Speltips

V65 Axevalla 1/3-24 med Axevalla-Carlson

V65 ® 1 mars, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V65 Axevalla 1/3-24 med Axevalla-Carlson

En riktig praktskräll, spelad till 0,40%, och ytterligare två smällar, spelade på 6,67% och 4,13%, banade vägen för ett enda system som överlevde förra fredagens V65-omgång på Axevalla. Riktigt lika besvärligt tror jag inte det blir idag, men att det blir bra betalt, det är jag ändå inne på. Även denna fredagen är det alltså min hemmabana Axevalla som kör V65 och det ser, som ni förstår, väldigt intressant ut.

Idag är det också dags för valfri balans igen! Barfotaförbudet är borta för den här gången och det lyser knallrött i startlistorna. Många kommer bli kraftigt förbättrade barfota och det kan såklart gå åt andra hållet också. Men nu får tränarna i alla fall bestämma själva igen!

Tänk på att V65 startar kl 12.45! Nu kör vi!

V65-1, 2640a:

7 Kadabra Dream hade en hopplös uppgift senast, men gick helt ok över upploppet och hade nog lite sparat över mål. Barfota runt om för första gången är klart intressant och att han blir favorit är helt i sin ordning. Avslutar alltid vasst och är med på målfotot. Jag plockar dock med några till här som kan utmana och framförallt då 6 Ready To Roll som sällan gör ett dåligt lopp och trivs bra över distansen. Kan utmana med sin vassa spurt. 5 Global Billboard gör en intressant årsdebut. Kan en hel del, men tränaren varnar för att det kan fattas lite i honom. Kapaciteten finns dock. 8 Emilion är stark och har han hittat formen igen så kan han definitivt utmana om segern. Sista strecket till 1 Kondor Dream som är klart bäst barfota kommer gå så idag. Lite bättre än raden och kan slå till här.

Rank: A: 7 B: 6-5-8-1 C: 4 D: 2-3

V65-2, 2140:

Ett oerhört lågklassigt lopp och här ligger dagens skräll på lut. Tipsettan dock till 6 Wilma Express som satt fast senast med en del sparat. Kommer hon till ledningen är mycket vunnet och hon kan hålla undan. 9 Carlos Moneyman har visat att farten finns, men han är inte helt lätt att få runt felfri. 7 Västerbo Yes Box har inte varit som bäst i årets starter. Kan få en fin resa här och är klart intressant. 11 Red Pond’s Luna är i bra form och gör säkert ett bra lopp igen. Kan mycket väl dyka upp i segerstriden, men det kan lika gärna strula rejält på vägen. Nej, jag tar den säkra vägen ut här och streckar alla…

Rank: A: 6-9-7-11 B: 12-3-8-1 C: 13-2-15 D: 5-4

V65-3, 2640a:

2 Ready For Take Off gjorde debut i regi Haapakangas senast och fick visserligen andra ytter, men en bra bit bak i fältet. Avancerades framåt med 900 kvar och kunde krypa ner i tredje inner med 600 kvar. Det blev dock en liten miss då hästen framför kastade ankar runt sista kurvan, men Ready For Take Off avslutade bra via open stretch som klar tvåa och såg fin ut. Här är det spetsläge direkt då han är startsnabb och man går också all in med barfota runt om för första gången samt jänkarvagn. Lägg till det en offensiv Jepson i vagnen så blir det ännu bättre. Jag tror helt enkelt han leder det här runt om och spikar utan att tveka.

Rank: A: 2 B: 4-6 C: 1-7-9 D: 8-5-10

V65-4, 1640a:

4 Dats Tore gjorde några riktigt bra lopp förra året och visade att han är med i kulltoppen. Gör en spännande årsdebut här och fick ett fint utgångsläge. Det kan såklart saknas lopp i kroppen, men visst är han ett segerbud direkt. 9 Önas Spartacus vann busenkelt från ledningen senast och såg fin ut. Distansen är inget han gynnas av, men blir det tempo på det hela kan han plocka ner de på styrka den sista biten. 7 Win Together är ute över rätt distans och är väldigt startsnabb. Laddas han för fullt kan han dyka till ledningen och kan i så fall hålla undan. Med dessa tre är loppet heltäckt…

Rank: A: 4-9-7 B: 10 C: 5-1-8 D: 2-3-6

V65-5, Stolopp, 2140a:

10 Sabasi ståtar med tre raka segrar helt plötsligt efter att ha inlett karriären på ett annat sätt. Blir bättre för varje start och visade fin skalle senast. Med i segerstriden igen. 6 By Credit Hanover avgjorde på ett bra sätt senast och är i kanonform. Kan öppna ganska bra och kommer få en fin position. Räknas tidigt. 7 Norris avslutade vasst senast och såg fin ut. Kan öppna riktigt snabbt och laddas för ledningen. Hittar man dit kan det hålla hela vägen. 3 Nolby Palema gjorde comeback senast och fick fritt först med 100 meter kvar. Hade lite sparat över mål och lär vara ytterligare förbättrad med lopp i kroppen. Kan få en fin resa här och går starkt till slut.

Rank: A: 10-6 B: 7-3 C: 4-2-1-9-8 D: 5-11

V65-6, 2140:

1 Flight To Paris galopperade bort sig direkt i starten senast men brukar vara stabil som ett lås annars. Formen är dock bra och han kan öppna riktigt bra. Lyckas han hålla upp ledningen är han hästen att slå. Jag dubblar dock med 3 Simb Lone Star som man väntat in barfotakörningen med. Man gjorde två skoförsök under vintern men det funkade inte. Betydligt bättre barfota och kommer få en fin resa här. Har en vass avslutning och är med i segerstriden.

Rank: A: 1-3 B: 12-11-5-7 C: 2-6-10-8 D: 4-13-9

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. V65-systemet heter givetvis ”Carlsons V65”, säljs i 10 andelar á 166:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V65” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande start på helgen!

/Niclas

Se fler andelsspel från Niclas Carlson