Speltips

V75 Gävle 30/12-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 30 december, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Gävle 30/12-23 med Axevalla-Carlson

Gävle har den otacksamma uppgiften att köra årets sista ordinarie V75-dag. Otacksam på så sätt att den hamnar väldigt mycket i skymundan för Nyårsaftonens jättejackpot på Axevalla. Men man har ändå fått till en bra omgång med för årstiden bra klass på loppen, man har puttat ut Gulddivisionen utanför V75-kupongen eftersom det bara var åtta trötta gamlingar som orkade anmäla och man satte in ett extra kallblodslopp på V75 istället. Det gör också omgången mer öppen och sådant ska applåderas. Nu kör vi!

V75-1, Klass 1, 2140:

Ingen tvekan om att 12 Winterburn är fältets bästa häst, men han har varit borta pga sjukdom och kan sakna lopp i kroppen. Kan givetvis runda alla ändå men är absolut ingen spik. Min tipsetta går till 8 Icicle Am som det blev helt fel för senast. Får en fin resa nu och med fritt i tid är jag inne på att hon kan blåsa ner alla med sin vassa spurt. 5 Bottnas Justin kördes invändigt senast och avslutade bra när han fick fritt. Klarar han femtespåret kan det bli en offensiv satsning och det kan mycket väl hålla. 7 Dino Cream tar förmodligen hand om ledningen initialt men vill gärna släppa. Kommer luckan i tid är hon med i matchen. 2 Majestic Up är inte så tokig och har en vass avslutning. Men han ska klara av att gå felfritt från start också, något som inte är så säkert. Sista strecket till 9 Zally Gel som har haft toppform länge nu och grejade en efterlängtad seger senast. Kan avsluta enormt fort och är inte helt borta om några kommer bort på vägen.

Rank: A: 8-12 B: 5-7-2-9 C: 10-3-1-4-11 D: 6

V75-2, Kallblodsdivisionen, 2140:

9 Kleppbest flög fram sista 350 senast men hann ”bara” fram till en knapp målfotoförlust. Stort kuskplus idag och med den formen han visade senast så är han ett hett segerbud här. 4 Klack Vidar dundrade på i ledningen senast och vann till slut rätt bekvämt. Gillar ledningen bäst och det är väl ingen utopi att han siktar dit igen. Kan hålla hela vägen om han hittar till sin favoritposition. 5 Grude Trygve fortsätter att hålla sin fina form och ser ut att kunna bli en riktigt bra häst. Brottas med femtespåret, men klarar han av det så är han med i segerstriden återigen. Jag försöker lösa det här på fyra hästar och sista strecket går till 11 Vessle Moen som dock inte vinner ihjäl sig. Är i bra form och kan avsluta bra, får dessutom Örjan i vagnen idag. Kan man hitta en bra rygg att gå i så länge som möjligt kan det bli spännande över upploppet.

Rank: A: 9-4-5-11 B: 3-6-13-10 C: 1-8-7-2 D: 12-15

V75-3, E3-revanschen för ston, 2140a:

10 Blast Pad fick visserligen en fin resa i öppna E3-revanschen senast, men sättet hon avgjorde på över upploppet var glänsande. Såg väldigt läcker ut och visade fin form. Med en liknande resa här blir hon svår att stå emot till slut. 9 Waypoint Sequence är även hon i fin form och har en vass spurt att tillgå. Lär följa med i ryggar så länge det går och kan mycket väl forsa förbi till slut. 3 Notre Dame Boko höll enkelt upp ledningen senast och fick sedan bestämma. Fick dock kämpa den sista biten mot två bra hästar och höll undan med knapp marginal. Öppnar bra och tar hand om ledningen, får hon bestämma en bit kan hon bli svårpasserad återigen. 4 Selective Calling fick också bestämma i ledningen senast och gick undan på ett bra sätt. Försöker ta sig förbi de invändiga från start igen men det mest troliga är en resa i rygg ledaren. Kan slå till om luckan uppenbarar sig i tid. 8 Danceinthedark F avslutade mycket bra senast och visade fortsatt full form. Har inte vunnit lopp än, men det lär bli ändring på det snart, kanske redan idag?

Rank: A: 10 B: 9-3-4-8 C: 6-1-2-11 D: 7-12-5

V75-4, Stolopp, 2140:

14 kallblodsston utspridda på fyra volter. Låter som det kan sluta lite hur som helst… Min tipsetta är jätteskrällen 2 Väskinge Inez som inte alltid tar i hela vägen och är rätt så humörbetonad av sig. Gillar dock att gå i ledningen och lär ta sig dit direkt. Är hon på rätt humör så skulle hon kunna hålla undan. 15 Alfa Lina blandar och ger i sina insatser, men gick bra sist och visade lite form. Har en sylvass avslutning och får Örjan i vagnen idag, men har också 60 meters tillägg att ta hand om. Men det skulle kunna gå. 10 Dån Klara är i ruskigt bra form och kan öppna bra också. Ska dock inte bli ensam för tidigt då hon kan slå på bromsen och galoppera istället. Får hon en pangstart och tar sig fram mot ledaren tidigt blir hon nog släppt till ledningen och då är det ändå en bra chans. 7 Klack Tilla glimtar till ibland och gör bra lopp. Har ett lopp i kroppen efter en liten paus och är inte så tokig när hon fungerar. Kan smyga med länge och har en vass speed att tillgå. Inte helt golvad. 12 Klack Nova vinner inte ihjäl sig men är inte så tokig ändå. Formen är bra och även hon kan avsluta som ett skott om allt löser sig på vägen. Sista strecket till högkapabla 11 Suså ÖK som dock haft ett svagt år. Gör nu debut i Fredrik Franssons regi och är väldigt svårbedömd. Har dock bra fart i sig och med en del flyt på vägen så kan hon brotta ner de till slut. Helt omöjligt är det inte.

Rank: A: 2-15-10 B: 7-12-11 C: 9-8-1-6 D: 5-3-4-13

V75-5, Bronsdivisionen, 1640a:

Han kom till Sverige i våras med ett rykte om att vara en supersnabb travare som skulle tjäna grova pengar i Sverige i år, kanske mest av alla Gocciadoros hästar. Snabb var han direkt, vann på 10,4 och man undrade vad som skulle kunna stoppa honom. Men efter den lysande debuten på svensk mark började det strula för honom och det var inte förrän i september på Eskilstuna som man kände igen honom igen. Efter det var han dock riktigt blek i Norge och efter den starten flyttades han till Adrian Kolgjini. Gjorde debut i den nya regin på Åby senast och gav oss en uppvisning som vi sent glömmer. Han såg helt lysande ut och visade återigen att han är en bra häst med alldeles för lite pengar på sig. Han heter Danao Degli Dei, har spår 2 idag och vinner det här hur enkelt som helst. Blir omgångens i särklass mest spelade häst, men vi får tugga i oss det…

Rank: A: 2 B: 7-4-6-8-10 C: 3-1-9-5 D: 11-12

V75-6, Diamantstoet, 2140:

15 Future Sox har avslutat rykande vasst två starter i rad nu och är i lysande form. Har ett intressant läge här och kan hamna bra till direkt. Kan hon hitta en bra rygg att gå med i fram till 300 kvar blir hon livsfarlig över upploppet. 7 Brilliant Flair fick inte helt fritt senast och hade krafter kvar över mål. Är startsnabb och jag är helt inne på att hon tar hand om ledningen här. Kan mycket väl hålla hela vägen och är ett hett segerbud. 13 RK Queen kom aldrig in i loppet senast men gick ok i skymundan ändå. Lättas i balansen idag och formkurvan pekar uppåt. Kan avsluta sylvasst och ska inte nonchaleras. 9 Katrine SH avslutade starkt ute i spåren sista 300 senast och tog sig fram till en knapp men säker seger. Är i bra form och med en smygresa kan hon mycket väl blåsa ner alla ytterligare en gång. 3 Nouchka Di Quattro vann enkelt från ledningen senast och gjorde det bra. Tuffare emot idag men kan få en fin resa och är i bra form. En av flera som kan vinna loppet. Sista strecket går till 8 For Real som gick hyfsat senast mot bra motstånd. Får förmodligen en smygresa här och kan leverera en vass avslutning. Inte helt avsågad.

Rank: A: 15-7 B: 13-9-3-8 C: 1-2-14-12 D: 4-10-6-5-11

V75-7, Klass 2, 2640a:

3 Maverick Meerkat kördes väldigt passivt senast då Hanna Forslin uppenbarligen inte trodde på sin häst. Tog sig fram invändigt runt sista sväng och avslutade klart godkänt till femteplatsen och såg helt ok ut. Idag blir det Örjan i vagnen och jag förväntar mig ett mer offensivt upplägg. Hästen är stark, klarar distansen och kan gå en rejäl repa under slutvarvet. Jag tror han visar sig vara starkast över upploppet och att Örjan måttar in honom med en halv nos eller liknande. Chansspikas!

Rank: A: 3 B: 6-2-8-5-1-12 C: 7-4-9-8 D: 11-10

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Under ”Winter Burst” har jag gjort flera system, men nu återgår jag till enbart ett system. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 229:- och kan varvas max tre gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande lördagseftermiddag!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson