Speltips

V75 söndag med Larsa – Grundtankar

V75 ® 9 september, 2023 Tips av: Lars-Erik Perttu
Tips av: V75 söndag med Larsa - Grundtankar

Dags för en av dom största travdagarna på min hemmabana Bjerke. Klasselöpssöndag med Derbyt och Kriteriet för varmblod och kallblod.
Har gjort en grundlig analys genom norsk travmedia samt diverse poddar och här är mina tankar.

V75-1

Kriteriet för kallblod
Rätt favorit i 2 Overvik Prinsen som är obesegrad och ett spikförslag. Sett fin ut efter försöket och spår 2 är perfekt. Hästen är så bra att vi måste tro på seger säger Frode Hamre.
Utmananar gör 1 Björli Bolt, Öystein Tjomsland tycker läget är intressant. 4 Sjö Prinsen kan utmana och är en av dom som kämpar om segern säger Öystein Tjomsland. 9 Brenne Braute bör ha gått framåt och det är möjligt att det blir jänkarvagn.

V75-2

Här kommer jag att spika 15 Imperatur Am, långlopp passar bra och Geir Vegard Gundersen har stor tro på seger och går barfota igen.
Vill man gardera tar man med 5 och 8.

V75-3
Kriteriet för varmblod

Här rankar jag nummer 2 Just Like Heaven först som var strålande i försöket och tränat knallbra inför finalen. Spåret är perfekt och han kan göra jobbet själv. Tror på bra chans säger Geir Vegard Gundersen.
Första utmanare är 1 Powwow där Jan Kristian Waaler tror han håller upp ledningen och hoppas dom kan utmana. Möjligtvis rycktussar nu.
På en garderad lapp kommer 3 och 9 med.

V75-4

Bred gardering rekommenderas här. Löpesnor (springband) gör att hästarna på tillägg kommer fram snabbt.
Första häst är 11 Trollsolen och kan vara en spik för den orädda. Vann lätt senast och är i toppform. Han är bra i volt och med springband får han bra fart och är hos första volten direkt. Han kan vinna igen enligt Frode Hamre.
2 Brenne Rön är den på start med bästa chansen, vann med mycket sparat senast och får han tät leder han länge är aktuell även om det inte blir ledning, säger Jan Kristian Brenne.
5 Vetle Petter är bra nog att vara med i striden och tredjespår i volten är en fördel då han är snabb ut. (annat volt system i Norge) Barfota och jänkarvagn enligt Arnt Sverre Rören.
Vid ytterligare gardering ska 1, 4, 9 och 12 med.

V75-5

Derbyt för kallblod
Dagens bästa spik är 2 Brenne Borken som är obesegrad och såg fantastisk ut i försöket. Endast sjukdom emot. Imponerade sist och är minst lika fin i träningen. Går från alla positioner och Öystein Tjomsland har bra tro på seger.

V75-6

Ett spännande lopp som jag tror står mellan två hästar.
4 Feyadeau Seven har toppform, det blir helstängt, jänkarvagn och barfota då kan han klara att hålla ut Power och det avgöra loppet säger Frode Hamre.
7 Power är så nära toppform han kan komma för dagen, formen är fin och vi gör resan med ambitioner säger Helena Johansson hos Robert Bergh.

V75-7

Derbyt för varmblod
Oj vilket lopp som avslutar dagen. Min första häst är 3 Petho som har bra styrka och passar på distansen. Han är redo för en bra insats och jag åker ut till start med segerambitioner, säger Åsbjörn Tegnsareid.
2 Just a Perfect Sisu fick det optimala spåret men jag kan vinna från dödens också, säger Preben Sövik.
1 Born in Bergen siktas mot ledning och hoppas leda hela vägen, Kim Pedersen tror mycket på sin häst.
9 Striking Eagle barfota nu och gått med PG skor tidigare. Jag måste köra på chans men tror vi kan vinna om det klaffar säger Bo Westergaard. 4, 5, 6 och 8 är också spännande.

Ja detta är mina tankar inför start, vill du hänga på något av mina system har du länkarna här nedan.

Larsas Tokiga 99 kr

Larsas Fräckis 79 kr

Lars-Erik Perttu's andelsspel

Se fler andelsspel från Lars-Erik Perttu