Speltips

SHL – Målskyttstrippel

Oddset ®Powerplay ® 29 september, 2023 Tips av: Jonas Johannesson
Tips av: SHL - Målskyttstrippel
Jag vill gärna spela själv
Ta mig direkt till Svenska Spel
Jag vill skapa eget andelsspel
Ta mig direkt till Svenska Spel tillsammans

Inför omgång 7 – Lördag 30/9

SHL är igång & vi, trots att det är tidigt på säsongen, några oväntade tabellplaceringar. Vad sägs som Modo Hockey på en tredjeplats, flest antal gjorda mål tillsammans med serieledarna Färjestad BK. Sist i tabellen hittar vi IK Oskarshamn & Hv71, två lag som man kanske på förhand inte haft där nere. Delas IKO som träffat helt rätt med sina nyförvärv senaste säsongerna & ”överraskat”. Detta är första säsongen folket placerat dom högre upp än lag 12-14 i tabellen. Samma med Hv71, hur länge ska kräftgången fortsätta? Jag är inget fan av Tomas Montén & i mina ögon är det nog förste tränaren att få sparken denna säsongen bland SHL-tränarna. Tidigt på säsongen som sagt men det är mitt ”bud” när det kommer till den punkten. Trots Henrik Borgström, Tomi Tikka & Anton Strålman, som är tre riktigt bra spelare för SHL så känns det som föreningen i stort behöver ändra på något.

Spelare som det öppnat tungt för är främst Timrå IK´s superline med Jonathan Dahlén, Anton Lander & Filip Hållander. Nu lossnade det mot IK Oskarshamn under torsdagen så ”Jonte Dahlén” satte pucken i nät 2 gånger så nu tror jag att dom där ”demonerna” är som bortblåst.

Gustav Rydahl & Henrik Tömmernes är två i Frölunda HC som inte nått upp till sin fulla potential. Kanske allra främst Henrik Tömmernes, men där kommer vi se skillnad inom en snar framtid. Gällande Rydahl så ser det inte alls ut att vara samma spelare som han var under sina sista två säsonger i Färjestad. Samma enerigiske spelare men vart har resten av hans spel tagit vägen? Där lämnar jag ett orosmoln & jag tror inte Göteborgarna kommer att få se ”DEN” Rydahl som dom trodde sig värvat inför säsongen med en pålitlig 30 poängsspelare. 1 poäng på dom 6 inledande matcherna & -2 i plusminus statistiken. Nu ska man inte enbart vara negativ gällande Frölunda HC som genomgått en generationsskifte men Jere Innala, Malte Strömwall & målvakten Lasse Johansson, där har ni tre riktigt starka gubbar i inledningen av säsongen.

Bröderna Sylvegård går som tåget i Växjö Lakers & verkar fått den utväxling som man hoppats på. Visst, Emil syns inte i protokollet lika mycket som brorsan Markus men lika f*n är det han som står där framför målvakten & skymmer när brorsan Markus dammar in sina puckar i powerplay. Markus Sylvegård toppar hela SHL´s poängliga efter 6 omgångar med sina 7 poäng (4 mål & 3 assist). En annan spelare som går mycket under radarn är Kalle Kossila, ledaren av skytteligan. 5 mål på 6 matcher. En het kandidat om att vinna den slutgiltiga skytteligan om ni frågar mig. Joel Persson är inte så mycket mer att nämna om än att han är en av dom bästa backarna i hela ligan. Det är Jonathan Pudas i Skellefteå AIK & Henrik Tömmernes i Frölunda HC som utmanar om den titeln.

Nu får det vara nog snackat om det. Men en liten text om några frågetecken & utropstecken i inledningen av ligan. Här kommer min målskyttstrippel som är ett dubbelsystem.

Målskyttstrippel – omgång 7

Anton Lander – Timrå IK (mål mot Växjö Lakers) Odds: 4.50

*Kedjan som inte presterat som man önskat. Hade riktig feeling för att kedjekamraten Dahlén skulle skriva in sig i målprotokollet i den senaste matchen mot Oskarshamn & ack så rätt man var på det. Ketchupeffekt direkt & Dahlén stod för två mål direkt, medan Lander stod för en målgivande passning. Denna matchen mot Växjö kommer bli tight men jag tror det är då en spelare av Landers kaliber kliver fram. Bakvänt denna gången & att det är Dahlén som står för assisten till Lander denna lördagen. Kedjan kommer med nytt självförtroende!

Joakim Nygård – Färjestad BK (mål mot Leksand IF) Odds: 2.80

*Färjestad har inlett säsongen på ett imponerande vis & bara efter 6 omgångar fastslår jag att detta är vinnarna av ligan & hela slutspelet. Ser otroligt stabila ut. Jag tror stenhårt på Nygård & rankar honom som kanske lagets viktigaste spelare, med sitt driv. Bra i powerplay tillika så i boxplay. Övertygad om att han står för minst 1 poäng denna lördag & jag tycker han står på tur för att göra mål. Hade några fina lägen mot Linköping i torsdagens match där pucken inte ville in. Sätter han spiken i kistan genom att skicka in pucken i tom kasse denna afton?

Josh Dickinson – Modo Hockey (mål mot Malmö Redhawks) Odds: 4.30

*Modo har överträffat alla förväntningar i inledningen & frågan är hur länge dom flyger. Jag tycker dom visar fortsatt bra energi & med tanke på att dom är ligans målrikaste lag så tror jag även att man mäktar med 3-4 mål nere i Malmö. Dickinson spelar i alla lägen, en viktig pusselbit i hur bra Modo kommer gå denna säsongen & han tar steg varje match sett till anpassningen till SHL. Hade flera fina lägen mot Rögle i torsdags & är det inte dags att han spräcker den där målnollan nu.

Här har ni fått min målskyttstrippel denna lördag som spelas till ett total odds: 54.18 gånger.

Jag spelar 50kr per dubbel. Alltså 50kr x 3 kombinationer = 150kr totalt (trippeln spelar jag via Unibet).

Nu jobbar vi in målskyttarna. Ha en trevlig helg. IN MED PUCKEN! //Jojo

Se fler andelsspel från Jonas Johannesson