Speltips

DD Åby 9/3-23 med Axevalla-Carlson

Dagens Dubbel ® 9 mars, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: DD Åby 9/3-23 med Axevalla-Carlson

Torsdagens V64-omgång avgörs på Åby, men det ser så favoritbetonat ut så jag väljer att avstå just V64. DD blir det istället och där har jag hittat en riktig kioskvältare som såg riktigt fin ut senast. Nu kör vi!

DD-1, 2140a:

Smålurigt lopp där de bästa gör årsdebut. Tipsettan ändå till 1 Yohan Hills som visade en del fina takter förra året och nog kan utvecklas några snäpp till i år. Han är startsnabb så läget passar fint och det är väl inte helt otänkbart att han kan leda runt om. Men det är ändå årsdebut och jag väljer att gardera. 6 Smile Silvio gör också årsdebut och även där är formen svårbedömd. Kapaciteten är hög och han har en sylvass avslutning, så helt golvad är han ändå inte. Så går vi då till kioskvältaren – 9 Denco’s Rioja. Hon har årsdebuten avklarad och då fick hon en snäll resa på innerspår och satt fast med precis allt kvar. Hon såg riktigt fin ut, som man ska göra när man sitter fast, och med det loppet i kroppen tror jag hon kan bli riktigt farlig här. Kan avsluta bra och är ett givet segerbud i min värld. Jag avslutar med ett streck även för 11 Organzza som vann direkt i årsdebuten senast. Då från ledningen, nu blir det förstås lite svårare men hon är inte så tokig och med lite flyt på vägen så kan det gå.

Rank: 1-6-9-11-3-8-10-12-2-7-4-5

DD-2, 2140a:

Här hittar jag då kvällens DD-spik och det är 7 Loveexplosion HC. Han gjorde ingen glad i årsdebuten senast men gick ändå hyggligt och det behövdes ett lopp i kroppen. Nu lär han vara kraftigt förbättrad till ikväll och dessutom blir det barfota fram. Han tål att göra en del jobb själv och jag tycker inte motståndet är så himla tufft. Jag är helt inne på att han tar ner det här gänget på ett eller annat sätt och spikar.

Rank: 7-10-3-1-6-2-4-8-5-11

DD-systemet:

Lycka till med liren!

/Niclas

Se fler andelsspel från Niclas Carlson