Speltips

V75 Axevalla 15/4-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 15 april, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Axevalla 15/4-23 med Axevalla-Carlson

Veckans V75:a avgörs på min nya hemmabana Axevalla och det är alltid trevligt och kul. Själva omgången är också trevlig och kul, vilka lopp man har fått ihop! Det ser väldigt öppet och lurigt ut och jag blir förvånad om favoriterna bara radar upp sig i den här omgången. Det finns nämligen en hel del hästar som jag tycker blir brutalt bortglömda idag och som rensar störtskönt i kuponghögen.

Jag ska givetvis ut till banan för att se allting live. Har ni vägarna förbi så kom gärna fram och hälsa, det är alltid kul att snacka trav! Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2140:

1 Lozano Di Quattro hoppade bort sig senast i utgången av första kurvan när ”Flash” skulle ta ner honom i banan. Det klarade hästen inte av och därav galoppen. Kördes bara runt efter det utan att pressas. Nu har han innerspår i volten och det är sannerligen inget plus för den här hästen. Han har bara gått i volt två gånger och den senaste gången, när han förvisso hade bakspår, höll han på att gå åt andra hållet i starten. Kapaciteten har han, men det ser ut som att det blir trafikproblem. Men hittar han ut i tid är han given i segerstriden. Jag har dock en annan tipsetta och det är 9 El Vego Khalifa som gjorde ett starkt lopp på Åby senast. Formkurvan pekar rätt upp och han kan få en bra resa här. Gynnas av det långa upploppet och plockar ner många till slut, kanske alla. 6 Ove Palema hade en hopplös uppgift senast men gick hyggligt till slut. Fint läge här då han är startsnabb och jag är inne på att han tar hand om ledningen. Kan mycket väl leda detta runt om. 3 Fönix Vang gick på innerspåret hela vägen senast och avslutade bra via open stretch. Formen är som den ska och han kan få en fin resa här. Går alltid starkt till slut och ska inte nonchaleras. Slutligen plockar jag med 11 Teanie. Han var seg och tråkig senast och var inte som bäst. Nu blir det Magnus A Djuse i vagnen plus barfota runt om för första gången. Djuse brukar ju få fart på allt han kör och hästen har en ruskig avslutning när han är på humör. Smäller till alla över upploppet till 2-3 %?

Rank: 9-6-1-3-11-7-10-2-4-5-12-8

V75-2, Klass 2, 1640a:

5 The Real Ragnar tror jag är den bästa hästen i fältet och jag var inne på att spika. Men samtidigt så tycker jag han borde ha avgjort senast och han blev lite väl mör över upploppet. Kort distans hanterar han bra och han går starkt till slut, så jag tycker han har en bra chans men vågar inte spika. 3 Gold Eagle visade toppform senast då han efter en stor startgalopp gick en visslande långsida och ett vasst upplopp, bara för att bli tvåa, slagen med en nos. Det var i monté, men han går bra i trav också och han har ett fint läge då han kan öppna bra. Kommer han till ledningen kan han bli svår att nå. 6 Noble AF är jämn och säker och trivs bra med dagens förutsättningar. Snabb ut och lär hitta en bra position. Segerstrider om han inte hamnar i dödens. 9 Email spräckte segernollan senast och på vilket sätt han gjorde det. Såg ruskigt fin ut och fler segrar lär komma. Kan få en trevlig position här och med samma avslutning som senast så kan det bli en succéartad repris här. 10 Balzano Da Quattro hade en tuff uppgift senast och den blev inte enklare när han galopperade kort efter start. Gick bra efter det och såg ändå fin ut. Formen är bra men kort distans är inte riktigt hans favorit ändå. Han går dock urstarkt till slut och det långa upploppet gynnar honom. Barfota runt om för första gången också… Kan överraska alla om allt klaffar. 2 Walking The Wire hängde med bra bakom fina Always A Pleasure senast och visade fin form. Öppnar bra för att sedan släppa och med fritt i tid är han med i matchen. Räkna med att hemmahästen är laddad inför den här uppgiften!

Rank: 5-3-6-9-10-2-4-11-1-12-8-7

V75-3, Silverdivisionen, 1640a:

Även här var jag nära att spika men till slut så blev det en kvintett istället. Tipsettan till 1 Balboa Lux som är en riktigt bra häst. Han är startsnabb och jag har svårt att se någon ta ledningen från honom. Formen är bra och om inte resan har satt ner honom och han slipper alltför tuff press (typ 05 första 500) så kan han mycket väl hålla undan till seger. Men det ser ut att bli tuff körning från start och därför garderar jag. 8 Hidalgo Heldia är ett riktigt fartmonster som älskar att dra på i hårt tempo. Gjorde precis så senast och försvann till en överlägsen seger. Kan dock fuska lite med travet emellanåt och är inte helt säker på benen än. Jorma lär ladda vad som går från start och hittar de en bra position så är man med i matchen. 3 Golden Guard har sett finare än någonsin ut på slutet och känslan är att han har tagit ett snäpp till i utvecklingen. Även han är snabb ut men kommer nog sikta in sig på en fin resa i t.ex andra ytter. Har en sylvass avslutning också och ska räknas tidigt i det här gänget. 12 King Of Everything satt fast med allt sparat senast och såg ut som en dröm. Risigt läge nu förstås, men blir det vansinneskörning där framme så biter hans avslutning bra till slut och han kan mycket väl vinna det här. 6 Corsaronero Font satt också han fast senast och såg fin ut. Har också en vass avslutning att tillgå och blir aktuell med toktempo där framme.

Rank: 1-8-3-12-6-5-9-11-4-2-10-7

V75-4, Diamantstoet, 2140:

Som vanligt när det gäller Diamantstoet så är det en eller alla som gäller. Idag väljer jag en och det är 10 Make It A Star. Hon visade fin form senast då hon flög fram över upploppet efter en passiv och lite klantig styrning av Markus B Svedberg som körde alldeles för sent. Men hästen visade vad hon kan över ett upplopp och såg smällfin ut. Nu är det Örjan i vagnen idag och det är inget minus precis. Jag tror Örjan väljer en bra rygg att gå i fram till 3-400 kvar och då tror jag hon bara forsar iväg från resten av fältet.

Rank: 10-4-3-11-13-12-5-7-1-15-6-2-14-8-9

V75-5, Paralympiatravet, försök 3, 2140a:

1 Pinto Bob är startsnabb och visade fin form senast då han avslutade vasst efter en sen lucka. Såg fin ut och fick drömläget här. Det ryktas om att Bergh har haft dåliga träningsförhållanden under de senaste dagarna, men nog blåser han till ledningen här och kör så länge lampan lyser? Det kan hålla hela vägen. 7 Cicero TG galopperade bort sig i årsdebuten senast men det får kusken ta på sig. Hästen är ruskigt bra och kan öppna fint. Finns kanske en liten chans ändå att han får ta över ledningen och då blir han svår att nå. Segerstrider även från andra positioner. 10 Aetos Kronos vann på ett övertygande sätt senast och det såg ut som den riktige Aetos Kronos igen. Glädjande för alla runt hästen förstås, men nu är det återigen upp till bevis om han är tillbaka på riktigt eller inte. Normalt sett så är han med i segerstriden med sin sylvassa avslutning. 9 Unico Broline vann årsdebuten men utan att glänsa. Lär dock vara rejält framflyttad formmässigt med det loppet i kroppen och vi vet ju hur bra han är. Avslutar som en raket och Sofia har givetvis vässat upp honom inför den här starten. 11 Hede Darling är en riktig tuffing som börjar hitta formen på allvar igen. Han tål att göra en del själv i loppen och räds inte dödens, samtidigt som han kan gå riktigt starkt under slutvarvet. Kan krossa allt och alla här om han har en bra dag. 3 Hades De Vandel är även han stark och kan gå en rejäl repa till slut. Att man åker hit med hästen visar att man tror på honom och felfri kan han blanda sig i striden.

Rank: 1-7-10-9-11-3-12-8-4-5-2-6

V75-6, 2640:

Dagens svåraste lopp? Ja, i alla fall om man ser till antalet hästar jag tar med… Tipsettan till 3 Strängnäs Palema som gjorde ett ruskigt bra lopp senast. Det blev dödens efter en snabb start från tolftespåret och han tryckte ledaren till galopp i sista sväng. Blev dock snuvad på segern i sista steget och det var en sur andraplats. Här lär Crebas ladda för ledningen och därifrån kan han bli svår att ta ner. Hästen går dock bra från andra positioner också och ska ses med en hygglig chans här. 1 Swish The Cash drog på i bra tempo i comebacken/årsdebuten senast men åkte dit kort före mål ändå. Har hög kapacitet och skulle han återigen hitta ledningen så kan det vara game over för de andra. Men han är ojämn också och loppet senast kan sitta kvar i benen fortfarande… 6 Louis var bara blek senast och trivs nog bäst i ledningen. Lär laddas för det och lyckas man med det är han en av de som kan vinna. Men missar han ledningen är han nog borta ur segerstriden. 10 Combat Fighter satt fast med rubbet kvar senast och såg ruskigt fin ut. Distansen gillar han och han har en ruskig avslutning att tillgå. Kan knäcka alla över upploppet till glada 2-3 %. 13 Albert Zonett var överlägsen i ett ganska enkelt gäng senast. Såg dock fin ut och är på väg mot formen igen. Han är stark och har ett tungt slutvarv, men är också ojämn och kan lägga ner rörelsen när som helst. Har han en bra dag är han med i segerstriden såklart. 8 King Of Djazz kördes till ledning efter 400 meter i årsdebuten senast och fick sedan bestämma som han ville. Avslutade bra och höll undan till en enkel seger. Kan han smyga med i en bra rygg här så kan han blåsa ner de till slut och är inte helt borta. En som trivs bra över distansen är också 9 Max Håleryd och han trivs extra bra med Björn Goop i vagnen. Avslutar alltid vasst och har han inte för långt fram så kan han ställa till med en överraskning. Jag avslutar med att ta med 11 Starbec’s A To Z som hade det tungt i Norge senast. Banan passade inte alls och den starten glömmer vi bara. Han är svår i volten men går han iväg felfritt så har han både styrka och snabbhet för att avgöra det här. Lär komma flygandes över upploppet och det är inte helt otroligt att han hinner fram.

Rank: 3-1-6-10-13-8-9-11-14-7-15-5-4-12-2

V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

”Alla” gapar om favoriten 4 Robthebank, men jag har inte sett storheten i honom än, även om han avslutade bra efter startgalopp senast. Nej, jag går emot och spikar istället 5 Laredo Boko som direkt i årsdebuten bara gick ut och krossade alla från dödens. Det var i samma lopp som Robthebank, men jag tror att Berghs häst vunnit även om favoriten gått felfritt. Nu är det ”revanschmöte” men jag tror som sagt stenhårt på att Laredo Boko visar sig vara bäst igen och spikar.

Rank: 5-11-7-4-8-9-10-6-3-1-12-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Idag har jag två system öppnade, dels ”Carlsons stora” som jag presenterar här och dels ”Carlsons lilla” som tas ut så sent som möjligt och kan skilja sig mot systemet som visas här.

Carlsons stora” säljs i 10 andelar á 400:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas! Ni hittar till andelen via denna direktlänken.

Carlsons lilla” säljs i 10 andelar á 96:- och kan varvas max fyra gånger. Ni hittar till andelen via denna direktlänken.

”Carlsons stora” – systemet:

Vi siktar som vanligt högt och jag hoppas det blir en riktigt fin vårdag på Axevalla idag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson