Speltips

V75 Åby 10/2-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 10 februari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Åby 10/2-24 med Axevalla-Carlson

Förra veckans V75-omgång på Solvalla blev lite väl favoritbetonad och endast 2200:- för sju rätt. Den här veckan kan det bli 2200:- igen, men då för fem rätt…. Det är en vidöppen och svårlöst omgång på Åby och det kan smälla rejält. Lägg därtill att det då är jackpot så kommer det bli bra betalt för sju rätt idag, den saken är säker. Nu kör vi!

V75-1, Diamantstoet, 2140:

I söndags kväll jublade jag när jag såg att Bold Face var med i loppet. I tisdags kväll byttes det till förbannelse, då hon blev struken. Loppet blev vidöppet efter det och kräver en del streck. Tipsettan till 12 Kathrine SH som är i bra form och nästan alltid levererar. Hon är ruskigt snabb till slut och med ”Rally-Calle” i vagnen kan hon blåsa ner alla till slut. 9 Cascabella är också väldigt snabb den sista biten, men också väldigt ojämn. Är hon på rätt humör så är hon med i matchen och blir farlig över upploppet. 4 Brilliant Flair är i fin form men har inte fått chansen på slutet då Per Lennartsson varit rätt så försiktig i styrningarna. Det lär väl inte bli vildare nu när Örjan hoppar upp, men nog kommer hon få chansen i alla fall och hon kan speeda vasst. 1 Vikens Takecool fick ett spännande läge då hon kan öppna bra, men jag tror man släpper till första bästa för att utnyttja open stretch till slut. Kan flytta på sig den sista biten och är inte helt golvad. 14 Mill Cava är uppåt i form och kan haka på i någon bra rygg. Kan skrälla till med lite flyt på vägen. 8 I Love Faux Depart har vikt ner sig i ledningen två gånger på raken nu. Idag lär det bli en ryggresa och det kan vara till nytta för henne. Snabb till slut och kan plocka ner de.

Rank: A: 12-9 B: 4-1-14-8 C: 7-13-10-6 D: 2-3-5-11

V75-2, Klass 1, 2640a:

Lurigt även i näst lägsta klassen och även här behövs det en del streck. Tipsettan till 12 Utah Southwind som var fin senast och vann på ett bra sätt. Styrkan har han och han kan gå en rejäl repa sista 5-600. Med i segerstriden igen. 5 Cassius Clay DE fick fritt för sent senast och avslutade bra men hann inte fram. Formen är det inget fel på, men distansen är ett frågetecken. Han är dock ett hett segerbud och ska givetvis streckas. 9 Gasparito vann enkelt från ledningen senast och tog en välförtjänt seger. Distansen är helt rätt för hans del och formen är bra. Kan gå ett tufft slutvarv och är inte golvad. 6 Böhmaren gick i dödens hela vägen senast och bara stegade undan över upploppet i snygg stil. Gör sällan ett dåligt lopp och är med i segerdiskussionen igen. 11 Drill gick bra efter startgalopp senast och visade att formen är på väg på allvar. Kan avsluta vasst och ska inte nonchaleras här. 10 Dogleg blandar och ger i insatserna, men är bra i grunden och distansen är ett plus. Kan han hitta en bra rygg att gå i kan han bli farlig till slut, bara han håller ordning på benen. Sista strecket till 8 Capitano som även han är väldigt ojämn av sig. har han en bra dag kan han sänka alla med sin styrka och ska inte glömmas bort.

Rank: A: 12-5 B: 9-6-11-10-8 C: 1-2-4-7 D: 3

V75-3, Diamantstoet, 2140a:

2 Mose Eagle blir klar favorit här, men hon fick en fin resa senast och borde ha vunnit för att få godkänt. Hon kanske inte är bättre än så? Jag går emot istället och tar omtag på 3 Daytona Roc som jag spikade förra lördagen. Då galopperade hon bort sig efter 100 meter då Goop laddade iväg med henne. Hon är snabb ut, men här ser jag helst att hon tar sig ner på innern direkt och få rygg ledaren. Hon är snabb som en vessla till slut och via open stretch tror jag hon spurtar ner alla. Rygg ledaren och slut, helt enkelt!

