Speltips

V75 Eskilstuna 18/11-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 18 november, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Eskilstuna 18/11-23 med Axevalla-Carlson

Veckans V75:a är ingen vanlig sådan. Det är nämligen dags för finalerna i Breeders’ Crown och de utgör huvuddelen av loppen den här lördagen. Sundbyholmstravet strax utanför Eskilstuna arrangerar som vanligt numera och hela omgången ser otroligt intressant ut med svårlösta lopp och en fet jackpot på det. Jag är inne på att vi kan få se några oväntade vinnare och därmed få en fin slant för sju rätt. Nu kör vi!

V75-1, Smedträffen, Gulddivisionen, 1640a:

Vi inleder med Gulddivisionen, något som nästan aldrig inträffar. Favorit ser 1 Comes With Age ut att bli, som uppanmäld i sin Gulddebut! Vad tänker de tidiga spelarna med? Han är visserligen snabb ut, men kan inte svara ut både 2 Dark Roadster och 3 Chapuy, och därmed borde han vara rökt redan efter 50 meter. Nej, han lämnar vi åt Harry Boy-spelarna. Min tipsetta är 6 Dats So Cool som är i sitt livs form. Han fick en tuff resa i dödens senast men höll riktigt bra som trea och såg klart bra ut. Här lär han få gotta sig i någon rygg ett tag och då blir han livsfarlig till slut, speciellt om det gått för fort där framme. 10 Phoenix Photo avslutade vasst i snöyran förra lördagen och är även han i bra form. Gynnas om det blir tokkörning där framme och tar ner många till slut, kanske alla. 9 Rome Pays Off har hittat stilen igen och kan även han avsluta sylvasst. Får förmodligen en fin resa här och jag är inne p att han är med i segerstriden idag. 3 Chapuy gjorde comeback senast och behövde det loppet. Han är som en blixt från start och laddas stenhårt för ledningen. Kommer han dit säljer han sig dyrt och det är inte otroligt att han leder runt om. 2 Dark Roadster är i fortsatt superform och han har perfekta förutsättningar här. Även han är snabb som en vessla från start, men kan gå bra bakifrån också. Lär vara med i segerstriden igen.

Rank: A: 6-10 B: 9-3-2 C: 7-4-1 D: 8

V75-2, Breeders’ Crown, treåriga hingstar/valacker, 2140a:

5 Fame And Glory ser ut att bli den mest spelade hästen i hela omgången, vilket förbryllar mig en aning. Visst, han är jättebra och vann Kriteriet på ett övertygande sätt, men då var han formtoppad deluxe. Lägg till det att han åkte på duktigt med däng senast då han inte kunde hota ledaren från dödens. Då hette det direkt att hästen var sjuk, men är han verkligen i praktslag redan nu då? Tveksamt. Jag rankar honom tvåa, för han är för jäkla bra i grunden, men jag har en intressantare etta och jag tar med ett gäng bakom också. Tipsettan går såklart till 3 Boscha Diablo som var den som nitade dit favoriten senast. Flög då till ledningen, svarade hela vägen och gick undan till slut med vad som behövdes. Tar sig förmodligen till ledningen här också och kan mycket väl leda det här runt om. 1 Holcombe Zet har fattat vad det hela går ut på nu och han har gjort sina bästa lopp i de två senaste starterna. Kan säkert öppna bättre än han visat hittills, men innern på Eskils är inte bra. Hittar han ut i tid är han med i segerstriden igen. 9 Nouri Di Quattro kördes fram i dödens med 1100 kvar senast och höll bra till andrapriset, dock en halvmil efter vinnande Holcombe Zet. Lär få en fin resa här och kan avsluta vasst, är inte alls golvad på något sätt. 12 Immortal Doc avslutade fint senast och nöp den sista finalplatsen. Iskallt läge normalt sett, men är ruskigt snabb den sista biten och skulle kunna blåsa ner alla om han har lite flyt på vägen. 8 Västerbo Exciting har tre lopp i kroppen efter en paus och kan också flytta på sig den sista biten. Kan han hitta en hygglig rygg att gå i fram till 300 kvar blir han livsfarlig över upploppet. 6 Stens Rubin flög fram över upploppet senast och är i bra form. Kan få en fin resa och det är inte otroligt att han kan trycka till alla till slut här.

Rank: A: 3-5 B: 1-9-12-8-6 C: 7-2-4-10-11

V75-3, Salatrofén, 3140:

2 Rendez Vous är favorit just nu, men han är inte i samma fina form som i somras och borde få det svårt här. Nej, jag går istället rakt ut på en som älskar förutsättningarna, nämligen 15 Ferrari Sisu. Han var rent usel i comebacken senast men behövde det loppet då han inte startat på över tre månader. Lär vara rejält förbättrad till idag och har en mer passande uppgift. Han är våldsamt snabb under slutvarvet och jag är helt inne på att han bara flyger förbi alla och avgör i god tid före mållinjen. Jagar dessutom poäng inför Sylvesterloppet på Axevalla på nyårsafton och har en etta högst upp i raden som försvinner här, därför lär man vara väldigt angelägna om att vinna det här loppet. Spik!

Rank: A: 15 B: 12-10-1-2-3 C: 6-13-7-8 D: 14-4-5-9

V75-4, Breeders’ Crown, fyraåriga ston, 2140a:

4 Queen Belina hade pausat sedan Derbystoet inför semifinalen senast och trots att hon då gick i ledningen så åkte hon dit i de sista stegen. Behövde det loppet och lär vara mycket bättre nu. Jag tror hon tar sig till ledningen igen och den här gången kan hon definitivt hålla hela vägen, men det är tufft emot och det blir gardering. 3 O’Mara Zon plockade ner Queen Belina senast och visade toppform återigen. Kan öppna bra och lär få en fin resa här. Är med i segerstriden igen och hon är väldigt stark till slut. 2 Decision Maker var riktigt fin i sin semifinal och är i kanonform. Får en fin resa, går starkt till slut och är ett givet segerbud även här. 10 Joy Sisu visade senast att hon är tillbaka i form och avslutade bra då. Går alltid snabbt till slut och kan mycket väl flyga förbi samtliga över upploppet. 5 Cabaret Artist vann norska Stoderbyt näst senast på ett bra sätt. Gick bra även i semifinalen senast och är i bra form. Kräver en smygresa fram till 3-400 kvar för att hon ska göra sig gällande, men det är ju inte otänkbart att hon får just en sådan resa. 6 Jennifer Sisu fick en tung resa i dödens senast men fixade en finalplats ändå. Kan få en bättre resa här och kan avsluta bra. Kan räcka även om hon trivs bäst i ledningen.

Rank: A: 4-3 B: 2-10-5-6 C: 1-8-12-9-11 D: 7

V75-5, Bronsdivisionen, 2640a:

6 Real Scotch gjorde ett topplopp i dödens senast och gick i närkamp med ledande Putte över upploppet, men det saknades en halv nos för seger. Visade att formen sitter där och har en mer passande uppgift nu. Går alltid starkt under slutvarvet och har en bra speed till slut. Med i segerstriden. 9 Excusez Moi gör debut för Wäjersten och kommer bli lördagens skrikhäst nummer ett. Hästen är stark och gillar distansen, men måste göra jobbet själv och det är inte helt säkert att han fixar det. Har hög kapacitet och ska ändå räknas tidigt. 8 HC’s Crazy Horse avslutade bra senast men missade BC-finalen. Går ut här istället och trots läget så kan han blanda sig i segerstriden då han alltid går bra till slut. 2 Global Above All har två raka segrar med sig och han har gjort det på ett bra sätt. Är i fin form, men är ingen raket från start och riskerar få göra grovjobbet i dödens. Det kan dock hålla ändå, då han är en riktigt stark och bra häst. 4 Tearsinheaven galopperade med 600 kvar senast men kom tillbaka på innern och hade lite sparat över mål. Är normalt sett säker på benen och gillar distansen. Kan avsluta starkt och är med i diskussionen här. 3 Farfars Dream kördes passivt senast men avslutade bra och behövde det loppet efter en liten paus. Kan få en fin resa här och ska inte glömmas bort. Jag avslutar med 10 Babsans Bankir som vann på ett bra sätt senast och visade nyfunnen form. Nu drar man skorna också vilket gör honom 30-40 meter bättre och han kan avsluta enormt snabbt. Med lite flyt på vägen kan han skrälla till här.

Rank: A: 6 B: 9-8-2-4-3-10 C: 7-11-5 D: 12-1

V75-6, Breeders’ Crown, treåriga ston, 2140a:

1 Ester Degli Dei är en ruskigt fin häst som avgjorde på ett bra sätt senast och visade fortsatt toppform. Paul Hagoort öser beröm över henne och har sagt att hon är den mest talangfulla häst han har tränat. Innerspåret är problematiskt, men hon är snabb från start och skulle kunna hålla upp ledningen. Annars kan hon sänka de från dödens också, så bra är hon. 3 Adriatica hade gott om krafter kvar i semifinalen senast och såg fortsatt mycket fin ut. Öppnar snabbt och är spetshotet mot den holländske favoriten. Går dock bra från andra positioner också och är en given utmanare. 9 Queen Of America fick ge sig från ledningen senast men det var ju då mot Ester Degli Dei. Har två lopp i kroppen efter en paus och lär vara rejält framflyttad till denna starten. Hon är väldigt snabb till slut och det är inte helt omöjligt att hon blåser ner alla över upploppet. Loppets stora skrällvarning! 4 Elegance Kronos är också i bra form såklart och gjorde det klart bra senast. kan även hon avsluta vasst och är inte helt golvad.

Rank: A: 1 B: 3-9-4 C: 2-5-6-10-11 D: 7-12-8

V75-7, Breeders’ Crown, fyraåriga hingstar/valacker, 2140a:

2 Staro Mack Crowe ser ut att bli klar favorit här och han visade fin form senast. Riskerar dock få en tung resa här och jag tror inte han klarar att ta sig förbi ledaren av loppet. För där sitter nämligen min spik, 3 A Fair Day. Han har utvecklats rejält under året och senast spetsade han från spår åtta… Han är med andra ord hypersnabb från start och jag kan inte se någon annan ledare av loppet. När han vann semifinalen på ett så enkelt sätt som han gjorde så sade jag till mig själv att spika i finalen och den känslan har inte ändrats under denna veckan. Jag tror benhårt på spets och slut för Elisabeth Almhedens stolthet!

Rank: A: 3 B: 2-4-6-1-9-7 C: 12-5-8 D: 11-10

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 312:- och kan varvas max två gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel så jobbar vi in sjuan tillsammans!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson