Speltips

V75 Rättvik 5/8-23 med Axevalla-Carlson

V75 ® 5 augusti, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Rättvik 5/8-23 med Axevalla-Carlson

Rättvik kör alltid V75 den första lördagen i augusti och så även i år. Förr om åren, när Sommartravet var igång, avslutades just den perioden med en stor final, men det är som bekant nerlagt sedan flera år tillbaka. Nu fortsätter STL Sommar istället i 10 dagar till och på så sätt även sommaren, om man nu kan kalla den här sommaren för just det.

Utdelningen på femmorna uteblev förra lördagen så det är jackpot idag, vilket höjer spelvärdet. Omgången håller ganska bra klass och som vanligt innehåller den flera tveksamma favoriter och en hel del roliga skrällbud. Jag är inne på att det kan bli en del oväntade vinnare idag och att det blir en ganska så hyfsad utdelning för sju rätt. Nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 2140:

9 HC’s Crazy Horse gjorde ett mycket bra lopp förra lördagen och hade greppet kopplat, men fick ge sig kort före mål med en liten nos mot Robthebank. Håller dock toppformen och ser kanonfin ut. Han har ett starkt slutvarv med en sylvass avslutning att tillgå och jag är helt inne på att han bara blåser ner alla under de sista 2-300 meterna här. Spik!

Rank: 9-4-7-8-3-6-10-2-11-5-1

V75-2, Klass 2, 2140:

7 Jalapeno K gick helt ok från kön senast även om han blev trött till slut. Var grymt bra näst senast då han trots elak press stod emot och vann rätt enkelt. Fick ett perfekt läge här då han är väldigt startsnabb och jag tror han bara susar till ledningen här. Toppchans därifrån och jag spikar!

Rank: 7-10-6-4-2-5-8-11-1-12-9-3

V75-3, Ego Boys minne, Gulddivisionen, 1640a:

6 Mister Hercules var svag i Norge senast och kan betydligt bättre. Hade nog fått det lite för bra efter Elitloppet och behövde det loppet. Går starkt till slut och kör de där framme lite för fort så biter han så avslutning bra. 1 Best Ofdream Trio fick gå bakifrån senast och flög fram över upploppet till en säker seger. Såg riktigt fin ut igen och formen är där den ska vara. Kan öppna ruskigt snabbt och håller han upp ledningen utan att bli stekhet så kan han hålla hela vägen. 3 Global Badman avslutade bra senast och såg fin ut. Bra läge här och han kommer få en fin resa. Är med i segerstriden. 10 Inti Boko kördes invändigt förra lördagen och hade för långt fram när han väl fick fritt med 100 meter kvar. Såg fin ut och formen är kraftigt på väg uppåt. Kan avsluta vasst och blir det för tufft tempo där framme kan han blåsa ner alla över det korta upploppet.

Rank: 6-1-3-10-9-4-5-8-2

V75-4, Siljansloppet, Kallblodsdivisionen, 1640:

12 Ramstad Balder hade allt under kontroll senast men bromsade kort före mål och blev passerad invändigt. Inte som allra bäst den dagen och har pausat efter det. Har klart bäst fart av alla i loppet, men intrycket över mål senast gör att jag inte kan spika. Bra vinstchans är det dock. 7 Kinge Svarten var bra senast men fick kämpa med aktionen och det var bra gjort att hålla sig i trav hela vägen. Han är bra i grunden och fick ett intressant läge här. Kan öppna bra och når han ledningen kan det hålla hela vägen. 6 Ros Borken skrällvann på Östersund, men därefter har han inte varit i närheten av att vinna igen. Ett one-hit-wonder? Kanske, men har ett fint läge här och ska kunna få den smygresa han behöver. Med fritt i tid kan han avsluta bra, men har han modet till det? 13 Björlifanner kördes ganska avvaktande förra lördagen och gick bra över upploppet, men hade då för långt fram. Formen sitter där, han hänger med i alla tempon och har en vass spurt. Kan fälla alla till slut. 2 Sundbo Rymling var bra senast och visade fin form. Gillar distansen och kan öppna ganska bra. Kommer han till ledningen kan han bli svårpasserad. 9 Harry Växus hamnade i en trött rygg förra lördagen och drogs bakåt till sista häst med 500 kvar. Kom tillbaka bra utan att pressas och det såg ut att finnas lite krafter kvar. Kan avsluta vasst om han är på rätt humör och får återigen Magnus A Djuse i vagnen. Ett kul skrällbud! 3 Valle Storm har inte vunnit på evigheter och har ingen rolig rad, men har hygglig fart i sig och får Örjan i vagnen idag. Lär få en smygresa och med lucka i tid kan skrällen vara ett faktum.

Rank: 12-7-6-13-2-9-3-8-11-4-1-5

V75-5, Diamantstoet, lärlingslopp, 2140a:

6 Southwind Boko är omgångens mest spelade häst och visst har hon en bra chans att ta sjätte raka segern. Hon kan dock hetsa upp sig och det är inte alltid hon lyssnar på kusken. Det finns en risk att det går för fort för henne och jag väljer att gardera. 9 Precious Thing kördes invändigt senast och gick i mål med gott om krafter kvar. Ska kunna få en fin resa här och kan avsluta vasst. Med i segerstriden. 7 Thelma MM var nära galopp i utgången av sista sväng senast men avslutade riktigt vasst efter det och hann fram till en säker seger. Med en liknande resa här blir hon livsfarlig till slut och ska inte räknas bort. 12 Global Virgin höll bra från dödens senast och är på väg uppåt i form. Jobbigt utgångsläge nu men går starkt till slut och är inte golvad på något sätt. 1 Izola Silvåkra avslutade också vasst senast och är i bra form. Bättre läge idag samt barfota igen är intressant. Med fritt i tid kan hon blixtra till.

Rank: 6-9-7-12-1-10-5-3-2-8-11

V75-6, Klass 1, 1640a:

12 Dubbio Amletico fick en fin resa senast och gjorde ett topplopp, men blev avslagen kort för mål. Visade fin form och trots det usla läget här är han inte helt borta. Kan avsluta sylvasst om allt klaffar. 4 Bettle Hanover är snabb från start och kommer han till ledningen kan det hålla hela vägen. 7 Calmass åkte på en svår skada förra året, men har kommit tillbaka på ett bra sätt och är i fin form igen. Har hög kapacitet när allt fungerar, kan öppna bra och har en vass avslutning. Med i segerstriden. 2 Yohan Hills hade lite flyt när han fick fritt senast men avgjorde på ett bra sätt och behöver inte be om ursäkt. Kan öppna snabbt och får en fin resa igen. Kan blanda sig i det hela återigen. 3 Need’em fick en tung resa i dödens senast men kämpade hela vägen och såg fin ut. Får förmodligen en fin resa här och tillhör de som kan vinna. 1 Denco’s Rioja hoppade bort sig senast men visade fin form innan dess. Är väldigt speedig och med fritt i tid kan hon blåsa ner alla.

Rank: 12-4-7-2-3-1-6-9-5-8-11

V75-7, Silverdivisionen, 2640a:

10 One Kind Of Art blev bortkörd senast då Oskar J körde alldeles för sent. Avslutade dock vasst och såg riktigt fin ut. Om Oskar är intresserad av att vinna idag har han en bra chans då distansen passar perfekt och hästen är i fin form och dessutom snabb till slut. 4 Versace Face gick i tredjespår sista varvet senast men kunde inte ta något på ledande Millmighty som bara åkte ifrån till en lätt seger. Gjorde ändå en bra insats och tog ett kliv framåt igen. Distansen är helt rätt och han går alltid starkt till slut. Med i striden igen. 5 Mustang Racer kom aldrig in i loppet från kön senast, men kan ändå bättre än så. Bättre distans idag och har han en bra dag kan han blanda sig i segerstriden här. 12 Donizetti blandar och ger, men avslutade bra senast och såg fin ut. Läget är inte roligt, men han går starkt den sista biten och är inte helt golvad. 3 Castor The Star gjorde det ändå helt ok senast trots att han åkte dit som storfavorit. Formen är kanske inte lika vass som i maj, men snor han åt sig ledningen här så kan det hålla hela vägen ändå. 2 LA Boko gjorde det bra från dödens förra lördagen och visade fortsatt toppform. Kan få en fin resa här och är väldigt speedig. Kan forsa förbi alla den sista biten.

Rank: 10-4-5-12-3-2-6-1-7-8-9-11

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V75”, säljs i 10 andelar á 268:- och varvas max två gånger. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Ni hänger väl på?

Imorgon är det V75 igen, då på Dannero med bl.a Kriteriet och Kriteriestoet för kallblod. Då kör vi igen!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson