Speltips

V75 Åby 12/8-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 12 augusti, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Åby 12/8-23 med Axevalla-Carlson

Åby Stora Pris var ett riktigt superlopp förr i tiden som brukade samla toppen av Europaeliten och ibland t.o.m någon amerikanare. De senaste åren har det dock inte lyft riktigt och nu går Åby all in med Åby World Grand Prix nästa år. 6 miljoner till vinnaren borde ju locka den yppersta eliten, trots att loppet ligger lite halvtokigt till i kalendern.

Årets upplaga har blivit starkt kritiserad pga avsaknaden av stjärnor. Man byggde loppet på San Moteur och Etonnant, men fransmannen försvann snabbt medan den svenske gunstlingen valde Sundsvall Open Trot om två veckor istället. Plötsligt stod Åby där med byxorna nere utan något dragplåster… Nu fick man ändå ihop ett hyfsat bra startfält, sett efter vilka som finns att tillgå och Jon Walter Pedersen ska inte hängas för det, han har gjort vad han kan. Men visst längtar man efter nästa år redan…

Det är ju STL-finaler också och det är alltid intressant. Loppen blir ganska jämna och det blir lite extra körning i loppen när det handlar om finaler. Det gynnar mina spikar idag och känslan är att det kan bli några skrällar på vägen också. Men nog tjötat, nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2140a:

5 Hankypanky Pinkman har tjusat oss med riktigt fina insatser på slutet och han har imponerat med sina speedresurser. Blir rättmätigt favorit här och har en bra chans, men det är lite tuffare emot nu och han är inte lika klar som spelprocenten säger. 4 Dragonfly fick en fin resa i rygg ledaren senast och avslutade bra efter en perfekt lucka. Kan öppna bra och siktar på rygg ledaren här också och då det finns open stretch på Åby så passar det ju bra. Han är nog lite bättre än vad vi tror. 11 Kapten Brodde var bra senast och visade fin klass. Det kan bli en tung resa igen men han klarar det och ska inte räknas bort. 9 Kingslayer Pellini gick ett starkt slutvarv senast och håller sin fina form. Kan avsluta vasst och är inte golvad i det här gänget.

Rank: 5-4-11-9-2-3-6-12-8-10-7-1

V75-2, Silverdivisionen, 2140a:

6 Behind Bars vinner inte ihjäl sig, men såg mycket fin ut senast när han satt fast med gott om krafter kvar. Kan få en fin resa här och har bra bett i spurten. Kan blåsa ner de till slut och är ett givet segerbud. 9 Charliebrown Effe var tillbaka i gott slag senast och gick riktigt starkt sista 700. Avgjorde enkelt till seger och såg fin ut igen. Kan avsluta ruskigt vasst och är med i striden igen. 8 Karat River öppnade bättre än någonsin senast och tog ledningen i en väldigt snabb öppning. Gick undan med krafter kvar sedan och var mycket bra. Risigt läge här men har en riktigt bra avslutning och kan blåsa ner alla över upploppet. 7 Mellby Joker hängde med hyggligt senast efter en tuff öppning. Är enormt snabb från start och laddas mot ledningen. Kan hålla hela vägen därifrån om han slipper press. 11 Mr Mah Can följde med bra i ryggar senast och avslutade helt ok som fyra. Fick återigen ett besvärligt läge, men med lite flyt på vägen är han med och slåss om segern över upploppet då han har en bra spurt att tillgå. 3 Mustang Racer är inte i någon superform, men hängde med hyggligt förra lördagen ändå. Han har mer än så i sig och ”Bergharn” är inne på att de täta starterna ska väcka upp honom. Jag har jagat honom ett bra tag dessutom och vägrar släppa honom… 12 Laredo Boko är i bra form men fick ett hopplöst läge. Kan han hänga med i en bra rygg kan det dock bli bra då han är snabb till slut.

Rank: 6-9-8-7-11-3-12-1-2-5-10-4

V75-3, Ragnar Thorngrens minne, 2140a:

6 Danger Bi fick visserligen en fin resa senast men imponerade då han bara gick undan till en enkel seger. Han är riktigt bra i grunden och det kan mycket väl bli en repris här, men det finns några bra motbud som jag inte vill släppa. 2 Make It Schermer blev stekhet i ledningen senast och drog iväg i ett stenhårt tempo, men höll undan på ett bra sätt. Halvvarvet längre idag vilket är ett minus för hans del, men skulle han hålla sig någorlunda lugn så klarar han det också. Leder loppet länge, kanske hela vägen. 5 SIP har inte imponerat alls i Sverige hittills och frågan är om det finns någon gnista kvar? Han såg dock lite förbättrad ut i Finland näst senast och senast sköt han till bra efter en väldigt passiv styrning. Kan han duga här? Kanske… 8 Hurricane DK hängde med hyfsat senast i en väldigt snabb avslutning och såg fin ut. Tråkigt läge här, men hittar han en bra rygg att gå i så biter hans sylvassa spurt bra över upploppet. Storrysare tillsammans med 1 Hilton som Jeppe Juel pratat gott om väldigt länge. Gick bra senast och kanske är rejält på gång nu? Kan få en fin resa här och med fritt spår över upploppet kan han mycket väl skrälla till.

Rank: 6-2-5-8-1-11-10-7-4-3-9

V75-4, Klass 2, 2140a:

9 Always A Pleasure fick en perfekt resa senast och avslutade vasst till en enkel seger. Lär vara ytterligare förbättrad med det loppet i kroppen och har tränat bra efteråt. Han är väldigt snabb till slut och jag är helt inne på att han blåser ner allt och alla under de sista 500 meterna här. Jag går emot mina principer om att aldrig spika i den lägsta klassen och gör just det idag…

Rank: 9-3-5-4-7-10-6-11-12-1-8-2

V75-5, Bronsdivisionen, 2140a:

10 Smile Silvio gjorde ett topplopp senast då han sändes fram i fjärdespår till dödens efter 700 meter. Knäckte ledaren i början av upploppet men fick ge sig med 10 meter kvar mot en smygkörd Carloforte Font. Här är jag inne på att det blir bra tempo i loppet, vilket gynnar Smile Silvio och han har en sylvass avslutning att tillgå. Jag tror att han bara blåser ner alla över upploppet och att vi får se Peter sträcka upp högerarmen i skyn strax efter mål. Spik!

Rank: 10-6-2-5-11-8-4-12-1-3-9-7

V75-6, Bertil Knutssons minne, Diamantstoet, 2140a:

15 ston i en spårtrappa som sträcker sig över 1,2 miljoner. Det är fördel för de mer meriterade stona, men vi vet också att det är här den största chansen till skräll finns. Jag streckar alla och hoppas på just en skräll. Tipsettan till 10 Ultra Violet som gör kanonlopp mest hela tiden och får André Eklundh att framstå som en toppkusk. Hon är i fortsatt toppform och lär ta sig fram till dödens i ett tidigt skede av loppet. Kan sänka alla därifrån och ska tas på allvar även den här gången. 14 Nova Mahiron är stenhård och gör nästan alltid bra lopp. Tål att göra en del jobb på vägen också, samtidigt som hon är väldigt snabb till slut och bara ska vara först över linjen. Med i segerstriden här också. 15 Collier IT var riktigt vass från ledningen senast. Helt annat läge nu, men har visat att hon går bra i ryggar också och har en vass spurt. 13 Isabelle Cash gick ett starkt slutvarv senast och sluggade sig till en knapp seger. Bra form och ska räknas tidigt även här. 7 Celiaz såg inte bra ut senast men det var flera av Gocciadoros hästar som inte såg bra ut den dagen. Är stenhård och har ett tungt slutvarv att tillgå. 3 Destiny Effe vill helst springa och glänsa i ledningen och det finns väl en viss risk till att det kan bli så. Blir det någon annan position för henne är hon borta. 1 Our Pearl har minst pengar på sig, men det är hon lyckligt ovetandes om. Är i bra form och kan smyga med fint här och får hon fritt i tid kan hon blåsa ner de med sin vassa spurt. 12 Olga Utca blandar och ger, har hon en bra dag kan hon blåsa ner alla över upploppet. Som sagt, jag streckar alla….

Rank: 10-14-15-13-7-3-1-12-11-9-6-4-8-2-5

V75-7, Åby Stora Pris, 3140a:

4 Power är tillbaka i eliten och han är i fin form. Avslutade vasst i Norge näst senast och gick ok i Hugo Åbergs senast. Bättre distans nu och han siktas mot ledningen. Kommer han dit har han en bra chans och ska räknas väldigt tidigt idag. 9 Hades Du Vandel fick en blytung resa senast men höll strålande och gjorde ytterligare ett topplopp. Han är stark och tål tuffa upplägg, kan sänka alla med sitt tunga slutvarv igen. 5 Feydeau Seven fick gå i dödens under slutvarvet senast och kunde inte stå emot Best Ofdream Trio till slut, men gjorde ändå ett bra lopp. Bättre distans för hans del idag och han är riktigt snabb den sista biten. Kan spurta ner de till slut och är ett givet segerbud.

Rank: 4-9-5-11-8-10-3-6-2-12-7-1

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 334:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Njut nu av en riktigt fin tävlingsdag och så trycker vi dit sjuan också!

Imorgon är det GS75 på Åmål. Då kör man loppen i högervarv, alltså åt fel håll och det är alltid lite lurigt. Då kör vi igen!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson