit direkt efter travfesten. DJ och live underhållning utlovas utöver den förträffliga stämningen och kamratskap.

Sundsvall Open Trot

Vem vann Sundsvall Open Trot 2019?

Vinnaren av Sundsvall Open Trot 2019 blev Ringostarr Treb som tillsammans med Wilhelm Paal ledde hela loppet från start till mål. Såg ut att utmanas över upploppet av Cyber Lane, men det låga tempot i loppet gjorde det svårt för övriga hästar att kunna plocka in avståndet till vinnaren.

Startfältet Sundsvall Open Trot 2019

  1. Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
  2. Sorbet – Örjan Kihlström
  3. Queer Fish – Oskar J Andersson
  4. Milligan’s School – Ulf Eriksson
  5. Chief Orlando – Carl Johan Jepson
  6. Makethemark – Ulf Ohlsson
  7. Nadal Broline – Björn Goop
  8. Uza Josselyn – Erik Adielsson
  9. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
  10. Cyber Lane – Johan Untersteiner

Läs våra gratis V75-tips här!

Besök Sundsvall Open Trot !!

Får du chansen att besöka Bergsåker när de arrangerar Sundsvall Open Trot ska du verkligen ta chansen. Norrlands största travhändelse där de bästa hästarna möts. Under 2018 var det Prix d´Amerique vinnaren Readly Express som skulle leka hem vinsten men chockade besökarna på Bergsåker med en 4:e plats. Vann istället gjorde Stefan Melanders Milligan´s School efter en resa på 3:e inner. Lucka uppenbarade sig 200 meter från mållinjen och efter en ursinnig spurt vann hästen enkelt.

Se loppet här:

Mer information om Sundsvall Open Trot

Sundsvall Open Trot körs alltid sista lördagen i augusti på Bergsåkers Travbana. Första gången man körde Sundsvall Open Trot var 1996 och då var förstapriset på 600 000 kr och vanns av His Majesty med Torbjörn Jansson. Två var legenden Zoogin som två år senare vann loppet före Scandal Play.

Förstapriset är nu uppe i 1 miljon kronor. Andra vinnare under åren har varit Commander Crowe, Nuncio, Delicious US bland annat. Den senare har löpningsrekordet på 1.10 blankt. Victory Tilly vann tre år i rad under 2000-2002 och det rekordet har varit ohotat sen dess.

Loppet är ett grupp-1 lopp vilket ofta lockar storstjärnorna. Det är redan klart att årets Elitloppsfyran Dreammoko kommer delta via ett av två wildcards som delas ut. Förutom loppet Open Trot så körs Svenskt mästerskap för kallblod samt lärlingsloppet till Lars Lindbergs minne, vilket anses vara det största lärlingsloppet. Sundsvall Open Trot är årets fjärde största travevenemang efter Elitloppet, Åbys Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial. Bergsåker är också landets fjärde största travbana och en av de äldsta travbanor vi har i landet. Det här är också Norrlands största travevent med tusentals besökare.

Kom ihåg att ta med dig kontakter då det är begränsat med möjligheter att ta ut kontanter.

Efter travfesten fortsätter festen

Om du besöker Sundsvall Open Trot så ska du såklart ta del av den välrenommerade efterfesten på Södra Berget. Gratisbussar går dit direkt efter travfesten. Vill man äta under själva eventet så har Bergsåker flera restauranger där 100-kvar har klart mest fart och fläkt och brukar servera en väldigt uppskattad grillbuffé utan dess like.