Speltips

V75 Gävle 20/5-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 20 maj, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Gävle 20/5-23 med Axevalla-Carlson

Veckans enda V75-omgång avgörs på Gävle och det ser som vanligt enormt intressant ut. Inte minst sportsligt sett, då vi får se flera nya bekantskaper från Gocciadoros stall, men framför allt med en av de sista biljetterna till Elitloppet som vinnaren av Prins Daniels lopp (V75-6) kan kvittera ut. Räkna med en fartfest!

Spelmässigt ser det hyggligt bra ut också. Det kanske inte blir någon fantasisumma idag, men det kan nog åka upp mot sexsiffrigt till slut ändå om ”de rätta” hästarna vinner. Det här ska bli riktigt kul och spännande! Nu kör vi!

V75-1, Silverdivisionen, 2140a:

Det är mycket snack om ”den gule” till dagens omgång och redan här hamrar jag in första spiken då Alessandro Gocciadoro kommer med 9 Blumen Indal. En riktigt stark häst som har bra fart i sig och har en väldigt bra avslutning att tillgå. Senast var han bra som tvåa bakom Boccadamo som är en ruskig häst och formen ska vara fortsatt intakt. Jag är helt inne på att Gocciadoro sänder iväg till i sämsta fall dödens redan under inledningsvarvet och därefter tror jag det är spel mot ett mål. Hästen är som sagt riktigt bra och jag tror vi får se en rejäl uppvisning.

Rank: 9-1-11-2-7-6-8-10-4-12-3-5

V75-2, Klass 2, 2640a:

Lägsta klassen över lång distans luktar skräll lång väg, så jag streckar alla här… Tipsettan går dock till 12 My Honky Tonk Man som fick en fin årsdebut och hade gott om krafter kvar över mål. Såg finare ut än någonsin dessutom. Första starten över lång distans, men jag tror han klarar det med bravur. Kan mycket väl vara vinnaren i loppet, men det kan som sagt bli en rejäl skräll också. Varför inte 9 Cash Number som har lopp i kroppen och har visat att han klarar distansen? Favoriten 7 Poleposition tycker jag är överskattad och enormt överspelad. Kan få en tung resa här och är ingen stjärna än på något sätt.

Rank: 12-8-2-3-10-9-7-6-11-5-4-1

V75-3, Bronsdivisionen, 1640a:

Till att börja med har vi en obegriplig favorit i 6 Felicia Zet som inte har imponerat hittills. Galopperade med 500 kvar i årsdebuten och såg inte bra ut. Lär inte komma till ledningen här och möter tufft motstånd. Jag tror hon är totalt chanslös! Jag plockar med sex hästar, varav samtliga fyra från bakspår… Tipsettan dock till 4 Carry Cash som gillar förutsättningarna och som inte räds dödens om det skulle behövas. 10 Mizai står lite tufft inne i loppet, men nu rycker man alla skorna och då är han som allra bäst. Kan avsluta sylvasst och är nog inte helt golvad. Dessutom ska det bli spännande att se 12 Jet Set Bond som inte fungerat riktigt i Frankrike. Gör debut för Gocciadoro och håller det fyraåriga stoet ihop travet hela vägen kan det gå ruskigt fort.

Rank: 4-5-10-12-11-9-8-1-6-3-7-2

V75-4, Gunnar Wallbergs minne, Dubbelcupen, final, 2140:

Jag och kallblod är ingen supervass kombination, det är bara att erkänna. Oftast försöker jag dock hitta en spik, men i det här loppet är det omöjligt. Därför blir det streck för alla hästarna här och så jobbar vi in en skräll här också. Näst intill ospelade 9 Holms Herkules skulle sitta fint i det läget och trots att jag har honom långt bak i ranken så är han inte helt chanslös. Barfota runt om är alltid intressant! Tipsettan dock till 7 Per Jo som är i bra form, startsnabb och får Magnus A Djuse i vagnen. Kommer de till ledningen kan han bli svårfångad! Men det är ett jämnt lopp där i stort sett vem som helst kan vinna.

Rank: 7-1-3-8-2-6-4-12-11-10-9-13-5

V75-5, Klass 1, 2140a:

Så är det dags för ”gul show” igen! 8 Doctor Gio såg enormt fin ut näst senast i Rom då han vann med gott om krafter kvar från ledningen. Senast blev det dödens och då stötte han på en mycket bra häst i form av Doctor Caf som vann lätt från ledningen. Doctor Gio höll dock bra som fyra och såg fin ut. Här kommer Gocciadoro dundra framåt direkt och jag är helt inne på att han sänker allt och alla från dödens om det behövs.

Rank: 8-3-7-12-9-1-6-10-5-11-2-4

V75-6, Prins Daniels lopp, Gulddivisionen, final, 1609a:

Vinnaren får en biljett till Elitloppet och favorit, tillika min spik, är 5 Usain Töll. Han vann sitt försök till ”Lotterian” enkelt från ledningen, för att sedan sitta fast i finalen med krafter kvar. Han är ruskigt startsnabb och jag tror stenhårt på att han tar hand om ledningen direkt. Väl där ser det ut som en toppchans och jag tror han leder detta från start till mål. Att han får Magnus A Djuse som kusk idag är bara ett stort plus!

Rank: 5-6-3-8-7-9-2-10-1-4

V75-7, Activateds stolopp, Diamantstoet, 2140:

Stoloppen brukar vara svårlösta, men jag får hålla mig tillgodo med sex streck här. Favoriten, Gocciadoros 2 Cataleya Wise As, ratas direkt då det är voltstart här och det brukar utländska hästar ha problem med. Jag tror det blir startgalopp deluxe och att hon är borta direkt. Tipsettan till 6 Golden Opportunity som har ett lopp i kroppen och lär vara rejält förbättrad till idag. Springspår och Örjan i vagnen betyder med största sannolikhet ledningen och därifrån kan hon rinna undan. Utmanas framför allt av 9 Jest som har en sylvass avslutning. 3 Conrads Anette är inte så tokig heller och får hon spara speeden till 300 kvar kan hon bli riktigt farlig över upploppet.

Rank: 6-9-4-5-7-3-11-10-2-1-12-15-8-14-13

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 300:- och varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Nu jagar vi in sju rätt!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson