Speltips

V75 Örebro! Axevalla-Carlsons analys

V75 ® 4 mars, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Örebro! Axevalla-Carlsons analys

Veckans V75-omgång avgörs på Örebrotravet och det ser som vanligt otroligt intressant ut. I söndags när jag såg startlistorna tyckte jag det var en av de tråkigaste omgångarna på mycket länge, men det ändrades snabbt när jag började kolla in loppen mer på allvar. Nu ser jag spöken nästan överallt och jag är inne på att det kan bli en mycket lurig omgång. Därför drar jag till med tre spikar idag, så att jag får råd med hela tre heltäckningar…

Det är dessutom tillåtet med barfotakörning nu, vilket kan ge en del oväntade vinnare… Nu kör vi!

V75-1, Silverdivisionen, 2100a:

Bara nio hästar till start vilket inte är ok på något sätt. Klar favorit blir 6 Borups Victory som minst sagt imponerat på slutet och nu gör sin första start i Silverdivisionen. Riskerar dock få en tung resa i dödens den här gången och känns faktiskt lite sårbar. Kan dock tänkas vinna loppet ändå på ren klass. Men tipsettan hamnar på den som kommer laddas vad som går för ledningen, nämligen 5 King Of Everything. Han fick en fin resa senast och avgjorde kort före mål på ett bra sätt. Att det är Magnus Djuse som kör idag är enbart ett plus och från ledningen så har han en bra chans. 8 Behind Bars gjorde det bra som tvåa senast och visade att formen är på väg igen. Barfota runt om nu är ett ruggigt plus och trots spår åtta tror jag han är med i segerstriden ändå, då han kan avsluta sylvasst. Detsamma gäller 9 Axel Ruda som är i absolut toppform. Kan få en fin resa från det här läget och är snabb som ett jehu över upploppet. Kan bli en riktigt kul upploppsfight det här!

Rank: 5-6-8-9-7-4-1-2-3

V75-2, Klass 2, 1640:

Lägsta klassen, kort distans och voltstart. Nog låter det som bäddat för en skräll? Och det kan det mycket väl bli. Loppet är vidöppet och jag chansar inte, jag tar alla…. Tipsettan till startsnabbe 6 Solkattens Lucas som har lite tveksam form, men från ledningen kan alla hästar vinna. Givet segerbud om han hittar till spets. 2 Catch Me var riktigt bra senast och visade att han blir att räkna med här också. Och så är det ju kuskplus med Magnus… 4 Frazze gjorde en fin årsdebut och har hög kapacitet. Går han iväg felfritt är han med i matchen och ska räknas tidigt. 8 SG Mistral väntar fortfarande på första segern, men är bra i grunden och nu blir det barfota runt om för första gången. Med fritt i tid plockar han ner många, kanske alla. 1 Itso Sisu gick ok i årsdebuten men behövde loppet. Lär få en fin resa här och är med i segerstriden om han inte sitter fast. 12 Spitfire PC gjorde ett bra lopp senast och fäll med flaggan i topp. tråkigt läge, men kan avsluta vasst och är inte helt golvad ändå.

Rank: 6-2-4-8-1-12-11-7-5-3

V75-3, Express Gaxes lopp, Gulddivisionen, 2100a:

Många, inklusive mig själv, trodde nog att Gulddivisionen skulle leva upp igen nu när man får köra barfota, men det hände i princip ingenting. Den är lika blek som den varit under året och i mina ögon kan man lägga ner Guld fram till i alla fall mitten av mars. Men nu är det som det är och vi får tugga i oss det. Startsnabbe 5 Chapuy blir storfavorit och jag begriper ingenting av det. Har folk inte sett hästen över medeldistans? Att han tar ledningen, det vet vi, men lika säkert är att han stannar över upploppet med mjölksyran sprutandes ur öronen. Iskall för mig och jag går istället rakt ut på 9 Chestnut Hill som verkar hittat formen på riktigt nu. Bra vid segern näst senast och även loppet innan det. Senast kom han aldrig in i matchen, så det hänger inte jag upp mig på. Här får han en fin resa och han har en vass avslutning. Jag tror han blåser ner allt och alla över upploppet och spikar!

Rank: 9-1-6-7-10-5-2-8-3-4

V75-4, Bronsdivisionen, 1609a:

Återigen en tveksam favorit i form av 1 Castor The Star som visserligen avslutade bra senast, men hur ska han vinna det här? Det blir ingen ledning och då sitter han där, i rygg på ledaren och letar fritt. Nej, han steker jag och spikar istället den som tar ledningen, nämligen 2 So Far Away Ås. Han var fin vid segern senast och nu blir det dessutom barfota runt om. Han är snabb som en vessla från start och jag är helt inne på att han tar hand om ledningen. Sen får de andra bara se ryggen på honom… Spets och slut, helt enkelt!

Rank: 2-6-8-3-5-12-9-1-4-11-7-10

V75-5, Diamantstoet, 1609a:

Här kan det hända lite grejer och jag tar det säkra före det osäkra och heltäcker… Tipsettan till 7 Carry Cash som har tre raka segrar och är i riktigt fin form. Hon avslutade vasst senast och såg mycket fin ut. Krångligt läge här men hon går snabbt till slut och ska räknas väldigt tidigt igen. 12 Breeze flög fram över upploppet senast och hann fram kort före mål. Verkar vara tillbaka i den form hon hade som treåring då hon lovade väldigt mycket. Barfota runt om passar bäst och hon är enormt snabb till slut. Det kan gå. 11 Nina Ginto har jag väntat på ska få gå barfota runt om igen och nu är det dags! Hon blir 20-30 meter bättre då och även hon kan flyga fram över ett upplopp. Formen sitter där också! 6 Seventh Heaven håller Christoffer väldigt högt och hon har gjort det bra på slutet. Nu är det barfota även för henne och då höjer hon också sig ett snäpp. Dessutom med ”Bergharn” i vagnen idag! Spännande så det förslår…

Rank: 7-12-11-6-9-5-1-3-2-10-8

V75-6, Diamantstoet, 2140:

När strykningen av 1 Bovary Face kom under fredagen blev jag ledsen för jag hade henne som spik. Nu blev hela loppet omritat istället och då fann jag för gott att heltäcka även här. Chansen för en storskräll är rätt hög och det kan vara värt att ha med alla. Tipsettan till 12 Athena Face som var mycket bra vid segern senast. Formen sitter där, skorna ryker och hon kan avsluta vasst. Nog är hon med i segerstriden i alla fall. 15 Myse d’Erpion hoppade från start senast men gick ruggigt bra efter det och avslutade bra till tredjepriset. Känslan var att hon nog hade vunnit utan startgaloppen. Formen finns där med andra ord, nu ska Jansson ”bara” få henne att gå felfri och ta i hela vägen. Helt borttappad och kan mycket väl vara vinnaren! 2 Ess Mahatma är inte så tokig och kan öppna bra. Nu när hon fick innerspåret så ökar hennes chanser att ta ledningen och därifrån kan hon bli svår att slå. 5 Timeless är i bra form och kan avsluta vasst. Svårt spår, men felfri kan hon dyka upp i segerstriden. 7 Madame Norrgård har hoppat bort sig från start på slutet, men är kapabel för klassen och går hon felfritt här blir hon farlig till slut. Favoriten 6 Bahia är i fortsatt bra form, men inte lika snabb från start i volt som hon är med bilens hjälp. Kan bli en tung resa, men är bra i grunden och ska inte räknas bort ändå.

Rank: 12-15-2-5-7-6-4-8-9-13-10-14-11-3

V75-7, Klass 1, 2609a:

10 Al Pacino var alldeles för laddad i årsdebuten näst senast men gjorde ett dunderlopp senast då han trots dödens sista 1300 var mycket nära segern men åkte dit kort före mål. Distansen klarar han, formen pekar rakt uppåt och han går starkt den sista biten. Jag tror han rundar det här sällskapet under slutvarvet och vinner efter behag. Spikas!

Rank: 10-12-1-3-7-4-6-5-11-8-9-2

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana. Systemet för idag heter ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 327:-. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt som vanligt!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson