Speltips

V64 Jägersro 30/1-24 med Axevalla-Carlson

V64 ® 30 januari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V64 Jägersro 30/1-24 med Axevalla-Carlson

Jag har skrivit travtips i 12-13 år nu och ibland är det rätt skönt och näst intill tvunget att ta någon dags ledighet från det. Speciellt i söndags då besvikelsen efter lördagens V75 inte hade lagt sig. JJ Another Vinn som vann V75-3 hade jag aldrig fått med, men det borde blivit sex rätt istället för fyra. Jag gör ju oftast klart mitt system under natten till tävlingsdagen och ändrar väldigt sällan, det är om någon spik blir struken som det blir aktuellt. Nu fick jag dock en äcklig känsla när Ulf Ohlsson byttes ut mot Magnus A Djuse i V75-5 bakom Utah Hornline. Visst, Stenströmer som tränar sade att hästen är bättre i ledningen och att det förmodligen skulle bli för tufft, men kuskplusset var ganska rejält den här gången. Jag valde dock att inte ändra och då blev det som det blev givetvis. Sedan är det självklart att jag skulle haft med Game Brodde i sista, men han föll liksom mellan stolarna den här gången. Nåväl, man får alltid chans till revansch när man sysslar med spel på hästar och till slut så sitter allt på rätt plats…

Ikväll är det alltså V64 på Jägersro och tyvärr är inte ett enda lopp fyllt. Det är åtta, nio hästar i näst intill varje lopp och det är riktigt tråkigt att se. Tyvärr ser det lika illa ut på Åby på torsdag… Nåväl, kvällens omgång är inte helt iskall ändå då det trots allt finns en del fina skrällar som blir totalt borttappade. Så nu kör vi!

Spikarna:

V64-2: 7 Gold Cap BR

Fick rena drömloppet senast med ryggar fram till 400 kvar. Avslutade bra men kunde inte ta sig förbi Hamilton Atout som fått bestämma i ledningen. Gjorde det ändå bra och visade fin form. Har fått en liten pust efter det och har hittat en fin uppgift här. Det lär bli samma upplägg som sist, dvs ryggar så länge det går och sedan försöka blåsa ner de som är framför till slut. Jag tror man lyckas med den uppgiften ikväll och spikar.

V64-3: 8 Vanity Flair

Hamnade i tredje inner senast, men fick fritt med 350 kvar och avslutade mycket bra till andraplatsen. Hade dock för långt fram till ledande och vinnande Shejk som var riktigt bra, men Vanity Flair såg riktigt fin ut. Täta starter ska inte vara något problem och åttondespåret spelar ingen större roll då han inte är någon raket från start ändå. Har sin bästa bit till slut och jag är helt inne på att han bara växlar ner alla över upploppet ikväll.

Skrällbud:

V64-1: 7 Moira Boko

Visade lite förbättrad form senast och är bättre än vad hon presterat på slutet. Kan avsluta vasst och med en fin resa och lite flyt på vägen så kan det gå.

V64-4: 8 High Class Photo

Bra i grunden men väldigt galoppbenägen. Har bra fart i sig när han väl går felfritt och skulle han få för sig att hålla sig till trav hela vägen så kan han mycket väl blåsa ner alla till slut.

V64-5: 6 Booster Broline

Riktigt fin vid segern senast och visade full form. Kan få en fin position här då han kan öppna bra och han har dessutom en väldigt rapp avslutning att tillgå. Med i segerstriden ikväll igen.

V64-6: 4 Amorcer Levallo

Har fått tre lopp i kroppen efter en lång frånvaro och borde vara kraftigt på gång. Kan en del när han är frisk och på humör, men distansen kanske inte är hans allra bästa. Har en vass spurt att tillgå och är inte helt golvad ändå.

V64-ranken:

V64-1: A: 6-4 B: 1-7-5-3 C: 2 D: 8

V64-2: A: 7 B: 10-12-5-1-8 C: 4-6-3-9 D: 2-11-13

V64-3: A: 8 B: 2-3-4 C: 1-7-5-9 D: 6

V64-4: A: 1-7 B: 4-8-3-9 C: 2 D: 6-5

V64-5: A: 10 B: 6-4-7-9 C: 8-1 D: 5-2

V64-6: A: 1-7 B: 3-10-4 C: 6-5-9 D: 8

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V64”, säljs i 10 andelar á 96:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V64” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande kväll!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson