Speltips

Larsas tips till V86 -Onsdag 8/2

V86 ® 7 februari, 2023 Tips av: Lars-Erik Perttu
Tips av: Larsas tips till V86 -Onsdag 8/2

Här kommer mina tankar inför V86 på hemmabanan Bjerke och Solvalla.

V86-1
Efter strykningen på nr 1 så blir loppet öppnare.
Min första häst blir nr 2 Alameda och Magnus Teien Gunderssen är optimistisk på att hålla ledningen och därifrån är det en bra chans.

Andrahandare är 4 Viktor CD med Tom Horpestad säger att hästen inte är den enklaste men travar han så är han startsnabb och Tom ska ladda. Ett litet minus att man inte kan använda körspö.

Tredje häst är nr 5 Blue Spirit som har öppet huvudlag denna gång då den blev för het senast med cant see back. Frode Hamre säger också att han kör till från start för att få en bra position. Klaffar det lite så är han bland de tre.

V86-2
Här tippar jag nr 12 Carry Cash som vinnare. Sämsta spåret men kapablaste hästen. Kan vara en chansspik. Jag väljer dock att gardera med nr 1 Macy som är startsnabb och Jorma Kontio trivs i ledningen och släppte väl spets på Solvalla senast någon gång under 80 talet. Kan leda hela vägen.

En outsider är nr 10 Tullibardine Boe som alltid är farlig.

V86-3
Ett kul kalblodslopp där mitt förstaval är nr 3 Björn Bork där Göran Antonsen är inne på att prova i spets. Kan vara ett spikförslag.

Vid gardering ska nr 10 Å.M. Luna med som var tapper efter tredje spår och dödens senast.
Nr 9 Taco Ö.K. är tredjehäst, som var bra senast och har bra form, ska vara med och göra upp om det enligt Alexander Heisholt.

V86-4
Här kommer ett spikförslag med dåligt spår, nr 8 Vincent CD kom med en mäktig spurt senast. Med lite tur med positionen denna gång så tror jag den hinner fram nu.

V86-5
Här kommer mitt andra spikförslag, 3 Sheenas Boy. Kristian Malmin säger att han är startsnabb och han tror han tar spets. Formen är fin och han kan absolut leda hela vägen. Enda frågetecknet är nr 9 Iggy B.R. som kommer tillbaka efter lång frånvaro, nya tränaren Lars M Sövik låter nöjd med jobb och träning. Går utan skor om banan tillåter.

V86-6
Ett svårlöst lopp där vi garderar brett. Nr 3 Needle’em är startsnabb och min förstahäst. Men jag tar med 9 Dee Godfather som gick den fina tiden 12,9 på full distans senaste starten. Nr 5 Innersniffen känns även het denna gång.
Men gardera på rejält om ni kan.

V86-7
Klar förstahäst är nr 4 Thai Targaryan som Frode Hamre ser som sin bästa chans i loppet. Den har tränat tuffare nu och svarat bra på det. Kan öppna bra och satsas offensivt från läget. Skolös fram som är ett klart plus.

Motbud är i första hand nr 9 Jonathan Bank A.B. som var bra senast och nu är distansen ännu bättre. Tål att gå fram och körs skolöst om banan tillåter.

Nr 5 Boh Erre ska också med vid gardering. Frode Hamre säger att hästen kan bli ivrig men är ett självklart garderingsstreck denna gång, enligt mig.

V86-8
Ytterligare ett spikförslag, nr 1 So Far Away Ås, som är snabb ut och leder hela vägen.
Vid strykningar på framspår så varnar jag för nr 8 The Baron som har konstant otur i spårlottningarna. Ruskigt snabb ut och kommer den ner nått spår vid startvingen så är det stormvarning.

Andelsspel

Vill du haka på mitt system (99 kr) så kan du kolla andelarna genom att klicka HÄR!

// Larsa

Lars-Erik Perttu's andelsspel

Se fler andelsspel från Lars-Erik Perttu