Speltips

Stryktipset och jackpotthelg! – Lördag 18/3

Stryktipset ® 17 mars, 2023 Tips av: Utmanaren
Tips av: Stryktipset och jackpotthelg! - Lördag 18/3
Jag vill gärna spela själv
Ta mig direkt till Svenska Spel
Jag vill skapa eget andelsspel
Ta mig direkt till Svenska Spel tillsammans

Det är hela 16 miljoner i jackpott till helgen och kupongen ser både spännande och lurig ut. Jag har sammanställt en spelanalys inför omgången och den bjuder både på en åsnespik, värdespikar och smarta drag som kommer skruva upp utbetalningen!

Match 1 : Chelsea – Everton 1

Expected goals: Chelsea 31,7– Everton 29,7

Mål per match: Chelsea 1,0Everton 0,7

Stora chanser skapade/säsong: Chelsea 39,0 Everton 32,0

Chelsea har lyckats vända på skutan och senast tog man tredje raka segern borta mot Leicester. Kai Havertz ha växlat upp och tagit ett stort ansvar och hemma mot Everton förväntar jag mig att han fortsätter på den inslagna vägen. Tränare Potter har tillslut hittat ett vägvinnande spel och känslan är att Chelsea nu kommer trumma på rätt så rejält.

Gästande Everton fortsätter att ta 1-0 segrar på hemmaplan men på bortagräs är man inte mycket att hänga i granen. Laget har endast tagit en bortaseger på 13 försök i ligaspelet och mäktat med ynka 8 mål. Sean Dyche kommer försöka spela på 0-0 men på Stamford Bridge och ett pånyttfött Chelsea så kommer det inte hålla hela vägen.

Chelsea spikas av!

Match 4 : Wolves – Leeds X2

Expected goals: Wolves 27,1 – Leeds 33,9

Mål per match: Wolves 0,7 – Leeds 1,2

Stora chanser skapade/säsong: Wolves 23,0 – Leeds 31,0

Wolves kämpade tappert senast mot Newcastle men fick se sig besegrade med 2-1. Tränare Lopetegui har infört en mer passningsorienterad fotboll och man vann exempelvis bollinnehavet mot Newcastle med 58% – 42%. Wolves kämpar fortfarande med en diger skadelista och förutom Diego Costa så är bland annat även Hugo Bueno och Pablo Sarabia indisponibla.

Wolves har blivit klara favoriter till denna match men jag är inte beredd att hålla med riktigt. Leeds gjorde en fin match senast mot Brighton där slutresultatet skrevs till 2-2 och lagen är mer jämna än vad strecken säger. Anfallsstjärnan Rodrigo är tillbaka och det är just den tyngden i fram som Leeds har saknat. Jag håller det amerikanska mittfältslåset McKennie-Adams högt och här ser jag goda möjligheter till poäng för Leeds.

Jag väljer att plocka hemmalaget helt och går på en X2 med fint spelvärde!

Match 10: Reading – Hull 2

Expected goals: Reading 36,0 – Hull 38,1

Mål per match: Reading 1,1 – Hull 1,1

Stora chanser skapade/säsong: Reading 22,0 – Hull 41,0

Vanligtvis starka hemmalaget Reading har inte gått att känna igen på senare tid och man förlorade senast sin fjärde raka match, varav två av dessa matcher spelades på hemmaborgen. Säsongen håller på att få en rejäl pyspunka och man kommer med all sannolikhet hamna på en mittenplacering med varken chans för playoff eller risk för nedflyttning. Skadelistan är fortsatt lång och nu får även mittfältaren Ndiaye står över efter ett rött kort senast.

Hull förlorade förvisso senaste matchen mot Burnley men det har de flesta lagen gjort i denna liga. Hull har blivit mer robusta sedan man plockade in Liam Rosenior som tränare och han har verkligen lyckats stadga upp laget. Intressant till denna drabbning är att Hull vunnit sju av de femton senaste mötena lagen emellan medan Reading endast lyckats vinna två av dessa. Detta är en match där strecken kommer bli relativt jämna och då kan det vara bra att ta ställning. Jag förväntar mig ett hungrigare Hull mot ett relativt håglöst Reading och när tvåan innehåller spelvärde så är detta en väldigt intressant spik.

Jag håller Hull i handen till denna match och spikar tvåan!

Match 12: Stoke – Norwich 1

Expected goals: Stoke 48,8 – Norwich 49,2

Mål per match: Stoke 1,3 – Norwich 1,4

Stora chanser skapade/säsong:Stoke 44,0 – Norwich 50

Fjortonplacerade Stoke mot sjuan Norwich. Detta kan väl bara sluta med en bortaseger? Nej, så enkelt kommer det inte bli. Stoke är verkligen på uppgång och man har tagit sju poäng på de tre senaste matcherna och samtliga matcher har spelet sett mer än övertygande ut.

Norwich kommer med en skakig form och det såg inte alls bra ut mot Sunderland (0-1) och nu senast mot Huddersfield (1-1). Stoke kommer försöka ta tag i taktpinnen från start inför hemmapubliken och här är känslan att man har stora möjligheter att rida vidare på den fina form man är inne i.

Jag väljer att steka Norwich helt här och gå på den fina spikettan!

Länk till andelsspel:

spela.svenskaspel.se/spela-tillsammans/ombudslag/22506-garantens-stryktips/spel/2223743/3936165

Utmanaren's andelsspel

Se fler andelsspel från Utmanaren