Speltips

V75 Halmstad 4/7-24 med Axevalla-Carlson

V75 ® 4 juli, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Halmstad 4/7-24 med Axevalla-Carlson

OBS! Ny version efter strykning….

En av sommarens absoluta höjdpunkter är såklart Sprintermästaren på Halmstadtravet och nu är det dags! 23 fyraåringar ska göra upp om 10 finalplatser först och efter det om 1,2 miljoner i förstapris i finalen. Det är dock en rätt svag årgång med endast tre miljonärer i startfältet och endast en häst som inte är svensktränad. Men det lär bli ett sevärt lopp ändå och segraren kommer hyllas rejält också.

Dessutom är det final i Stosprintern och efter försöken ser loppet vidöppet ut…

Själva V75-omgången kan bjuda på några skrällar lite här och där och det är inte helt omöjligt att det kan bli rätt så bra betalt till slut ändå. Vi gör ett försök i alla fall…

Förutsättningarna för att ta sig till Sprintermästarens final är rätt enkla. Det är de tre första i varje försök samt den bäst seedade fyran som tar sig dit.

Hoppas bara vädergudarna är snälla idag. De första prognoserna skrek ut ösregn hela dagen, men nu finns det chans till uppehåll under kvällen i alla fall. Vi hoppas på det bästa, såklart. Nu kör vi!

V75-1, Sprintermästaren, försök 1, 1609a:

2 Holcombe Zet tvingades till hårt tempo i ledningen i Fyraåringseliten senast och fick motvilligt ge sig mot två som liftat med i ryggar kort före mål. Han är snabb ut och tar han ledningen blir han såklart svårslagen, men det lär laddas från flera håll och då kan han vara sårbar… 4 Kingen Mearas är stark, snabb och tuff. räds inte att dundra fram till dödens och brotta ner de därifrån. Kanske att distansen inte är något plus än, men han är med i segerstriden här ändå. 6 Antognoni är ingen häst man förknippar med kort distans, men efter kvällen kanske man gör det? Gör en väldigt intressant start här och det surras en hel del om honom. Har Nurmos laddat rätt? 5 Boscha Diablo var ok i årsdebuten, men senast såg han inte så rolig ut och hoppade till slut bort sig. Har bra fart i sig, kommer laddas från start och man har såklart siktat hit. Kan bli riktigt farlig om han når ledningen. 1 D’Apper galopperade bort sig direkt i starten senast och kördes därefter bara runt. Såg fin ut i Sverigedebuten innan det. Kanske inte någon superraket från start och kan hamna knepigt till, men har kapacitet för att segerstrida. 8 Remember Me DE är i riktigt fin form och han gick starkt sista 500 senast. risigt läge såklart, men kapaciteten finns där och han ska inte räknas bort helt.

Rank: A: 2-4 B: 6-5-1-8 C: 7-3

V75-2, Sprintermästaren, försök 2, 1609a:

8 King Of Twilight har varit ute i tuffa sällskap på slutet men gjort det riktigt bra och är i fin form. Han är enormt startsnabb och nu är han dessutom nerstruken två spår, vilket är en jättefördel. Jag är helt inne på att han blåser till ledningen direkt och dirigerar det här runt om. Spets och slut, helt enkelt!

Rank: A: 8 B: 1-4-6-3 C: – D: 7

V75-3, Sprintermästaren, försök 3, 1609a:

1 Kuiper visade fin form senast men har varit struken efter det för hosta, alternativt spårsnuva, så formen är ändå ett frågetecken även om Wäjersten säger att han inte tappade något på det. Startsnabb och felfri tar han hand om ledningen och kan mycket väl leda runt om. 5 Caviar From Mine är dock också väldigt snabb från start och vill till ledningen. Där pekar formkurvan rakt uppåt efter en bra insats senast och han ska inte nonchaleras här. 3 Nelson Greenwood kan en hel del och var på väg mot en fin placering i Fyraåringseliten näst senast när han galopperade med 150 meter kvar. Hoppade bort sig senast också och han är inte helt att lita på. Felfri duger han dock långt här och har en stark avslutning. Kan skrälla. 8 Stens Rubin har inte fått till det i år, men har hög kapacitet när han fungerar. Risigt läge, men kan öppna bra och kan hamna hyggligt till ändå. Stark till slut och är med i striden med lite flyt på vägen. 6 Herakles Zet chansar jag bort då jag inte tror att distansen är den rätta för hans del.

Rank: A: 1-5 B: 3-8 C: 6-2-7 D: 4

V75-4, Diamantstoet, 2140:

6 Global Eyecatcher gjorde debut i ny regi senast men högg i galopp direkt i starten. Kördes runt efter det och fick ett lite skarpare jobb istället. Har mycket fart i sig och felfri duger hon väldigt långt i det här sällskapet. Är startsnabb, men inte helt säker på benen. 7 Famous Scotch är också snabb ut och den som får ledningen av dessa två har naturligtvis en stor fördel. Famous Scotch är på väg mot toppformen och är med i segerstriden ikväll. 14 Queen fick en perfekt resa senast och avslutade fint till en enkelt seger. Kan få en fin resa här också och är med i segerstriden igen. 10 Riverdale Z avslutade vasst senast och visade gryende storform. Har en vass avslutning och är ett givet segerbud här. Första barfota runt om dessutom! 13 Eva’s Yankee är i toppform och går bra bakifrån. Har en vass speed och ska inte underskattas här. 12 Safira Diablo avslutade bra i comebacken näst senast men blev lite väl het i ledningen senast. Kan avsluta sylvasst och hittar hon den rätta draghjälpen fram till 300 kvar kan det smälla till över upploppet. 11 Biscuit kan även hon avsluta vasst, men vinner inte på beställning. Kan dock slå till här om allt klaffar till 100%. 9 Kentucky Derby har gjort två bra lopp i ny regi och är i bra form. Kan avsluta riktigt snabbt och är inte helt golvad. 15 Power Vacation kan öppna bra och kan hamna bra till direkt. Går starkt till slut och med lite flyt på vägen kan hon skrälla till ikväll.

Rank: A: 6-7-14-10 B: 13-12-11-9-15 C: 8-1-4 D: 2-3-5

V75-5, Fyraåringslopp för ston, spårtrappa, 2140a:

6 Nasha har gjort två riktigt bra lopp för Jocke Lövgren hittills och sett riktigt fin ut. Kan öppna bra men går också väldigt starkt till slut. Jag tror hon har en bra chans att ta sig till ledning, men tror också att hon är bästa hästen i fältet och att hon bara vinner detta. Spikas!

Rank: A: 6 B: 11-12-5-10 C: 2-1-9 D: 4-3-7-8

V75-6, Stosprintern, final, 1609a:

3 Karaboudjan har övertygat stort i nästan varje start hittills och såg riktigt fin ut i försöket senast. Kan hamna bra till här och går alltid starkt till slut. Given i segerstriden. 1 Kitty Hawk vann sitt försök enkelt från ledningen och såg fin ut. Spetsar på nytt här och kan mycket väl leda runt om. 2 Ester Degli Dei har varit kullens drottning hittills, men hon fick ge allt i försöket för att hålla undan på målfoto från ledningen och måste rycka upp sig rejält för att ha chans ikväll. Riskerar dessutom en tung resa i dödens. 4 Lightning Stride såg riktigt fin ut senast och är i kanonform. Kan avsluta rykande vasst och är med i segerstriden igen. 9 Naomi Bros avslutade strålande i sitt försök och såg fin ut. Kan få en drömresa här och med lite flyt på vägen kan hon blåsa ner alla till slut. 5 Xia Lloyd gjorde ett topplopp senast och föll på målfoto. Kan öppna bra men det lär vara upptaget där och får då backas ner istället. Kan avsluta bra också och går inte att räkna bort. 8 Caia släppte ledningen efter halva distansen senast och det ångrade man bittert efteråt. Gick bra till slut när hon väl fick fritt och såg fin ut. Risigt läge nu, men med lite flyt på vägen är hon inte helt borta. 6 Willa Explosive avslutade bra senast och är på väg mot toppformen igen. Kan hamna lite knepigt på det, men går starkt till slut och ska inte nonchaleras helt. 10 Xanthis Ibiza och 7 Sobel Excellence behöver massvis med tur för att vinna, men åker med på systemet ändå…

Rank: A: 3-1-2-4 B: 9-5-8-6 C: 10-7

V75-7, Summer Meeting Stayer, 3140:

8 Victory Eagle gjorde ett bra lopp senast och lär vara ytterligare framflyttad med det loppet i kroppen. Kan avsluta vasst och är med och gör upp om segern. Jag dubblar med 5 Mister Jupiter som är urstark och gillar distansen, men är inte helt att lita på ännu. Felfri kan han mycket väl krossa alla.

Rank: A: 8-5 B: 15-1-12 C: 9-11-14-6-7 D: 13-10-4-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för ikväll heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 229:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande kväll!

På lördag är det V75 på Halmstad igen och då även ”Carlson & Karlsson” tillbaka. Väl mött då!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson