Speltips

V86 Åby/Solvalla 21/2-24 med Axevalla-Carlson

V86 ® 21 februari, 2024 Tips av: Niclas Carlson
Tips av: V86 Åby/Solvalla 21/2-24 med Axevalla-Carlson

Förra veckans V86-omgång blev en favoritbetonad historia och det blev därmed dubbeljackpot till kvällens omgång. Ikväll är det Åby och Solvalla som delar på det hela och jag tycker det ser klart intressant ut, speciellt som mina spikar inte blir favoriter och det finns utöver det ett antal bortglömda hästar som rensar friskt. Vi tar chansen såklart och går för de lite större pengarna igen, så nu kör vi!

V86-1, Rebuff’s stoserie, 1640a:

Vi går ut stenhårt med spik på 6 Primadonna Tile. Hon är lite svårbedömd på de senaste insatserna, men nu är hon ute över rätt distans igen och då blir hon livsfarlig. Hon är snabb ut men behöver inte ledningen för att vinna då hon kan avsluta riktigt vasst också. Gör sin sista start innan avelsboxen väntar, så lita på att det är laddat och iordningställt!

Rank: A: 6 B: 2-3-5 C: 9-1-4 D: 8-7

V86-2, Stall Courant Solvallaserien 650, fördel ston, 1640a:

En öppen historia och jag streckar faktiskt alla… Tipsettan till 1 Max Håleryd som gjorde en fin comeback senast och höll undan till seger från ledningen. Han är snabb ut och jag tror han håller upp ledningen även här, blir farlig i så fall. 2 Baroncini Jet gjorde också comeback senast och gjorde ett bra lopp direkt. Kan även han rassla iväg från start, men jag tror inte han tar sig förbi till ledningen. Kan därmed bli rygg ledaren och med fritt i tid kan vad som helst hända. 9 Southwind Boko gjorde ett bra lopp från dödens senast men var chanslös på segern. Är lite ojämn av sig och vill nog helst få bestämma i ledningen, vilket hon inte kommer göra nu. Går alltid starkt till slut och är given i segerstriden igen. 4 Holy Ground var riktigt blek senast och kan bättre. Bättre distans ikväll, kan få en fin resa och har en vass avslutning. Jag tror han är med och gör upp om segern här. 8 Rosemary Tile avslutade bra senast från ett hopplöst läge och håller sin fina form. Risigt läge igen, men går starkt till slut och kan fälla alla över upploppet. Men som sagt, jag streckar alla och hoppas på en skräll.

Rank: A: 1-2-9 B: 4-8-6-3 C: 5-10

V86-3, 2640a:

7 Bourbon Brodde avslutade vasst senast men fick lite för bråttom och galopperade med 20 meter kvar. Såg fin ut annars, har fina förutsättningar här och kan definitivt blåsa ner alla till slut ikväll. 9 Moses Di Quattro fick aldrig fritt senast och hade nog en del sparat ändå. Gillar distansen och har ett tungt slutvarv. Kan dyka upp i segerstriden om inte Jeppe tappar huvudet… 10 Börtas Ankare vägde lite för lätt i Sylvesterloppet senast, men gjorde det hyggligt ändå. Det var inga dussinhästar han fick stryk av och några såna är inte med här. Fick en paus efter det, så formen är svårbedömd, men på ren styrka och kapacitet är han med i segerstriden igen. 2 Dear Wise As är väl inte direkt gynnad av lång distans, men klarar det och kan få en fin resa här. Inte helt borta. 4 All The Way Cal är i bra form men distansen är ingen fördel. Siktar nog på en ryggresa då han har en vass spurt att tillgå. 5 Allan Zonett gör tredje starten på 11 dagar, står han pall för det? Kan öppna bra och jag tror han kör sig till ledningen efter en bit. Får han bestämma lite så kan han hålla undan.

Rank: A: 7-9-10 B: 2-4-5 C: 3-1-8 D: 6

V86-4, Stolopp, 2140a:

Här går jag kort, jag tror det räcker med tre hästar… 2 Bold Heart gjorde årsdebut senast och avslutade helt ok. Är snabb ut och har läge för ledningen här, blir farlig om hon får bestämma en bit. 6 Peak Of Glory avslutade fint i årsdebuten senast och lär vara klart förbättrad till ikväll. Kan få en fin resa och är med i segerstriden igen. 7 Global Empress gick också bra till slut senast och såg fin ut. Kan hon hitta en bra rygg att gå i blir hon farlig över upploppet och ska räknas tidigt.

Rank: A: 2-6-7 B: 4-1-5 C: 9-10 D: 3

V86-5, 2140:

Här blir det ännu mindre hästar, närmare bestämt bara två. 3 Akilles Face är den givna tipsettan. Han hade ett hopplöst fjolår med galopper och bleka insatser och uppenbarligen var det något som störde honom. Kapacitetsmässigt är han helt överlägsen i det här loppet och är han bara i någorlunda form och går felfritt tror jag han vinner detta enkelt. Men han är inte att lita på än, därför dubblar jag med 5 Winner Brodde som är i toppform och gjorde ett grymt bra lopp senast. Plockar ner alla om Kolgjinis tipsetta gör bort sig.

Rank: A: 3-5 B: 9-7-8-4 C: 13-2-6-12 D: 10

V86-6, Golden Weddings lopp, 1640:

”Alla” går på 7 Decision Maker här och som hon sett ut på slutet så går det inte att klaga på det. Visst har hon en bra chans här igen då det är ett litet fält och tillägget gör kanske inte så mycket i det läget. Men hon ska ändå ut och runda några i spåren vilket kan fälla avgörandet och det är ju spel vi sysslar med, så det känns givet att gardera när hon blir megalampa. 6 Penthouse är i bra form och kan öppna bra. Kommer hon till ledningen så kan hon definitivt hålla hela vägen. 1 Kate River får det inte att stämma och senast hoppade hon bort sig direkt. Gick dock bra efter galoppen och formen är nog lite bättre än vad raden antyder. Med tanke på läget lär Westholm ladda vad som går för att hålla upp ledningen och då kan hon bli riktigt farlig.

Rank: A: 6-7-1 B: 5-8 C: 4-3

V86-7, Stolopp, 1640a:

Jeppe Juel är som sagt på besök på Åby ikväll och han kommer i ett angeläget ärende med 9 Sunshine Avenue. Hon gjorde årsdebut senast och blev lite het i ledningen samtidigt som hon fick hård press. Valde att släppa ledningen med varvet kvar och fick inte fritt förrän 75 meter kvar. Såg lite seg ut då men avslutade ändå helt ok till andraplatsen och såg fin ut. Med det loppet i kroppen lär hon vara ytterligare förbättrad till ikväll och hon har en fin uppgift här. Hon är ruskigt speedig till slut och jag tror helt enkelt hon blåser ner allt och alla över upploppet, bara Jeppe inte hittar på något korkat under loppets gång. Men jag tar chansen och spikar den i mitt tycke klart bästa hästen i fältet.

Rank: A: 9 B: 12-8-5-2-7 C: 4-3-10 D: 6-11-1

V86-8, Stall Courant Solvallaserien 150, fördel ston, 2140a:

Ett jämnt lopp och ingen är egentligen helt chanslös. Jag drar på med streck för alla här och hoppas på en storskräll… Tipsettan dock till 4 Spike MM som har tre raka från ledningen och är obesegrad hittills. Kan ta sig till ledningen igen och det är inte helt omöjligt att han håller undan igen. 7 Global Edge gjorde en bra comeback senast och lär vara ännu bättre nu med lopp i kroppen. Kan avsluta vasst och är med i segerstriden. 8 Cloud Busting visade fin styrka senast och avgjorde på ett bra sätt. Riskerar en ny tung resa men klarar det och är med i segerdiskussionen igen. 3 Zigzag Zagazoo var blek senast och inte alls lika fin som vid segrarna innan. Kan hamna fint till här och har kapacitet för seger. 2 Beyonce Face gör comeback efter lång frånvaro. Hon inledde karriären riktigt fint men sedan blev hon skadad. Svårbedömd, men kapaciteten finns och hon är väl inte helt borta ändå. Men som sagt, det blir alla här och då jobbar vi väl in en skräll. Varför inte 11 Danceinthedark F som avslutade bra senast efter en fin resa. Är inte så tokig och med lite flyt på vägen så kan det gå.

Rank: A: 4-7-8 B: 3-2-9-6-11 C: 10-1

Andelsspel:

Jag gör som vanligt andelsspel för Axevalla Travbana i samarbete med Min Andel. Systemet för idag heter ”Carlsons V86”, säljs i 10 andelar á 287:- och är exklusivt, dvs att det inte varvas. Ni hittar andelsspelet via denna direktlänken. Pga en struken häst i V86-2 blir dock systemet billigare och andelen kostar då 258:- istället. Skillnaden (29:-) kommer tillbaka till era ATG-konton direkt efter V86-1 enligt ATG:s regler.

”Carlsons V86” – systemet:

Häng med på en andel och få en spännande kväll!

/Niclas

Niclas Carlson's andelsspel

Se fler andelsspel från Niclas Carlson