Rank: A: 3 B: 2-4-5-9 C: 12-11-7-6 D: 1-8-10

V75-4, Lärlingslopp, spårtrappa, 1640a:

6 Dancing Days har sett lysande ut på slutet och hon var fin vid spurtsegern senast. Formen är med andra ord så bra den kan vara och hon får en segervan kusk i vagnen idag igen. Hon kan öppna snabbt men jag tror man kommer söka ryggar idag för att kunna spela ut den vassa speeden till slut. Jag tror hon bara blåser ner allt och alla över upploppet och tar hem det här.

Rank: A: 6 B: 5-3-12-1 C: 11-10-4-2 D: 9-8-7

V75-5, Klass 2, 1640a:

Favoritseger eller skräll? Är 5 Billionaire Face lugn och reglerbar så har han en toppchans till att ta hem det här, men han kan bli stekhet också och då blir det jobbigt. Jag garderar då han ännu är orutinerad. 9 Nalanji Boko gör årsdebut och är svårbedömd, men visade fina takter förra året och har en vass avslutning. Inte helt borta om formen finns där. 10 I Am Don Max gör även han årsdebut, men här vet vi att det är bra tränat, annars plockar Malmqvist inte ut hästarna på V75. Kan även han avsluta vasst och är med i segerstriden. 7 Patricia Bo fick sent fritt senast och avslutade fint. lurigt spår såklart, men hittar hon en hygglig position så kan hon ta dem till slut. 6 All The Way Cal är i bra form och kan öppna snabbt. lär utmana favoriten om ledningen, men kan även han bli hetsig och besvärlig. Håller han sig lugn kan han vara med i segerstriden, han är bra i grunden. Sista strecket till 8 Rustico som satt fast med rubbet kvar senast. Spåret är förstås iskallt, men han kan gå en rejäl avslutning sista 7-800 och är inte golvad på något sätt.

Rank: A: 5-9-10 B: 7-6-8 C: 2-4-12-1 D: 3-11

V75-6, STL Champions, 2140:

2 Tuppen reparerade en rejäl galopp kort efter starts senast på ett lysande sätt och gick bra till slut. Får antingen ledningen eller mest troligt rygg ledaren här och är visslande snabb till slut. Hett segerbud! 1 Doctor Gio klarade fjärdespåret senast men galopperade efter 125 meter istället då han blev lite generad av andra hästar. Jag tror han klarar starten och i så fall sitter han i ledningen. Kan bli svårfångad då och är ett givet streck. 13 Four Guys Dream hoppade bort en framskjuten placering senast, kanske t.o.m segern. Han kan gå riktigt rejält under slutvarvet och trots en svår uppgift så går han inte att räkna bort. 12 Beartime hade en omöjlig uppgift senast men avslutade vasst i skymundan. Han är enormt snabb till slut och inte helt borta här heller. 3 Scotch Brodde är lite trög av sig, men är i bra form och distansen passar bättre idag. Kan få en fin resa här och är inte helt avsågad. 10 Declan är ojämn av sig och borde ha vunnit senast. Kan dock blixtra till ibland och kan skrälla om allt klaffar för honom.

Rank: A: 2-1 B: 13-12-3-10 C: 9-7-15-6 D: 5-14-11-4-8

V75-7, Silverdivisionen, 1640a:

10 Combat Fighter avslutade sylvasst förra lördagen efter att blivit lite störd 400 kvar. Är i dunderform och blir det bra tempo på loppet gynnas han enormt. Är ruskigt snabb över upploppet och kan mycket väl blåsa ner alla. 3 Doge As glimtade till några gånger förra året och visade vad han kan. Ojämn, men kapaciteten finns och han är stark till slut. Segerstrider! 9 Crown Wise As är tillbaka i Sverige och gör debut i ny regi här. Kan få en fin resa och är snabb till slut, inte helt omöjligt att han kan gå förbi alla den sista biten. Sista strecket till 4 Hannibal Face som haft lite otur på slutet. Formen är bra och han tål att gå hela vägen. Kan krossa alla från dödens om han är på rätt humör och ska inte glömmas bort här.

Rank: A: 10-3 B: 9-4 C: 1-7-8-11 D: 2-5-6

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 321:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson