Speltips

V75 Romme med Axevalla-Carlson

V75 ® 25 februari, 2023 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V75 Romme med Axevalla-Carlson

Förra veckans V75:a slutade med mångmiljonutdelning. Det är ingen utopi att det kan bli något liknande den här veckan! Romme kör en riktigt lurig omgång och känslan är att det blir hög utdelning återigen. Trots det går jag på tre spikar, men det är för att få med en hel hög hästar i de resterande loppen. Spikarna är inte så vilda som de kan vara ibland, vad har hänt med mig?? Äh, nu kör vi!

V75-1, Bronsdivisionen, 2140:

Svårigheterna börjar direkt! Visst, några hästar sticker ut kapacitetsmässigt, men de har ingen toppform och då drar jag öronen åt mig direkt. Tipsettan till lägesgynnade skrällen 1 Aramis Amok som var riktigt fin senast. Fick visserligen en fin resa men avgjorde på ett vasst sätt och såg lysande ut. Perfekt läge här och med fritt i tid tror jag han är med och gör upp om segern. 11 Enge Eros är mer stark än snabb och kanske att distansen är i kortaste laget. Örjan upp igen och kör man framåt tidigt så är man med och bråkar om segern. Det går inte att köra på speed med den här hästen, så han måste nog fram i dödens i alla fall. 5 Gazza BR är bra i grunden men har inte startat sedan nyårsafton. Går han iväg felfritt är han dock så pass bra att han ska kunna vara med i segerstriden. 8 Vicar var riktigt bra senast och visade full form. Här är dock läget lite emot, men hittar han ut i tid är han med i matchen. 7 Express Love gör årsdebut och det kan behövas ett lopp i kroppen, trots att han tränas av Nurmos. Dessutom är distansen ingen fördel för honom, men kapacitet finns i överflöd och han kan vara med i segerdiskussionen ändå. 10 Appasso var inte som bäst senast och kan bättre. Har en vass avslutning och det är inte helt otroligt att han sätter nosen först idag. 9 Castor The Star är väl fältets bästa häst egentligen, men han gör också årsdebut och han har haft det tufft när det gäller V75. Men löper han upp till vad han kan är han med i striden han också. Ja, ni fattar hur det kommer sluta – jag streckar alla…

Rank: 1-11-5-8-7-10-9-6-3-12-4-2

V75-2, Klass 2, 2640a:

Här finner vi omgångens mest spelade häst och det är 1 Sandokan. Han är motiverad favorit då han visat fin form och gjorde ett strålande lopp senast. Han är snabb från start och lyckas han hålla upp ledningen så blir han svårslagen. Det är dock första gången över lång distans och det gör att jag garderar rätt så rejält. 3 Sultan Sea vann över distansen senast och han gjorde det på ett bra sätt. Kan också öppna bra och lär laddas vad som går från start. Slipper han dödens är han med i matchen. 11 Cheeky Doc har två raka segrar och har sett fin ut i båda. Klarar distansen och har en vass avslutning. Ska räknas tidigt. 8 Diamant Vendil visade form senast då han var riktigt bra som tvåa från dödens. Risigt läge här, men går starkt till slut och ska inte nonchaleras. 12 Vincent Dana är i bra form och kan avsluta vasst. Dessutom med MAD i vagnen, vilket gör honom till ett måstestreck. 10 Ajlexes Abraxas fick en fin resa i årsdebuten senast och avgjorde på ett bra sätt. Kan han smyga med igen blir han farlig över upploppet. 4 Haradi avslutade vasst senast och såg riktigt fin ut. Klarar distansen och kan få en fin resa här. Inte alls omöjligt att han plockar ner de till slut.

Rank: 1-3-11-8-12-10-4-6-9-7-5-2

V75-3, American Trot, Gulddivisionen, 1640a:

Spikar måste vi ju också ha och här kommer min första för dagen: 6 Four Guys Dream. Han såg lysande ut senast då han vann enkelt från ledningen med krafter kvar och visade full form. Lär inte komma till ledningen här, men han går bra bakifrån också och om det behövs även från dödens. Jag tror han bara mosar det här gänget och vinner oavsett position. Han kan vara en häst för Elitloppet i år…

Rank: 6-3-5-7-8-1-4-10-2

V75-4, Kallblodsdivisionen, 2140:

13 Tekno Jerven är ett fartvidunder men har ruskigt svårt för att gå felfritt. Senast blev det hejdlös startgalopp, men han gick bra efter det och visade att det inte är nåt fel med formen. Nu blir det Ulf Ohlsson i vagnen och det tror jag är ett jätteplus, då han är van vid att köra knepiga kallblod. Dessutom är det voltstart och han har 20 meters tillägg så han behöver inte rusa iväg från start. Jag har känslan av att han går felfritt och då är han helt överlägsen i det här loppet. Jag går för det i alla fall och spikar!

Rank: 13-11-8-12-4-14-7-5-2-6-10-15-3-1-9

V75-5, Silverdivisionen, 2640a:

12 Certainly älskar distansen och har alltid en vass avslutning. Utgångsläget är såklart inte det bästa, men han går som sagt ruskigt starkt till slut och jag är helt inne på att han är en av dem som gör upp om segern. Stallkamraten 3 Kimi Di Quattro gjorde det bra senast men att dra tåget är inte hans melodi riktigt. Får MAD i sulkyn idag, vilket är ett plus såklart. Kommer få en fin resa och går starkt till slut, med i matchen. 7 Titan Yoda är klart bättre än raden och distansen passar alldeles utmärkt. Har ett lopp i kroppen nu och ska kunna blanda sig i segerstriden om det inte strular för mycket från start. 4 Marre’s Dreamboy gick helt ok förra lördagen och är i bra form. Bättre distans för honom idag och han lär vara med i segerstriden här igen. Jag plockar också med 8 Xanthis Coktail som är stark och tål att göra en del själv. Brukar kunna avsluta vasst och är inte helt golvad i det här sällskapet.

Rank: 12-3-7-4-8-6-11-9-1-5-2-10

V75-6, Diamantstoet, 1640:

”Ta inte många, ta alla”. Så brukar en känd spelexpert säga lite då och då och jag följer hans råd i det här loppet – jag streckar alla. För det blev ett stort gäng när jag tagit med de jag ville ha och då var det lika bra att fylla på med resten också. Tipsettan till 1 Zally Gel som fick fritt för sent senast. Här är det läge för ledningen och hon kan mycket väl rinna undan därifrån. 10 Beawinner hoppade bort sig direkt senast men har varit bra innan det. Kan avsluta sylvasst över upploppet och är helt bortglömd idag. Kan skrälla! 6 Bird Lane kom inte till ledningen förra lördagen och fick fritt för sent. Hade lite sparat och såg fin ut. Lär laddas vad som går från start och kommer hon till ledningen nu kan det hålla hela vägen. 9 Classy Knox är i kanonform och även om hon möter tuffare motstånd nu ska hon inte nonchaleras. Går starkt till slut och är med i matchen. 8 One Night Only har ett perfekt smygläge och med fritt i tid kan hon blåsa ner alla över upploppet. 3 Livi Princess HM är i kanonform och har alltid en vass avslutning. Kan få en fin resa här och är med i segerstriden. 5 Samaritana gjorde en bra årsdebut och lär gå framåt rejält med det loppet i kroppen. Är dock svår i voltstart och det kan bli en rejäl startgalopp. Felfri är hon ett hett segerbud. Jag vill varna lite för 14 Krakas också. Hon satt fast förra lördagen och hade gott om krafter kvar. Måste köras i ryggar så länge det bara går, då har hon en sylvass avslutning att tillgå. Kan få för långt fram, men skulle allt klaffa för henne så är hon med och gör upp om segern.

Rank: 1-10-6-9-8-3-5-4-14-11-7-2-12-15

V75-7, Klass 1, 1640a:

Han värmde som en demon senast men när det väl var dags för lopp tog han inte ett steg i rätt gångart. Då var det voltstart, nu är det bättre när det är bilstart. Jag syftar givetvis på 3 Dynamite Sensation som är i riktigt bra form och fick ett perfekt läge här. Han är startsnabb och jag är helt inne på att han blåser till ledningen direkt och sedan ser de andra bara ryggen på honom. Jag tror helt enkelt han leder runt om och spikar!

Rank: 3-6-10-1-4-8-11-9-7-5-12-2

Andelsspel:

Jag gör numera andelsspelen för Axevalla Travbana! Systemet för idag heter ”Carlsons V75” och säljs i 10 andelar á 312:-. Ni hittar till andelsspelet via denna direktlänken.

”Carlsons V75” – systemet:

Vi siktar högt, ni hakar väl på?

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson