Elitloppet ®

Elitloppet ® är Sveriges mest välkända travlopp och körs varje år på Solvalla, sista söndagen i maj. Där gör 16 hästar upp om den ärofyllda titeln och en rejäl säck med pengar. Efter två försöksheat med 8 ekipage i varje heat, går de fyra främsta placerande vidare till finalen. Försök och final körs alltså samma dag vilket är speciellt. Det är också en riktigt utmaning att lyckas med sitt travtips den här tävlingsdagen då finalförsöken ofta är ett riktigt rävspel.

Ända sen elitloppet etablerades år 1952 så har tränare, kuskar och hästar jagat den åtråvärda titeln. Några har lyckats och många får aldrig känna på känslan från publikens jubel från vinnarcirkeln.

Elitloppet 2024

Inbjudna och som tackat ja

 • Idao de Tillard
 • Francesco Zet
 • Joviality
 • Hohneck
 • A Fair Day
 • Go On Boy
 • Horsy Dream
 • Don Fanucci Zet
 • Önas Prince
 • Capital Mail
 • Borups Victory
 • Bengurion Jet
 • Gaspar de Brion
 • Decision Maker
 • Denver Gio
 • Hustle Rain

Spårlottning Elitloppet 2024 Försök Röd 🔴

 1. Hustle Rain – Mats Djuse
 2. Hohneck – Gabrielle Gelormini
 3. Gaspar de Brion – Matthieu Abrivard
 4. Horsy Dream – Pierre Belloche
 5. Francesco Zet – Örjan Khilstrom
 6. Decision Maker – Carl J. Jepson
 7. Borups Victory – Daniel Wäjersten
 8. Bengurion Jet – Alessandro Gocciadoro

Försök Blå 🔵

 1. Denver Gio – Björn Goop
 2. Don Fanucci Zet – Magnus Djuse
 3. Go On Boy – Romain Derieux
 4. Joviality – Erik Adielsson
 5. Capital Mail -A. Di Nardo
 6. Önas Prince – Per Nordstrom
 7. A Fair Day – Oscar Ginman
 8. Idao de Tillard – Clément Duvaldestin

Vilken rivstart! De två första hästar som bjöds in är inte vilka hästar som helst. Vi hade kunnat köra loppet med endast dessa två och det hade räckt. Vinnaren av Prix d’ Amerique, Idao de Tillard och svenska stjärnhästen Francesco Zet har båda tackat ja, ock det blir en upplevelse utöver det vanliga. Anders Malmrot har verkligen lyckats.

Det blir giganternas kamp!

Nu är häst nr 3, 4, 5 & 6 inbjuden. Det blev succéhästen från Prix de Amerique 2024, Joviality från svenska tränaren Sabine Kagebrant. Ruggig start på inbjudningarna! Samt fjolårets vinnare av Elitloppet, franska hingsten Hohneck från tränaren Philippe Allaire. Han vann på ett mycket imponerande sätt och även om formen inte funnits där i år så kommer han garanterat vara med och slåss om vinsten i slutet av maj.

Svenska folkets nya favorit på travbanan, A Fair Day är nu också inbjuden till Elitloppet och kretsen kring Affe, har tackat ja. Affe, som hästen kallas, kommer från en mindre tränare från Kalmar. Har visat på sin kapacitet och vi har inte sett botten än. Spännande ekipage!

Nu är även franska Go On Boy som alltid spurtar frenetiskt. Alltid mer och slåss om segern. Vi minns alla hans spurt från förra årets Elitlopp som var extremt bra.

Franska löftet Horsy Dream gör premiär i Elitloppet och efter ett mediokert 2023 ser hästen att vara tillbaka i toppklass. Mycket spännande inbjudan! Även tidigare vinnaren av Elitloppet, Don Fanucci Zet är klar efter några rejäla prestationer på travbanan. Kan Redén få den gamla kungen tillbaka i sin forna form?

Under första helgen i man så fick vi se Per Nordströms stjärna Önas Prince leka hem Paralympiatravets final. Efter att ha opererats under 2023 så verkar man ha hittat den sista växeln som saknats tidigare vid storlopp som Elitloppet. Nu skulle det inte förvåna oss om Önas Prince vinner detta år.

Utöver det så vann Stoletheshow med Magnus A Djuse för andra året i rad det finska storloppet Finlandia Ajo och därmed är den norska hästen också klar för Elitloppet. Kan norrmännens hopp utmana eliten? Nja säger vi, men alltid kul med nordiska hästar med i kvalheaten. Det blev också ett nej-tack till Elitloppet 2024 från kretsen kring Stoletheshow, vilket vi respekterar.

Nu har utfyllnadshästarna börjat bjudas in och vi har en Italiensk gäst i form av vinnaren av det Italienska storloppet Gran Premio Lotteria, Capital Mail. En 6 årig hingst med ca 10 miljoner SEK på kontot. Tränar gör Gennaro Casillo.

Även Borups Victory som genom sin seger i Guldbjörken är nu klar för Elitloppet 2024. Det gör att det även blir elitloppspremiär för den nya stortränare Daniel Wäjersten. Borups Victory kommer göra en okej insats och kanske komma vidare till finalen som 3-4, förutspår vi. Sen är det stop!

Nu har också Alessandro Gocciadoro bjudits in som tränare och då hästen Bengurion Jet fått sin biljett. Hästen vann Sweden Cup under elitloppshelgen förra året på ett mycket övertygande sätt. Har dock inte bländat i årets lopp, men man vet inte. Plötsligt kan ju Gocciadoros hästar göra övernaturliga prestationer, så vi vågar inte räkna bort ”Bengan”.

Gaspar de Brion, åttaårig valack, placerade sig som tvåa i Prix des Ducs de Normandie i Caen och har nu erhållit en inbjudan till Elitloppet 2024, vilket blir hans första start i Sverige. Under föregående år vann han flera stora lopp, inklusive Grand Prix du Sud-Ouest i Toulouse. Hans tränare, Matthieu Abrivard, som tidigare har nått Elitloppets final, kommer nu att tävla med en egentränad häst. Är absolut inte uträknad på förhand.

Stefan Melanders sto Decision Maker är nog också inbjuden. Mellander är själv överraskad av inbjudan. Kan räcka till final om hon får ett bra startspår i försöker. Men där tar det stopp.

Italienska Denver Gio tog näst sista platsen till Elitloppet 2024. Han vann ett av försöken till Gran Premio Lotteri där han slut den slutgiltiga vinnaren Capital Mail, som redan är inbjuden av Solvallas Anders Malmrot. Kommer inte ha något med slutstriden att göra med i finalen nästa söndag.

Då Stoletheshow tackade nej även till biljett nr två som han vunnit via kvalloppen så gick sista platsen till Hustle Rain som är danskägd. Har vunnit Sprintermästaren så han klarar två lopp samma dag. Men att han ska ha chans mot eliten är inte aktuellt. Kanske kan komma fyra i försöket om de har tur.

Vi uppdaterar löpande om nya inbjudna!

Bästa tipsen för dig som travfantast på Elitloppet

Ha telefonen fulladdad och ta med en powerbank till travet📱

Om du siktar på en heldag på Solvalla och trav. Då kanske har du tänkt spela på hästarna? Antagligen! Tänk då på att Solvalla är en kontaktfri arena och allt spel gör du via telefon eller platta. Då kommer telefonen vara framme stup i kvarten för att kolla in de senaste tipsen, lägga spel och vips så börjar batteriet ta slut i lagom tid till elitloppets finalheat. Det vill man inte råka ut för och därför är det viktigt att telefonen är fulladdad inför besöket och helst ha med sig en powerbank. Det är dock väskförbud på Solvalla i år och därför är en jacka eller byxa med bra fickor att föredra.

Se också till att du har ett konto hos ATG som gärna är laddat med en summa pengar som är din spelbudget för dagen.

Planera ditt besök i god tid för att få ut det mesta av besöket på travet 📆

Vi rekommenderar verkligen att du köper biljett i god tid, för bästa pris till elitloppet, samt att du bokar en plats på läktaren, tälten eller restaurangerna. Att slinka in på en vanlig entrebiljett riskera förstöra din dag. Svårt att hitta en plats att slå sig ner, långa köer för att köpa dryck och trängsel riskerar störa upplevelsen. För att kolla in alla typer av biljetter så klickar du in dig på Ticster. Målläktaren är en av våra personliga favoriter med överlägset läge och hyfsad prisnivå.

Tips på uppkoppling under Elitloppet? 📶

Det är mycket folk på samma plats och det kan påverka din uppkoppling på vanliga mobilnätet. Solvalla erbjuder ett gratis Wifi som heter Banguest och där är lösenordet Zoogin12.

Tips på hur jag tar mig till och från Solvalla-travet på Elitloppet?🚇

Det är alltid mycket trav-folk på väg till och från Solvalla under Elitloppshelgen och transportfrågan är viktig att beakta. Om du flyger in till Stockholm så rekommenderar vi att du tar ett flygbolag som landar på Bromma. Därifrån är det bara 10 minuter rask promenad till entrén på Solvalla. Om du ska ta dig från Stockholm city så är tunnelbanan bästa alternativet då du inte riskerar fastna i trafiken. Hoppa på tunnelbanan till Rissne (blå linje mot Hjulsta) och sen är det även därifrån 10 minuter av rask promenad till du är framme vid travets huvudbana Solvalla.

Taxi dit fungerar bra, däremot därifrån är det svårare. Taxikön är plågsamt lång och även om du varit förutseende och bokat en taxi riskerar det strula, är vår erfarenhet.

Travtips till elitloppshelgen

Under fredag, lördag och söndag sista helgen i maj körs det en massa travlopp på Solvalla i flera olika spelformer och självklart vill du ha de bästa travtipsen att förgylla helgen med. Oavsett om det är GS75, V75, V4 eller Dagens Dubbel som lockar ska du kolla in våra experters bästa tips. Håll koll på MinAndel.se för de senaste tipsen. Helt kostnadsfritt!

Tips på fest efter Elitloppet 2024? 🍾

Flera olika restauranger har koncept för att locka till sig besökarna från Elitloppet. Här kan du hålla dig uppdaterad vilka restauranger som gäller.

Förra året så var det stora festen på Hallwylska Palatset där elitloppsvinnaren festade in på småtimmarna.

Tips på hålltider Elitloppshelgen (lördag-söndag) ⏰

Lördag

Lördag kl. 09.45 – Solvalla öppnas för publik
Lördag kl. 12.45 – Första loppet körs
Lördag kl. 15.00 – V75-1 startar
Lördag kl. 18.40 – Sista loppet körs

Söndag

Söndag kl. 09.45 – Solvalla öppnas för publik
Söndag kl. 12.45 – Första loppet körs
Söndag kl. 15.00 – V75-1 startar
Söndag kl. 18.40 – Sista loppet körs

Tips för travälskare i väntan på Elitloppet

Ibland känns det som en lång tid till Elitloppet. Då är en god idé att värma upp känslan med de andra storlopp och travdagar. På MinAndel.se finns en översikt på våra speltips och andelsspel: V75 tips, V86 tips, V64 tips såväl som GS75 tips att ta del av helt kostnadsfritt och från etablerade travexperter.

Bästa tipsen till elitloppet som åskådare.

Elitloppet 2023

Det närmare sig årets elitlopp och vi har ett par travare som nu är inbjudna till Elitloppet. Vi synare dem närmare och titta på fler hästar eftersom de bjuds in till det anrika elitloppet årgång 2023.

Om du vill se loppet så scrolla ner förbi prestationen av ekipagen så hittar du årets lopp.

Usain Töll (Italien)

Tröstinbjudan till italienska travaren Usain Töll som mest troligen galopperade bort segern i Prins Daniels lopp. Har gjort en bra försäsong men är definitivt bara utfyllnad i den skaran topphästar. Det ska mycket till om man tar sig till final. Tränar gör Vitale Ciotola.

Mister Hercules (Sverige)

Efter monsterprestationen i Prins Daniels lopp vann Mister Hercules sista kvalplatsen till årets Elitlopp. Tränaren Daniel Redén hade tidigare sagt att om han vann skulle man tacka nej. Men efter att ha vunnit trots tredjespår i stort sett hela loppet tackade man ja efter man överlagt inom hästens krets.

Mister Hercules har otroligt hög kapacitet när han tävlar på topp som i senaste loppet. Har även vunnit Breeders Crown för 3 år sen samt ett stort finskt travlopp. Efter den svettiga prestationen senast vågar vi inte räkna bort hingsten.

Ultion Face (Sverige)

Startsnabb, formstark, travets ständiga wild card, Kolgjini kör och extraväxlar redo. Kan Ultion Face vara årets joker? Men om vi ska sansa oss litegrann så tror vi att det blir svårt att räcka hela vägen. Men en finalplats är inom grepphåll. Har väl egentligen inga större meriter att stoltsera med, men har utmanat den yttersta traveliten.

Vernissage Grif (Italien)

Andra hästen från något tvivelaktiga tränaren Alessandro Gocciadoro är nu klar för årets upplaga. Den här 9-åriga hingsten vann nyligen det Italienska storloppet Gran Premio Lotteria åter igen och Malmrot kunde inte låta bli att leverera den rosa biljetten. Hästen var med förra året i Elitloppet men gick inte vidare från försöket men kanske kan det hända i år? Med rätt startspår i försöker så är det möjligt då hästen vunnit flera stora travlopp även här i Sverige.

Brother Bill (Sverige)

Gjorde ett topplopp nu senast och såg smällfin ut. Sen är det dock tveksamt om han har chans mot den yttersta eliten. Han har provat Elitloppet tidigare och presterat okej. Vi får hoppas vinterträningen tagit han till en ny nivå. Tränar gör Timo Nurmos.

Hail Mary (Sverige)

”Underbarnet” Hail Mary, som många trodde skulle komma att krossa världseliten tar nya tag för att krönas till vinnare av Elitloppet. Att kapaciteten är skyhög vet vi alla, men karriären har kantats av en del motgångar. Nyligen visade hingsten annalkande toppform när han spurtade ner bl.a. Brother Bill från låååångt bak i kön. Vunnit travlopp som Breeders Crown och Svenskt Travderby och tränar gör Daniel Redén som nu har två hästar med i loppet.

Det är nu också klart att Åke Svanstedt kommer köra Hail Mary i årets upplaga. Spännande att se vad Åke kan göra.

Hohneck (Frankrike)

Här kommer en av Frankrikes bästa återstående hästar att kunna bjuda in till årets upplaga. Har gjort det bra, men inte varit bäst i Frankrike under våren. Tränaren Philippe Allaire har vunnit andra svenska lopp med andra travhästar tidigare men för Hohneck är det premiär för trav i Sverige. Skulle absolut kunna överraska med rätt startspår? Men är formen verkligen på 100%? Svårläst tycker vi och lägger Lill-pengen på vinst.

Stoletheshow (Sverige)

Frode Hamres travstjärna Stoletheshow lekte hem Finlandia-Ajo och är därmed med i årets Elitlopp. Har haft en vass karriär i högsta ligan och vunnit Oslo Grand Prix t.ex. men frågan är om han räcker till i Elitloppet?Med ett bra startspår i försöket kanske han kan ta sig till final, men där är det tvärstopp. Det roliga blir att vi mest troligen får se Magnus A Djuse i sulkyn vilket ger det hela lite krydda.

Don Fanucci Zet (Sverige)

Daniel Redéns stjärna behöver knappast någon presentation. Vann detta travlopp 2021 och kommer säkert bli bland de mest spelade innan starten går för försöken. Varit betrodd till Frankrikes största lopp. En kanon helt enkelt. Pass upp!

Go On Boy (Frankrike)

Den här franska explosiva hästen som spurtade på väldigt fint sätt nyligen i Frankrike är nu inbjuden. Gör med Elitloppet sin premiär i Sverige och kanske blir årets fransk joker. Tränar gör Romain Derieux som vunnit loppet förut med franska travaren Dijon.

Önas Prince (Sverige)

Per Nordströms guldklimp är klar för årets upplaga. Kommer vara en av de yngre hästarna i fältet men känns erfaren. Nådde finalen i Elitloppet 2022 men galopperade bort en framskjuten placering i sista sväng. Har vunnit flera andra svenska storlopp och är det dags för Elitloppet i år? Ja, kanske. Såg hur som helst otroligt fin ut på V75 Halmstad nu senast.

Etonnant (Frankrike)

Förra årets vinnare av Elitloppet är tillbaka för att försvar sin titel. En segervan herre som slog monstret Face Time Bourbon i sin prime, då Etonnant vann Prix de Bourbonnais 2021. Efter fjolårets seger i elitloppet så hade han en del skadeproblem och missade årets Prix d’Amerique men i återkomsten nyligen vann han och visade verkligen vilken klass och potential han besitter. Pappan Timoko har vunnit elitloppet två gånger så det är inget fel på generna. Kan tränaren Richard Westering få han i samma form som i fjol, så kommer han gå in som spelad favorit. Solklar chans till vinst och tippas.

Vivid Wise As (Italien)

Den här hingsten har utmanat i Elitloppet tre gånger tidigare och det har nästan räckte hela vägen till vinst. Är det år som den italienska superhästen får triumfera. Han har dock hunnit bli hela 9 år men visade upp en fruktansvärd form här under våren då han vann ett storlopp i Frankriken. Har också vunnit de största loppen i Italien och tränas av den omdiskuterade travtränaren Alessandro Gocciadoro. Borde kunna ta sig till final.

San Moteur (Sverige)

Det stora svenska hoppet, än så länge. Visat upp en oerhörd kapacitet och kommer spelas ner rejält av den svenska spelarkåren. Tippas säkert som vinnare av många experter. Tränas av Björn Goop och slagits mot kulltoppen i form av självaste Calgary Games. Vunnit Prins Carl Philips Jubileumspokal på världsrekord och förväntningarna är höga inför årets Elitlopp.

Just Belive (Australien)

Klart vi ska ha med en häst från Australien och det här årets föll valet på den pånyttfödde 8-årige valacken Just Belive. Vinstrik herre men som kommer få det tufft mot eliten. Kommer rankas ner rejält och det är en skräll om han tar sig vidare till final. Tränar gör Jess Tubbs. Ingen vi spelar en enda krona på.

Vem vann Elitloppet 2023?

Önas Prince pressade sig förbi Hohneck i starten och tog sig till ledningen. Men Gabriele Gelormini bakom Hohneck gled direkt ut i andraspår och gick upp utvändigt om ledaren för att ta ledningen efter 400 meter.

Utvändigt landade Björn Goop bakom San Moteur som satt still där fram till sista sväng. Men när Goop försökte lägga i sista växeln så lättade bara Gelormini på tömmarna och Hohneck travade på lätta hovar iväg från fältet och vann till slut på 1.08,9. En otrolig insats och det fanns växlar kvar.

Se Elitloppet 2023 med svensk kommentatorer via länken nedan

https://www.atg.se/play/video/1396284485213/2023-05-28_elitloppet2023?kategori=start

Eller så ser du finalen här under med franska kommentatorer som en hyllning till vinnaren.

Spårlottningen 2023

Då var årets lottning för heat och startspår klart och här kan du se resultatet.

Försök 1

Häst – Tränare – Kusk 

 1. Don Fanucci Zet – Daniel Redén – Örjan Kihlström
 2. Önas Prince – Per Nordström
 3. Stoletheshow – Frode Hamre – Dexter Dunn
 4. Etonnant – Richard Westerink – Anthony Barrier 
 5. Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro
 6. Go On Boy – Romain Derieux
 7. Just Believe – Jess Tubbs – Greg Sugars
 8. Brother Bill – Timo Nurmos – Magnus A Djuse

Försök 2

 1. Best Ofdream Trio – Erik Killingmo – Kim Eriksson
 2. Ultion Face – Adrian Kolgjini
 3. Mister Hercules – Daniel Redén – Santtu Raitala 
 4. Hail Mary – Daniel Redén – Åke Svanstedt 
 5. Hohneck – Philippe Allaire – Gabriele Gelormini 
 6. San Moteur – Björn Goop
 7. Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro – Matthieu Abrivard
 8. Usain Töll – Vitale Ciotola – Alexandre Abrivard 

Man kan lugnt säga att heat 1 blev det tuffaste och där det blir otroligt spännande att se DFZ och Önas Prince stångas om ledningen i starten. Heat 2 är betydligt öppnare och där känns det inte klart på nått sätt, förutom att Usain Töll är totalt bortlottad från att han chansen på en finalplats. Vem tippar du att gå vidare från respektive heat?

Vill du se årets elitlopp på plats? Då kan du köpa biljetter genom att klicka HÄR

Elitloppet 2023 – En episk kamp om hästkapplöpningshistoria

Elitloppet 2023, ett av världens mest prestigefyllda travlopp, närmar sig med stormsteg och förväntningarna är skyhöga. Årets evenemang kommer att äga rum på den anrika Solvalla-banan i Stockholm, och travvärlden håller andan inför den kommande kampen mellan några av de mest imponerande och snabbaste hästarna i världen.

Elitloppet – En historisk tävling

Elitloppet är en tävling som har en lång och anrik historia. Den första upplagan ägde rum 1952 och sedan dess har loppet blivit synonymt med högsta kvalitet och stor spänning. Elitloppet har blivit en viktig händelse för traventusiaster och travälskare världen över.

Elitloppet 2023 – Banrekordet hotas

Inför Elitloppet 2023 är det ett banrekord som hotas av flera snabba och imponerande hästar. Det nuvarande banrekordet på Solvalla-banan sattes av franske hästen Bold Eagle 2017 och lyder på 1:08,4 över 1609 meter autostart. Travvärlden är fylld av förväntan och spekulationer kring om någon av årets deltagare kan slå detta rekord.

Stjärnor att Beundra: Elitloppets storstjärnor senaste åren.

Årets Elitlopp är verkligen fyllt av travstjärnor som har kapaciteten att leverera en episk tävling. Men kan det överträffa tidigare års upplagor. Här är några av de hästar som fängslat solvallapubliken under tidigare år.

 1. Propulsion
 2. Readly Express
 3. Bold Eagle
 4. Timoko

Förväntningar inför Elitloppet 2023

Travvärlden är full av förväntan inför Elitloppet 2023. Denna tävling är känd för att dra till sig publik från hela världen, och årets evenemang förväntas inte vara något undantag. Med en kombination av svenska och internationella travstjärnor kommer Solvalla att vara fylld med spänning och adrenalinkickar när hästarna travar fram över banan.

Utöver själva loppet finns det också mycket annat att se fram emot under Elitloppet 2023. Publiken kommer att kunna njuta av en mängd olika aktiviteter och underhållning för att göra evenemanget till en oförglömlig upplevelse. Det kommer finnas mat- och dryckeserbjudanden, musikunderhållning och möjligheter att lära sig mer om travsportens historia och kultur.

Elitloppet 2023 tillsammans med MinAndel

Vinnaren 2022

Det var ett otroligt Elitlopp vi fick se och då det var publik på plats för första gången på två år. Förra årets vinnare Don Fanucci Zet såg ut som även detta års vinnare, efter försöken var avklarade. Örjan och tränare Redén valde spår 1 i finalen och det skulle bli helt fel. 

Direkt efter starten galopperade fjolårets vinnare och loppet blev tväröppet. Till spets gick Clickbait och utvändigt hamnade talangen Hail Mary. Det blev en tuff öppning för båda längst fram.

Varvet kvar gled Vivid Wise As upp i dödens och Etonnant galopperade påväg fram i tredjespår på bortre långsidan, men ställde sig rätt så fort. Tappade dock många metrar och hamnade sist i fältet. Loppet gick i ett ursinnigt tempo och ledaren Clickbait började se slagen ut. 

In mot sista sväng gjorde Etonnant ett nytt avancemang och fick draghjälp av Önas Prince, som tyvärr galopperade i sista sväng. Det gav lucka åt Hail Mary som seglade förbi Clickbait och övriga mot seger. 

Men längst ut dök Etonnant upp, mot alla odds, och den urstarkas franska travaren tuggade sig förbi Hail Mary på ren vilja. Vinnaren gjorde det omöjliga och vann trots galoppen in mot sista sväng. 

Kusken Anthony Barrier klappade om hästen rejält och tog hem 5 miljoner kronor och äran  till ägarnas glädje. 

Se loppet här: 

Köp biljetter till årets upplaga

Du kan redan nu köpa biljetter till Elitloppet 2022. Det är såklart fortfarande oklart om det kommer köras med eller utan publik då detta Covid-19 aldrig verkar ta slut. Men man kan ju ändå säkra upp biljetterna utifall att vi släpps in för att njuta av världens bästa spel- och travupplevelse.

KÖP BILJETTER HÄR!

Hästar klara för Elitloppet 2022

Mister F Daag vann Copenhagen Cup och har tidigare vunnit Tyska travderbyt. Det har gått upp och ner genom åren, men senaste insatsen var verkligen femstjärnig. Ska bli spännande att se om han kan utmana traveliten.

Night Brodde blev framröstad av Svenska Folket till en elitloppsbiljett. Vi trodde mer på Calle Crown faktiskt men folket har talat. Nästa 80% av alla rösterna landade på Night Brodde. Startsnabb och kan också kanske, eventuellt, med lite tur, ta sig till finalen.

Click Bait vann Prins Daniels lopp den 21 maj och fick därmed sin elitloppsbiljett. Har inga större segrar på meritlistan men var med ifjol på Elitloppet. Även han startsnabb och kan komma till final med rätt startspår i försöket. Men ingen vi spelar på som vinnare av Elitloppet.

Brother Bill har vunnit Breeders Crown och gjort det bra i gulddivisionen men vi har svårt att se den här fina valacken att vinna. Kan ta sig till final om han skulle få ett bra startspår i försöket.

Hail Mary klar för Elitloppet! Det har varit många turer de senaste åren kring jättelöftet Hail Mary. Efter att snabbt bytt tränare till Daniel Redén från Robert Bergh under medial tumult har nu ägarna tackat ja till medverkan i Elitloppet och det blir spännande. Det senaste loppet gav väldig mersmak när han lekte med motståndet från dödens. Ska bli otroligt spännande att se vad kusken Erik Adielsson och Hail Mary kan göra sista helgen i maj.

Snowstorm Hanover som vann kvaloppet på V86 11/5 får väl ses som en utfyllnad då startfältet inte var det tuffaste. Vunnit ett storlopp i USA men i Sverige har hästen inte riktigt mött förväntningarna.

Admiral As – Jättelöftet som nu tar sig an världseliten för första gången. 6-åringen som varit på allas läppar då han radat upp vinster med mäktiga intryck. Är han redo för yttersta eliten? Det får vi se på morsdag.

Cokstile – Elitloppsvinnare 2020 efter att Propulsion blivit diskad. Haft toppar men också dalar senaste tiden. Vann dock nyss Finlandia Ajo på ett storstilat sätt från dödens. Räkna aldrig ut en mästare!

Önas Prince – Fjolåret gick fantastiskt bra för den här femåringen med över 7 miljoner insprunget. Hade inte Calgary Games funnits i samma kull hade Per Nordströms hingst varit en legend redan.

Vernissage Grif – Den ena hästen av två från tränare Gocciadoro till Elitloppet är denna Italienare. Vunnit några storlopp här i Sverige tidigare, som t.ex. Jämtlands Stora Pris. Även tagit några storsegrar i Italien och har en mäktig pappa i form av Varenne.

Perfetto – Utfyllnadshäst? Ja det är frågan. Att hästen haft stora framgångar i hemlandet Kanada råder inget tivel. Årets äldre travhäst både 2020 och 2021 men det är väl upp till bevis?

Extreme – Steen Juuls 6-åriga mästare. Vunnit danska travderbyt och ifjol tog han några rejäla skalpar när han vann C.L. Müllers Memorial samt European Championship. Gav dock inget smällfint intryck i senaste starten?

Who’s Who som är son till den allsmäktiga Maharajah. Alltid varit lovande och utvecklats fint till i år. Såg fin ut i senaste loppet. Kanske kan bli en outsider att räkna med beroende på startspår i försöket. Det blir Åke Svanstedt som kör Who´s Who i elitloppet vilket ger en extra krydda.

Vivid Wise As – Varit med och slagits om segrar i Pda och Elitloppet och vann i år Prix de France med ett mäktigt intryck. Gocciadorohäst som är startsnabb och ska ses med chans om han får ett bra startspår i försöket.

Etonnant – Slagit självaste Face Time Boubon, vilket inte många gjort. Är både urstark och även levererat på sprinterdistans. Blir spännande om han tar sig till final! Frankrikes bästa häst? Nja, men topp fem i alla fall.

Don Fanucci Zet – Behöver nog inget större presentation. Förra årets elitloppsvinnare från Stall Zet med rekordtiden 1.08,9 över 1609 meter. Gubben i lådan kör såklart.

Back of the Neck som skulle flygas in från staterna drog sig nyligen ur på grund av att formen inte var där som Åke Svanstedt hade hoppats.

Startspår Elitloppet 2022 försök 1

1 Önas Prince

2 Brother Bill

3 Cokstile

4 Perfetto

5 Click Bait

6) Vernissage Grif

7) Ettonant

8 Don Fanucci Zet

Startspår Elitloppet 2022 försök 2

1 Snowstorm Hanover

2 Admiral As

3 Who’s Who

4 Hail Mary

5 Night Brodde

6 Mister F. Daag

7 Vivid Wise As

8 Extreme STRUKEN

Elitloppshelgens tider

FREDAG
Portarna till Solvalla öppnar: 10.00
Barer och restauranger öppnar: 11.00
Första loppet startar: 12.45
Speed Race Kallblod: 15.27

LÖRDAG
Portarna till Solvalla öppnar: 10.00
Barer och restauranger öppar: 11.00
Första loppet startar: 12.45
Starttid för V75: 15.00
Final i Sweden Cup: 15.55
Harper Hanovers: 18.10

SÖNDAG
Portarna till Solvalla öppnar: 10.00
Barer och restauranger öppnar: 11.00
Invigning av Elitloppsdagen: 11.55
Första loppet startar: 12.45
Start för V75 samt Elitkampen: 15.00
Elitloppets försök 1: 15.28
Elitloppets försök 2: 15.55
Elitloppets final: 17.45

Vem vann Elitloppet 2021?

Inför Elitloppet 2021 var det blandade känslor efter Propulsionhärvan som fortfarande pågick. En märkbart känslomässigt påverkad Daniel Redén hade goda förhoppningar med sin nya stjärna Don Fanucci Zet, som också var favorit inför finalen.

Se ett sammandrag av loppet och segerintervjuerna här:

Vinnaren av Elitloppet 2020 är Propulsion!!!

Efter att haft uppehåll sen januari, efter att ha travat hela försöket i tredjespår heroiskt så var det svår att se hur Propulsion skulle mäkta med finalen. Men Propulsion ville annat!

Äntligen fick en av våra bästa hästar genom tiderna vinna elitloppet efter flera oturliga försök genom åren. Över upploppet flög Propulsion fram och vann enkelt med mer än en längd. Stort stort grattis till Daniel Redén och hela kretsen kring Propulsion! Så otroligt rättvist!

Uppdaterad information! Ny vinnare av Elitloppet 2020

Det har nu chockartat framkommit att Propulsion var nervsnittad, vilket är ett ingrepp som är förbjudet i Sverige. Det betyder att han fråntas alla sina vinster, inklusive elitloppet och mycket mycket mer. Domen har överklagats och vi har nog inte sett det sista i den här härvan. Läs Svensk Travsports Ansvars och Disciplinnämnds beslut HÄR!

Ny vinnare av Elitloppet 2020 är i alla fall Cokstile som kom tvåa i mål med Christoffer Eriksson i sulkyn.

Spårlottningen är klar till Elitloppet 2020

Elitloppet, heat grön

Nedan ser ni startspår, häst och kusk

1. Vivid Wise As – Björn Goop
2. Sorbet – Per Linderoth
3. Disco Volante – Carl Johan Jepson
4. Missle Hill – Johan Untersteiner
5. Chief Orlando – Rikard N Skoglund
6. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
7. Looking Superb – Jomar Blekkan
8. Earl Simon – Franck Ouvrie

Elitloppet, heat blå

Nedan ser ni startspår, häst och kusk

1. Elian Web – Jorma Kontio
2. Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
3. Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
4. Attraversiamo – Erik Adielsson
5. Cokstile – Christoffer Eriksson
6. Racing Mange – Joakim Lövgren
7. Makethemark – Ulf Ohlsson
8. Propulsion – Örjan Kihlström

De fyra främst ekipagen i varje heat går till finalen som också går på söndag kl 20.30

Elitloppets vinnare

Den segerrikaste kusken i elitloppet är såklart Stig H Johansson som vunnit elitloppet 6 ggr. Han för övrigt varit med 28 gånger och tagit sig till final 24 gånger, vilket är en bedrift i sig. Örjan Kihlström är den enda kusken som vunnit loppet två år i rad. Han vann med Magic Tonight 2015 och Nuncio 2016.

Några få hästar har vunnit det ärofyllda loppet två gånger. TimokoVarenneMack LobellCopiadIdéal du GazeauRoquépineTimothy T.Eileen Eden och Gelinotte. En bedrift utöver det vanligt såklart. En annan vinnare, utan att vinna loppet, var Spring Erom som 12-åring gjorde sin första start i loppet. Det gjorde han till den äldsta debutanten genom tiderna.

Kända hästar som vunnit genom åren är redan nämnda Nuncio. Andra vinnare är Ego Boy, Copiad, Commander Crowe, Varenne, Victory Tilly, Mack Lobell och Brioni. Den sistnämnde som vann till oddset 27 gånger pengarna med Joakim Lövgren i sulkyn. Den skulle man spelar på! Målfoto nedan. Endast då Timoko vann 2017 har det varit ett högre vinnarodds, som i det fallet blev 31 gånger insatsen.

Elitloppet 2011 Brioni
Elitloppet 2011 målfoto. Brioni med en halv nos.

Vem vinner Elitloppet 2020?

Elitloppet 2020 är allt annat än ett vanligt Elitlopp. Många tycker att det inte skulle köras alls. Men Solvalla beslutade den 15 april att köra Elitloppet trots att pågående pandemin Covid-19 begränsade möjligheter med både publik och utländska ekipage.

Så i år körs Elitloppet utan publik, kl 20:30 på kvällen och med begränsat antal utländska ekipage. Rätt eller fel är frågan på många tungor. De som är klara hittills till årets Elitlopp är:

 • Vivid Wise As
 • Elian Web
 • Chief Orlando
 • Attraversiamo
 • Tae Kwon Deo
 • Missle Hill
 • Looking Superb
 • Sorbet
 • Makethemark
 • Cokstile
 • Earl Simon

Vem som vinner är otroligt svårt att säga med denna upplaga. Vi får invänta spårlottningen. Men Cokstile, Sorbet och Tae Kwon Deo imponerade stort i sina senaste segrar utvändigt ledarna. Våra tips i den eventuella finalen!

Förra årets Elitlopp och tips

Vem vinner elitloppet 2019?

Elitloppet 2019 ser ut att kunna bli ett mästarmöte mellan Readly Express och Propulsion. Båda redan legendarer inom svenskt trav och har levererat vansinnigt bra prestationer under senaste året. De är för närvarande de enda två inbjudna och räcker i ärlighetens namn för oss.

Om vi på MinAndel ska sätta ner foten idag och säga vem som vinner 2019 så är det Readly Express. Som han såg ut i premiären på kort distans på Cagne Sur Mar den 10 mars då han städade av eliten och vann Critérium de Vitesse på 1.08,9 1640 meter autostart. Ska till mycket innan den hästen förlorar elitloppet 2019.

Håll koll på MinAndels travtips inför elitloppet 2019 så får ni de senaste nyheterna, speltips till V75 och gör er förberedda att ta hem potten hos ATG. Vill ni köpa en andel i något av våra lag på ATG Tillsammans klickar ni här!

Elitloppet
Vinnande travtips från experterna

Hästar i Elitloppet 2019

 • Propulsion
 • Readly Express
 • Looking SuperB
 • Uza Josselyn
 • Bahia Quesnot
 • Makethemark
 • Heavy Sound
 • Double Exposure
 • Next Direction
 • DijonVinnare
 • Aubrion du Gers
 • Disco Volante
 • Milliondollarrhyme
 • Sorbet
 • Milligan’s Schoo
 • Day Or Night In

Elitloppet 2018

Så här såg ett av våra tips inför elitloppet 2018 ut. Vill du färska upp minnet hur det såg ut 2018 när Ringostarr Treb vann så kan du se loppet här nedan.

Elitloppet 2018 Final – Ringostarr Treb

Besök Sveriges anrikaste travlopp

Att besöka elitloppet är den heliga graalen för en travfantast. Det gäller att boka boendet i god tid och vill du ha ett bord på ett av Solvallas restauranger behöver du verkligen hänga på låset. Platserna släpps månader i förväg och många tar slut väldigt fort.

Själva biljetterna kan vara både lätta och svåra att få beroende på vad du vill spendera dagen. Är det i ett VIP-tält eller på den mytomspunna E-läktaren. För den förstnämnda behöver du lägga ut en rejäl slant och ska du säkra en plats på E-läktaren behöver du vara beredd att springa när grindarna öppnas på söndag morgon.

Solvalla och Elitloppet är kända för att ha den bästa publiken och många ägare, tränare, kuskar och skötare drömmer om att en dag ta emot folkets jubel. Det är verkligen något att värna om nu när publiken annars sinar.

Så ta chansen och besök elitloppet, i alla fall en gång.