"Stänkarn"

Patrik Ahl

Lag: Torsviks Tobak
Högsta vinst: 171445
Förebild: Jorma Kontio
Favorit spelform: V75
Intresse: Poker
Patrik Ahl

Hej!

Patrik Ahl aka ”Stänkarn” här. Har nu påbörjat andra halvlek i livet så nu ökar vi takten! Första vinnaren var Batong med Stig H Johansson i jollen i mitten av 80-talet. Jag har med andra ord hållit på ett tag med spel och i synnerhet spel på trav. Intresset fick jag av min far som har haft hästar hos Glen Norman, Tommy Hanné, Håkan ”Hockey” Eriksson, Per Lennartsson och Stig H Johansson. Jag följde med till Solvalla som ung grabb och sedan var jag fast. Det ska sägas att jag även älskar sporten trav och är väl lite av en nörd. Jag är delägare i Oskar of Sand samt är med och leasar två unghästar som är uppfödda i Normandie.

Ett annat intresse jag har är Poker. Poker är en mycket bra skola vad gäller spelteori och förväntat värde. Jag utgår helt från hästarnas vinstchans (min egen uppskattning) och väger detta mot spelarkollektivets värdering då jag komponerar mina system. Överspelade hästar rankas ner och jag är inte rädd för att gå emot en överspelad favorit. Jag spelar för att vinna en slant.

Jag delar in travet i tre olika faser. Fas 1 är analysfasen. Vem tar ledningen, hur blir loppet kört etc. Fas 2 är själva loppet, händelsen. Fas 3 är eftersnacket. Vad hände? Gick det som jag hade förutspått? Vad gick fel? Loppen kollas om ett flertal gånger och jag får en bra känsla över hästarnas form, startsnabbhet etc.

I analysfasen sitter jag mycket i lopparkivet. Om jag investerar pengar så vill jag veta vad jag investerar i. Därför lägger jag ner ett gediget jobb. Trav är ett kunskapsspel, precis som Poker och det gäller att slå de andra spelarna.

Jag har varit nära stora utdelningar men inte riktigt haft turen på min sida. De säger ju att tur och otur ska jämna ut sig över en livstid (vilka nu de är). Så det borde med andra ord snart vara dags. För ett par veckor sedan spikade jag Bellfaks mot Tekno Jerven som var favorit. Tekno Jerven galopperade och jag jublade. Nu vann dock Tekno Jerven iaf och Bellfaks blev såklart tvåa. Vinner Bellfaks så är det över miljonen vi pratar om. (Bellfaks slog Tekno Jerven veckan efter).

Andra gånger har jag suttit bra på det efter att ha varit med inledningsvis bara för att sedan se favoriterna rada upp sig en efter en.

Formen är iaf god. Jag är där och nosar.

Nytt år och nya möjligheter. Nu tar vi dem! Tillsammans!

Jag gör jobbet och du hänger förhoppningsvis på!

Mina speltips

Mina andelsspel