Speltips

V75 Bjerke 11/6-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 11 juni, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Bjerke 11/6-23 med Axevalla-Carlson

Ramstad Balder bröt ut och bromsade bort segern i sista steget, medan Andreas Lövdal körde bort Isabelle Cash i sista sväng när han såg till att vinnaren kom ut i ryggen. Två knappa förluster för mina spikar igår alltså, sammanlagt var de slagna med ett huvuds marginal… Tråkigt nog gjorde jag bort mig i sista och fick inte med LL Royal, så det stannade vid fyra rätt. Men vi får en snabb chans till revansch idag!

Det är nämligen dags för Oslo Grand Prix på Bjerke och då är det V75 som gäller igen. Idag t.o.m med en liten minijackpot som norrmännen varit snälla att slänga in… Omgången ser kanske iskall ut vid första anblicken, men det finns en del konstiga och svaga favoriter och visst finns det några skrällar som kan slå till. Vi tar chansen i alla fall! Nu kör vi!

V75-1, Stayerlopp, 3140:

Favoriten: 6 Feydeau Seven

Har gjort fyra starter i Hamres regi och väntar fortfarande på första segern. Har inte imponerat så här långt och ser klart ansträngd ut i aktionen. Dessutom sätter jag ett stort frågetecken för viljan, finns den ens kvar? Iskall favorit i mina ögon och jag tror inte han tar hem det här.

Tipsettan/spik: 2 Freedom

Avslutade vasst senast men hade för långt fram för att kunna hota om segern. Är i bra form och fick ett mycket intressant läge. Lär köras till ledningen tidigt och därifrån tror inte jag att någon kan röra honom. Det är ”bara” för Åsbjörn Tengsareid att köra i rätt tempo så kommer de andra aldrig ikapp. Distansen är inga problem för hästen och jag är helt inne på att de leder det här runt om.

Skrällbud: 13 Delight Classic

Är i bra form och har en riktigt vass avslutning. Men bakspår och 40 meters tillägg drar ner segerchanserna rejält. Kan nypa en plats som bäst.

Sammanfattning: Svag favorit som ratas och jag spikar ledaren!

Rank: 2-7-12-13-6-4-1-8-10-11-3

V75-2, 2100a:

Favoriten: 1 Cool Trix

Vann behagligt från ledningen senast och är i fin form. Är dock ingen raket från start och kan hamna knepigt till här. Möter dessutom klart tuffare motstånd idag och jag tror inte ett dugg på honom.

Tipsettan: 9 Tearsinheaven

Fin vid spetssegern näst senast och gick bra senast också. Ska kunna få en fin resa här och kan gå riktigt starkt under slutvarvet. Om inte Peter somnar längs vägen så kan de definitivt avgöra det här på ren styrka.

Skrällbud: 4 The Pirate

Gjorde årsdebut senast och fick gå i dödens under slutvarvet. Krafterna tröt sista 150 och han visade inget extra då. Lär dock gå framåt rejält med det loppet i kroppen och kan öppna riktigt bra. Kan hamna bra till och är inte helt golvad.

Sammanfattning: Ytterligare en svag favorit som får det jobbigt, jag tror det räcker med mina fyra.

Rank: 9-5-7-4-2-1-3-6-10-8

V75-3, Alm Svartens äreslopp, 1609a:

Favoriten: 8 Tangen Bork

Fick fritt sent i Elitkampen senast och avslutade bra men var utan chans att utmana om segern. Uselt läge här, kan öppna bra men hur gör man? Jag tror han backas ner från start och då kan det bli tufft att hinna ikapp, trots att han har bra fart i sig. Kan vinna, men jag är långt ifrån säker på att det blir så.

Tipsettan: 10 BW Rune

Är i toppform och fick fritt för sent i Elitkampen, men avslutade som ett skott. Mycket bra näst senast också då han reparerade en startgalopp på bästa sätt. Bakspår över kort distans är ingen höjdare, men han är ruskigt snabb till slut och jag är inne på att han kan blåsa ner de över upploppet idag.

Skrällbud: 4 Järvsöodin

Satt fast i Elitkampen med en del krafter kvar och såg fin ut. Kan få en riktigt fin resa här och kan även han avsluta vasst. Inte borta på något sätt och helt bortglömd.

Sammanfattning: Lurigt läge för favoriten bäddar för skräll? Jag tar alla hästarna här…

Rank: 10-9-2-8-4-6-3-5-1-7

V75-4, Trond Anderssens minneslopp, 1609a:

Favoriten: 7 Clarissa

Såg bedrövlig ut på Åby senast och var långt ifrån fräsch den dagen. Har varit hemma i Italien och fräschats till igen inför detta. Har enorm kapacitet när hon fungerar och det kan vara så att hon har en ny uppvisning här, men med tanke på hur hon såg ut senast så är det givet med gardering.

Tipsettan: 6 Filippa BJ

Fick inte helt fritt invändigt senast och höll på att klättra över ledaren. Hade nog vunnit med en hel lucka och såg riktigt fin ut. Hon är snabb från start men det finns några invändigt som också är det. Har en vass avslutning och är ett hett segerbud här.

Skrällbud: 3 Thai Sansa

Fick en fin resa senast och avslutade som en missil över upploppet till en lätt seger. Gynnades av tokkörning där framme, men gjorde det klart bra. Kan öppna bra och får en fin resa här. Med fritt spelrum sista 300 blir hon farlig även här.

Sammanfattning: Osäkerheten kring favoriten och det faktum att Jorma oftast bara kan köra i ledningen gör att jag tar med ett gäng här. Danskarna kan skrälla.

Rank: 6-2-7-3-10-9-8-1-5-4

V75-5, 1609a:

Favoriten: 2 Floris Baldwin

Brakade sin vana trogen till ledningen senast och hade sedan total uppvisning då han okörd vann på en topptid. Såg jättefin ut och formen är där den ska vara. Möter dock tuffare motstånd nu och det kan bli tufft att leda hela vägen, även om det kan gå.

Tipsettan: 5 Hierro Boko

Satt fast i tredje inner i sitt försök i Sweden Cup och hade allt kvar över mål. Han kan öppna bättre än han gjorde då och jag är helt inne på att han får en fin resa här. Har en ruskigt vass speed och kan mycket väl blåsa ner alla över upploppet. Dessutom bättre kusk idag!

Skrällbud: 10 Hede Darling

Satt i en dålig rygg i sitt försök till Sweden Cup, vilket straffade sig över upploppet då han trots en bra avslutning var chanslös på en finalplats. Distansen är i kortaste laget för honom, men om han får gå iväg i tid så kan hans styrka fälla avgörandet här till slut. Det är en bra häst i grunden så han ska inte räknas bort.

Sammanfattning: Det kan gå undan rejält här och de två mest betrodda finns det lite frågetecken för. Kan bjudas in till en skräll här och jag tar ett gäng…

Rank: 5-7-10-2-1-3-9-8-6-4

V75-6, 2100a:

Favoriten: 8 B A Superhero

Gick ner i tredje invändigt i Fyraåringseliten senast och satt kvar där in på upploppet då Bo Westergaard försökte skaffa ett eget spår den sista biten. Han fick precis plats på banan och störtdök till tredjeplatsen med bra fart över mål och höll på att skapa en rejäl olycka direkt efter mål. Var riktigt fin vid segern näst senast och helt klart är det här en väldigt bra häst, men var hamnar han från det här läget?

Tipsettan: 3 Thewinnertakeitall

Riktigt fin vid segern näst senast och var på väg mot en ny seger senast när han plötsligt tappade travet och galopperade i sista kurvan. Har fått en liten paus efter det men har tränat fint och fick ett bra läge här. Kan öppna riktigt fort och det är inte helt otroligt att han leder detta runt om.

Skrällbud: 2 Diapason

Kanske bästa hästen i fältet men har inte fått till det alls i år. Hade krafter kvar när han hoppade bort sig senast och formen är nog lite bättre än vad raden visar. Han har hög kapacitet och fungerar han fullt ut – då vinner han detta.

Sammanfattning: En stark trio som blir svårrubbad.

Rank: 3-2-8-7-4-1-10-9-5-6

V75-7, Oslo Grand Prix, 2100a:

Favoriten: 2 Get A Wish

Är knapp favorit i skrivande stund och han är i riktigt fin form. Var överlägsen från ledningen senast och såg enormt fin ut. Ruskigt startsnabb och leder länge här, men jag tror inte han håller hela vägen…

Tipsettan/spik: 5 Oscar LA

Smällfin vid en lätt seger i ett billigt lopp senast men intrycket var mycket bra. Är på väg mot toppformen och Jocke Lövgren ville egentligen varit med i Elitloppet, men fick ingen plats. Det blir ingen ledning här, men han går alltid starkt hela vägen in i mål och jag är helt inne på att han är starkast och bäst över upploppet. Spikas!

Skrällbud: 3 Hades Du Vandel

Kanske inget riktigt skrällbud så, men jag har honom som andrarankad i loppet. Gick starkt i Paralympiatravets final senast och visade fortsatt toppform. Har inte startat sedan dess men ska träna fint och vara fräsch. Kan lägga beslag på andraplatsen här också…

Sammanfattning: Det är helt enkelt dags för Lövgrens topphäst att visa hur bra han är.

Rank: 5-3-2-8-4-1-9-6-7-10

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 229:- och varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Ni hänger väl på?

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson