Speltips

V75 Bollnäs 20/1-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 20 januari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Bollnäs 20/1-24 med Axevalla-Carlson

Veckans V75-omgång avgörs på Bollnästravet och när jag såg startlistorna i söndags kväll suckade jag djupt. Det såg inte speciellt roligt ut och favoriterna såg svårslagna ut. Men nu är det annat ljud i skällan… Idag går vi för de större pengasäckarna! Ni som hängt med ett tag vet ju att jag inte kan spela ett system för 3000:- för att vinna 5000:-, det funkar liksom inte i min värld. Så jag gör som jag brukar, garderar storisarna och drar till med ett häftigt tvåhästarslås och två riktigt fina spikar. Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2140:

3 Global Caps blir jättefavorit här och jag förstår det. Han var riktigt fin senast då han mosade en så bra häst som Netflix trots dödens och bara gick undan till en lätt seger. Nu är det dock voltstart och vanlig vagn, dessutom lite tuffare emot. Han kan såklart vina loppet, men det är absolut inte säkert och till den spelprocenten ska han garderas. Tipsettan går till 5 Rajon som hoppade bort segern med knappa 100 meter kvar senast. Han blev lite rädd när man ryckte huvan enligt tränaren och det köper jag rakt av. Går han iväg felfritt blir han en tuff nöt att knäcka och han kan mycket väl ta revansch idag. 7 Benchmark är i bra form och avslutade bra senast. Kan öppna bra och laddas mot ledningen. ”Tarzan” låter uppåt i sin krönika i GT/Expressen och det kan absolut bli en seger för femåringen här. 12 Liberty Boko avslutade vasst näst senast men hoppade bort sig direkt i starten i finalen efter det. Har fått en liten pust och kommer nu åter, laddad till max. Han har en sylvass avslutning och har dessutom MAD i vagnen, det kan gå hela vägen. 11 Everglo Lemon utkämpade en härlig duell mot 4 Oh Cean senast då den senare gick i ledningen. De var sida vid sida under slutvarvet men Everglo Lemon fick ge sig kort före mål. Kan även han rejält och är med i matchen idag. Totalt bortglömd… 8 Erjon gick också han i dödens senast och höll klart bra. Formen är fin och med fritt utrymme i tid så kan han hinna fram till seger.

Rank: A: 5-3 B: 7-12-11-8 C: 10-6-4-9 D: 2-1

V75-2, Klass 2, 1640a:

5 Grace Trot blir klar favorit här och det köper jag inte alls. Visst har hon vart bra och sett fin ut, men det har varit i enkla sällskap och hon går upp i klass nu. Jag tror hon får det tufft idag och spikar emot istället. Ja, jag bryter mot mitt tidigare ”löfte” att inte spika i lägsta klassen… Men 2 Light In har ett perfekt läge då han är startsnabb och David Persson åker inte från Axevalla till Bollnäs för att peta näsan eller se på omgivningarna. Han åker dit för att vinna och det gör man bäst från ledningen. Hästen ska dessutom gå med jänkarvagn för första gången samt även ett norskt huvudlag, också det för första gången. Två spännande ändringar och jag tar chansen att spika.

Rank: A: 2 B: 3-5-6-7-9-4 C: 11-8-10-1 D: 12

V75-3, Silverdivisionen, fördel ston, 2140a:

1 Barbro Kronos kommer bli lördagens skrikhäst då ”alla” kommer gå på henne. Markus B Svedberg meddelar att han ska köra i ledningen så länge lampan lyser och då kan det bli bra tempo för det är flera som vill dit. Det gynnar mitt tvåhästarslås och båda kommer från mersmakande insatser. 11 Kayla Westwood fick en fin resa i rygg på vinnande Decision Maker senast och hade en del krafter kvar över mål. Såg väldigt fin ut och är enormt snabb till slut. Jag är helt inne på att hon är med i segerstriden men utmanas av stallkamraten 10 Run N’Cola som avslutade som en demon senast. Han är också i fin form och väldigt snabb till slut. Jag tror att dessa två gör upp om segern och steker därmed de mer betrodda.

Rank: A: 11-10 B: 1-8-6-2 C: 12-9-5 D: 3-7-4

V75-4, Stampings lopp, Kallblodsdivisionen, 2140:

10 Stumne Fyr är enormt flyfotad och avslutar alltid snabbt. Har dock 40 meters tillägg och det kan bli en del strul på vägen. Han är dock så bra att han mycket väl kan runda hela gänget och vinna utan problem. Men jag tycker ändå han ska garderas, särskilt då jag hittat omgångens stora drag här och det är 8 Björlifanner. Han kom liksom aldrig in i loppet senast och hängde i stort ett bara med. Men formen är bra och nu känner Marcus Lilius hästen lite bättre. Han mötte Stumne Fyr på just Bollnäs för en månad sedan och stod då lika start, nu står han 20 meter före och det är superintressant. Har han hugg på de med 4-500 kvar kan det bli riktigt spännande då han är vass till slut. Under en procent… 14 Oppgårdsdrängen fick rena drömresan senast och tackade för det genom att enkelt kliva förbi till seger. Kan ta rygg på favoriten här och göra en repris på det loppet. Han är snabb till slut så helt omöjligt är det inte. 2 Guli Fantom återföll till gamla galoppsynder senast men gick snabbt mellan galopperna. Blev nu nerstruken till innerspår och det kan vara både himmel och helvete för hans del. Han är ojämnt startsnabb men kliver han iväg i rätt gångart så kan han leda loppet länge, kanske hela vägen. 5 Eld Tekno drog på i ledningen senast men fick ge sig över upploppet när Stumne Fyr var för stark. Formen är bra och får han en fin resa så kan han utmana om segern här.

Rank: A: 10 B: 8-14-2-5 C: 15-4-13-3 D: 6-9-11-12-7

V75-5, Gulddivisionen, 2140a:

Här har vi då omgångens megalampa i form av 2 Phoenix Photo. Han har sett kalasfin ut i de två senaste starterna som han vunnit enkelt från ledningen och formen är klart bra. Och visst, det ser ut som att han kommer till ledningen här också och får bestämma i lustempo, för att sedan rinna undan till seger. Det kan mycket väl bli så, men jag litar inte på Örjan som kan somna till i loppen ibland och han har kört bort storfavoriter förr. Dessutom finns det ett helt koppel spurtstarka hästar som utmanar, så helt hundra är det inte. 6 Axel Ruda hängde med ok senast i rygg på just Phoenix Photo. Hittar han en bra rygg att gå i är han läskigt snabb över upploppet och kan blåsa ner de. 5 Rome Pays Off lär laddas mot ledningen men osäkert om han tar sig dit. Kan dock tugga på rätt bra i dödens och han är inte helt golvad ändå. 3 Milliondollarrhyme kan fortfarande avsluta vasst och formen är bra. Med en fin resa så är han med i matchen till slut. 9 Xanthis Coktail är även han i fin form och gjorde en bra insats senast. Kan också avsluta som ett skott och är inte het avsågad. 12 Dwayne Zet har äntligen hittat tillbaka till sig själv igen och var fin vid spetssegern senast. han är både stark och snabb och kan definitivt vara en utmanare till segern här. 10 Dark Roadster har en riktigt vass avslutning men är bäst över kort distans. Men med en smygresa så funkar det över dagens distans också.

Rank: A: 2 B: 6-5-3-9-12-10 C: 7-4 D: 8-1-11

V75-6, Diamantstoet, 2640:

15 ston som inte alltid tar i så det knakar ska ut över lång distans… Det kan sluta hur som helst och jag blir inte förvånad om vi får en jätteskräll här. Jag streckar alla 15 och hoppas på det, men tipsettan går till 10 Xerava CD som är i bra form och avslutade starkt senast. Kommer hon bara ut från innerspåret i tid så är hon ett tidigt segerbud här. 7 Conrads Anette spurtade vasst senast och såg fin ut. Kan öppna bra och Jörgen lär ladda för ledningen. Kan leda runt om i så fall. 4 Solöns Skrammel vill dock också till ledningen då hon i princip bara går därifrån. Distansen klarar hon och hon är inte helt borta. 8 Penthouse är i fin form och och har en vass avslutning. Hittar hon fritt i tid är hon med och gör upp om segern. 11 Florence Ima kan också flytta på sig till slut och är inte borta i det här sällskapet. Men som sagt, jag streckar alla och jobbar in en jätteskräll, varför inte 5 Honesty som jag tycker blir väldigt bortglömd. Hon kan en hel del och distansen skrämmer henne inte. Felfri kan hon dyka upp i segerstriden.

Rank: A: 10-7 B: 4-8-11-1-6-3 C: 9-2-5 D: 15-13-14-12

V75-7, Bronsdivisionen, fördel ston, 2140a:

5 Esposito blir klar favorit men jag gillar inte hur han ser ut. Han blir lätt hetsig och drar iväg i eget tempo och det brukar kunna straffa sig till slut. Jag tror han åker på stryk idag av min spik, 1 Jewilla. Hon har fått ett riktigt kanonläge här då hon är snabb ut och ”Tarzan” låter väldigt uppåt. Det blir jänkarvagn och eventuellt helstängt huvudlag idag. Kan leda runt om men om favoriten drar iväg fungerar hon bra i ryggar också. Kan avsluta sylvasst och jag tror hon bara blåser förbi till en lätt seger.

Rank: A: 1 B: 5-2-4-10 C: 8-6-3-12 D: 9-7-11

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 334:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel som vågar gå mot de större pengarna och få en riktigt spännande eftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson