VM – Vinter!

SPEL SÖNDAG

Massiv söndag, GS-jackpot kl 15.50 med härlig omgång på Romme och Prix de France kl 16.23 där Readly Express kan ta revansch.

VM-vintern har dragit igång i Åre, idag är det också längd och skidskytte, 10 dagar till Seefeldt, och en månad till VM-festen i Östersund!

LÄNGD VM SEEFELT

Maja Dahlqvist

Visade superform idag och krossade Norges etta Falla i teamsprinten! Om inte Stina Nilsson kommer till VM kan det bli svensk skrällseger i VM i invid sprint… Och Sverige är favorit i team-sprinten även utan Nilsson!

På atg.se kan man spela head-head Dahlqvist 1.90 mot Sundling! Sprinten. Fristil.

SKIDSKYTTE CANMORE IKVÄLL

HERRAR KL 20.20

Utslagsgivande bana, gynnar de åkstarka. Tre herrar under 10 i odds, resten högoddsare. Boe jättefavorit och svårslagen. Åker snabbast, bommar inte många skott, snudd på oslagbar.

Kyla och nyckfull vind, extrema förutsättningar, vilka klarar kylan? Spännande platsodds på ett några som gynnades av kylan igår.

Simon Fourcade ….151.00……41.00

Landertinger…….101.00……..21.00

Desthieux ……… 26.00….. 4.50

Kommentar: Gamlingarna Fourcade och Landertinger åker inte tillräckligt fort men visade fin form i fredags. Verkar gynnade av kylan! Fourcade tappade bara 15 sek på Christiansen på slutrundan. Fourcade skjuter sanslöst stabilt i år, missade ett skott i fredags, och har 97 % i liggande i år! Med sån statistik kan man slå till och nå pallen till 41.00 i odds, om övriga skjuter bort sig.

Desthiuex stod över stafetten. Bra i torsdags. 50 kr plats på dessa tre på atg.se.

DAMER KL 22.45

Nattmangling, kl 22.45 ikväll är det dags för damerna och snacka om vidöppen tävling…! Norskan Röiseland visar helt grym form i spåren och åker snabbast av alla, hon är nästfavorit hos atg bakom Kuzmina…

Jämna odds, åtta damer i 11.00 eller under, formkort som Vittozzi och Eckhoff, rutinerade damer som Kuzmina, Dahlmaier och Wierer, och Mäkäräinen bara rankad åtta.

Tror mest på Vittozzi som vann förstastreckan i fredags och var tvåa på distansen. Stabil på vallen och åker riktigt fort!

50 kr vinnare/plats ….9.00…..3.10

YOUTUBE

Spännande tävling på youtube också och duell går mot en upplösning ikväll, och ett episkt paradigmskifte. Gapet mellan Pewdiepie och T-Series i kampen om Youtubes förstaplats är nu nere i 19 500 !! Det har minskat med 10k på några timmar. Efter fem år som etta på Youtube tippar jag att Pewdiepie och Sverige får lämna över tronen till Indien imorgon eftermiddag kl 15.00.

Ledningen har aldrig varit så liten som nu…

Man kan följa den spännande upplösningen i countdown här: https://www.youtube.com/watch?v=UVxU2HzPGug