Vinnaren av Breeders Crown för 4-åriga H/V är…

I dagens hetsiga och adrenalinfyllda Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker, visade A Fair Day, under den skickliga ledningen av tränaren Elisabeth Almhedens och kusken Oscar Ginman, upp en mästerlig prestation. Denna magnifika valack dominerade loppet från det ögonblick startskottet ljöd, och inte en gång släppte han taget om ledningen. Med en imponerande snabbhet och precision, korsade A Fair Day mållinjen i stort sedd okörd trots det utmanande motståndet. Detta äventyr utspelade sig på Eskilstuna travbana under V75-7, där A Fair Day inte bara vann loppet, utan också publikens hjärtan.

A Fair Day har således visat sig vara en framstående travhäst inom sin åldersklass, och dess prestation i detta prestigefyllda lopp framhäver dess kapacitet och potential inom travsporten.

Breeders’ Crown, en gnistrande pärla i det svenska travlandskapet, utstrålar årligen en spänning som få travserier kan jämföras med. I denna prestigefyllda tävlingsserie möts Sveriges elit av varmblodshästar, indelade i fem klasser som speglar deras ålder och styrka: från de unga, energiska tvååringarna till de mer erfarna fyraåringarna. Här tävlar hästarna över hela Sverige i en serie av kvaltävlingar, där varje distans på 2140 meter är en prövning av deras hastighet och uthållighet. Med finallopp som klassas som Grupp 1, den högsta klassen inom internationell travsport, är varje lopp en berättelse om ära, stolthet och tradition, där häst och kusk tillsammans skapar oförglömliga ögonblick i travhistorien.

Seriens svenska variant startade 1991, inspirerad av den amerikanska Breeders Crown-serien som började 1984.